LEHTILEIKKEITÄ

Kauppalehti Optio 7/2014, ilmestymispäivä 10.4.2014

Uuden kauden kynnyksellä, maaliskuisen kevättelakan maalaustöiden keskellä, kirkkaassa kevätauringossa kylpeneellä Doris-laivan reelingillä kuvattu Kauppalehti Option juttu tiivisti Ihalaisen sukuyhtiön ja 35-vuotiaan varustamotoiminnan kehitystä pienestä suuremmaksi. Hyvä elämä työssä -vinjetoidussa jutussa kerrottiin kasvavan yhtiön alkuajoista kohti nykyisiä suurempia laivoja, ja nykyisiä satojen yritys- ja yksityistilaisuuksien sekä satojen lounas- ja illallisristeilyjen kesiä. Jatkuvassa evoluutiossa toiminta kehittyy, esimerkiksi 1990-luvulla Tallinnaankin risteilyjä tehnyt m/s Doris -laiva on käytännössä ollut jo pitkään Helsingin suosituimpia merinäköalaravintoita ja osa kaupunkilaisten ja yritysseurueiden kesäperinteitä. Myös yhtiön investoinnit ja panostukset turvallisuuteen ja ympäristöön näkyvät yhtiön arvoissa ja tekemisessä.

Option toimitus nosti haastattelua lehden sisällysluettelossa otsikolla "Risteily lisää onnea". Tekijöille työ tuntuu erityisen merkitykselliseltä risteilyjen antaessa ihmisille hyvää oloa ja virkistystä pienin elämyksin, ja saaristomaisemissa nautittavine menuineen ja tarjoiluineen. Risteilyvieraille risteily on aina erityinen hetki. Pian on laivat jälleen huollettu ja maalattu, pöydät katettu ja liikkuvat merinäköalaravintolat vievät taas hetkiksi irti arjesta, Helsingin lähisaaristoon. Säännöllisiä risteilyjä järjestetään päivittäin toukokuun alusta syyskuun loppuun. Yritysristeilyjä, henkilöstöpäiviä ja yksityistilaisuuksia järjestetään huhtikuulta marraskuulle, hyvin monenlaisilla ja erikoisilla aluksilla, aina kunkin seurueen toiveiden mukaan.

Option juttusarjan henkilöhaastattelussa oli yksi yhtiön viidestä osakkaasta - merimiehen ja diplomaattiperheen palvelijan aloittamaa, ja perustajien jo pitkälle viemää työtä osaltaan pitkään kehittänyt partner, HSE MBA, BBA ja kotimaanliikenteen laivuri Niina Ihalainen (40 v.). Haastateltu on syntyperäisenä saaristolaisena hengittänyt ja kokenut saaristoa koko ikänsä, mutta oli haastattelun aikaan varsinaiseksi työkseen kehittänyt ja markkinoinut Helsingin saaristoa, alaa ja risteilytoimintaa sivu- ja päätöinään 21 vuotta, päätoimisesti vuodesta 2003 eteenpäin. Monien sukuyhtiöiden toiminnasta poiketen, oppia ja muunlaista kokemusta yhtiöön on haettu lisäksi sekä opinnoista että työkokemuksesta muualta, hankkimalla kolme erialaista koulutusta ja yhteensä 11 työvuoden verran kokemusta muista suuremmista yhtiöistä eri aloilta. Nuorena BBA:na ei oman yhtiön jo täysin tuttuihin toimintoihin ollut tulemista ja tie vei 7 vuodeksi eri alan konserniin. Yhteensä kymmenien poikkeuksellisen osaavien ihmisten ja eri osakkaiden erityistaidot ja vuosien panostus yhteiseen työhön on kehittänyt toimintaa pitkäjänteisesti, jatkuvan parantamisen periaattein sekä laadun mittaamisen avulla.

Option jutun tekstit selkeämpänä mustavalkoisena ja luettavassa koossa tämän aukeamasta otetun kuvan alapuolella.


© IHA-Lines Ltd Helsinki Cruises ~ www.ihalines.fi ~ +358 (0)9 6874 5050