Takaisin etusivulle >>
 
HELSINKI-RISTEILYT
Osta liput tai lahjakortti
Reittikartta
Aikataulu & hinnasto
LOUNASRISTEILYT
Osta liput tai lahjakortti
Pöytävaraus lounaalle
À la carte- ja viinilista
ILLALLISRISTEILYT
Osta liput tai lahjakortti
Pöytävaraus illalliselle
À la carte- ja viinilista
LIPUT & lahjakortit
Itselle tai lahjaksi
KUIVASAARI-RETKET
Koe suljettu linnake
 
> Asiakkaamme kertovat
> Lehtijuttuja risteilyiltä
> Kuvagalleriat
> PDF-esitteet
> Esitetilaukset
> Hyvä tietää
> Anna palautetta

 
 

LAIVARISTEILYT HELSINGISSÄ

2022 OHJELMA TÄYDENTYY
2022 toteutettavat päivät kalenterissa
Laivoilla on à la carte -ravintolat ja ylimpänä upeat saaristoterassit.
- Varaus & menutilaukset tästä >>
- Kiireetön kysely: lounasristeily >>
- Kiireetön kysely: Illallisristeily >>

SÄÄNNÖLLISET HELSINKI-RISTEILYT

Laivaristeilyllä pääsee ihailemaan Helsinkiä ja saaristoa, hetkessä keskeltä kaupunkia. Kaupunki jää hetkessä taakse, kun laivaristeily vie nauttimaan Helsingin kesästä. Nähtävää todella on, sillä peräti 70 % Helsingistä on saaristossa ja merellä.

Risteilyt on suosittuja paitsi yksityiselämän ohjelmanumerona, myös pidettyä ohjelmaa tiimipäivinä ja erilaisiin työelämän tapahtumiin - sekä työkavereiden että asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Risteily irroittaa arjen kuvioista ja yhteinen kokemus parantaa yhteishenkeä ja tarjoaa oivat puitteet myös asiakas- ja yhteistyötapaamisiin keskeltä Helsinkiä.

Jokaiselle risteilylle voi lähteä ihan vain maisemia ihailemaan ja saaristoterasseille - tai syömään samalla hyvin, viihtymään ja seurustelemaan, tai hyvän viinin ääreen, tai ihan vain tarkkailemaan saaristoa, laivoja, veneitä, saaria, luotoja, rantoja, siltoja, huviloita, linnoituksia, lintuja, luontoa ja kaupunkia.

Risteilyllä teillä on halutessanne mahdollisuus antautua myös herkuttelemaan, upeiden maisemien lipuessa aivan silmienne ohi.

Doris-laivat on tunnettuja Nordic à la carte -merinäköalaravintoloistaan. 5.7.2022 alkaen kaikilla risteilyillä sesonkimenuna Kesäbuffet. Lisäksi laivalla on baari, kahvio ja saaristoterassit. Risteilyillä onkin saatavilla monenlaisia juomia ja kahviosta esimerkiksi erikoiskahveja ja omenakakkua. Pandemiavuosina ravintolassa supistettu tuotevalikoima pieniksi jääneiden kävijämäärien vuoksi. Yritysryhmille ja juhlaseurueille on mahdollista tilata ennakkooon aidon laivakeittiön à la carte -menuja ja annoksia, esimerkkeinä poronfilettä, pippuripihvin, paistettua kalaa, kolmen lajin menuja ja à la carte -listan klassikoita.

Laivan yläkannella saaristoa saa ihailla esteettömin näkymin sokkeloiseen saaristoon. Myös ruokalevat risteilyvieraat saavat nauttia merimaisemista: merinäköalaravintolassa lounaan tai illallisen voi nauttia kaupungin varmasti parhain merinäköaloin ohilipuvien saaristomaisemien äärellä.

- Kansainvälisesti saaristo ylipäätään on ainutlaatuinen maailmantason luonnonnähtävyys ja erikoinen luonnonmuodostelma, ja Helsinki on koko maailman ainoa pääkaupunki ja maailman keskeisin lokaatio, missä oikean saariston voi kokea näin lähellä ja lyhyessäkin ajassa, "suoraan Suomen Espalta", vaikka laiva vasta äsken lähti keskeltä kaupunkia, kaupungintalon ja ratikkakiskojen jäädessä hetkessä taakse. Kauniina säilynyt turmeltumaton saaristo "kuin korppoontakaisine ja jopa punkaharjumaisine maisemineen" onkin Helsingille ja Suomelle ainutlaatuisen arvokas valttikorttien valttikortti - ja vieläpä maamme pääkaupungissa, jokaisen suomalaisen ja jokaisen Suomeen saapuvan koettavissa. Saaristoa kelpaa todella esitellä kesävieraille sekä kansainvälisille kävijöille ja Suomen ja yritysten vieraille.

Laivaristeilyreittien varrella nähdään mm. Suomenlinnan linnoitukset, monia kaupunginosia, saaristoluontoa ja itäsaariston risteilyillä myös saariston vanhoja herraskaisia huvila-alueita, kuten Villinki, ja myös Santahaminan kapea Hevossalmi, jonka kääntösilta avataan laivan kulkua varten.

Varaa risteily saaristoon

Osta laivaliput valmiiksi tai tee pöytävaraus. Myös perinteinen lipunmyynti laivan ovelta 30 min. ennen lähtöä Helsingin Kauppatorilla, Vanhan kauppahallin oven edessä. Sinivalkoinen m/s Doris tai m/s Doris II -laiva, Kauppatori, Vanha kauppahalli. Reittikartta.

Kolme kaunista maisemareittiä

Toteutettavat päivät varauskalenterissa

Ihana Itäsaaristo (kartassa sininen reitti)
Suursuosittu lounasristeilymme 'Ihana Itäsaaristo' vie Sinut Helsingin upeaan itäsaaristoon ja Villingin vanhan huvila-alueen maisemiin. Matkan aikana myös Santahaminan kapean Hevossalmen silta avataan laivan kulkua varten. Voit keskittyä risteilyllä maisemien ihailuun tai nauttia halutessasi samalla myös herkullisen lounaan. Aidon laivakeittiön à la carte -ravintola palvelee. Risteilyn kesto noin 1 1/2 tuntia, lähdöt parhaaseen lounasaikaan.
- klo 11:00 laivalle, lähtö klo 11:30
- klo 13:30 laivalle, lähtö klo 14:00

Linnoitusten Helsinki (kartassa punainen reitti)
'Linnoitusten Helsinki' kiertelee ihanat Kaivopuiston rannat ja laivalta nähdään Suomenlinnan linnoitukset, saaristoluontoa sekä entiset ja nykyiset armeijan saaret. Astu laivaan tai saaristoterassille vaikkapa työpäivän päätteeksi, nauti laivakeittiön antimista tai istahda hetkeksi kaupungin upeimmalle maisematerassille. Laivalla à la carte -ravintola sekä yläterassit. Risteily noin 1 1/2 tuntia.
- klo 16:00 laivalle, lähtö klo 16:30

Iltaristeily Itäsaaristoon (kartan musta reitti)
Risteilypäivän päättää tunnelmallinen 'Iltaristeily Itäsaaristoon'. Ristelyn voi tehdä joko maisemaristeilynä esimerkiksi yläkansilla laivan saaristoterasseilla, tai illallisristeilynä, jolloin on aika herkutella merellä ja nauttia Villingin huviloista kesäillassa. Iltaristeilyillä maistuu aidossa laivakeittiössä valmistettu à la carte -illallinen, seuranaan vaikkapa 'm/s Doris' -laivaviinit. Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä kaikille ruokaileville risteilyvieraille. Myös maisemaristeilypaikat voi varata numerosta p. (09) 6874 5050 tai ostaa liput netistä tai laivan ovelta ½ tuntia ennen lähtöaikaa. Risteilyn kesto noin 2 1/2 tuntia.
- klo 18:40 laivalle, lähtö klo 19:00

VARAUKSET LIPPUKAUPASTA

Suosittelemme pöytävarausta ruokaileville ryhmille, liikevieraiden kanssa saapuville sekä kaikille illallisristeilyn ruokailijoille. Lounasaikaan pienet muutaman henkilön seurueet voivat yleensä saada pöytävarauksen ravintolaan myös ilman ennakkovarausta: mahdolliset vapaat pöydät jaetaan laivan ovella 1/2 tuntia ennen laivan lähtöä.

Varaus & menutilaukset >>
IHA-Lines Oy Helsinki Cruises
Meritullintori 6
(Aleksanterinkadun itäpäässä)
00170 Helsinki
S-posti ihalines@ihalines.fi
Kiireetön lounasristeilyn tiedustelu >>
Kiireetön illallisristeilyn tiedustelu >>
Lahjakortit, itselle tai lahjaksi >>


VIIME HETKEN TIEDUSTELUT LIPPUKAUPASTA JA LAIVAN OVELTA
Saman päivän lippuja voi ostaa lippukaupasta vielä n. 60 min ennen lähtöaikaa. (Perinteiset pöytävaraukset ennakkoon puhelimitse ma-pe tai loput vapaat pöydät laivan ovelta ½ tuntia ennen lähtöä. Saman päivän pöytävaraustiedustelut ensisijaisesti risteilytoimistosta (09) 6874 5050.) Iltaisin ja viikonloppuisin saman päivän pöytävarausmahdollisuutta voi yrittää tiedustella myös laivan ravintolan numerosta 0400 850 768, mikäli laivalla ehditään vastaamaan. Pyydämme ystävällisesti huomioimaan, että laivalla puheluihin ei aina ehditä vastaamaan käynnissä olevien muiden risteilyjen ja asiakaspalvelutilanteiden vuoksi. Aivan viimehetken tiedustelut kätevimmin suoraan laivan ovelta: voitte tiedustella ruokailumahdollisuutta myös suoraan laivan ovelta, jossa viimeiset mahdolliset vapaat ravintolan pöydät jaetaan noin ½ tuntia ennen lähtöaikaa. Oikeudet muutoksiin pidätetään varustamolla.

Tervetuloa risteilylle!

 


HELSINKI-RISTEILY
Kesäinen Helsinki-risteily upeaa
maisemareittiä, suurella
m/s Doris tai m/s Doris II -laivalla.
Tervetuloa laivaan ½ tuntia ennen.

VARAA LIPUT & MENU TÄSTÄ:
Lippukaupasta liput, menu ja esimerkiksi
kuohuviiniä tai laivan viini valmiiksiLAIVAMATKA
Osta laivaliput tietylle risteilylle tästä >>
Aikuinen à 20 €
Eläkeläislippu à 18 €
Opiskelijalippu à 18 €
Ryhmän jäsenenä à 18 €
(ryhmähinta: vähintään 12 aikuista)
Perhelippu iso à 40 €
(Perhelippu iso = 2 aikuista + perheen 1-3 lasta, jotka ovat alle 17-vuotiaita)
Perhelippu pieni à 28 €
(Perhelippu pieni = 1 aikuinen + perheen 1-2 lasta, jotka ovat alle 17-vuotiaita)
Lapsi 7-16 v. à 10 €
Katso videota risteilyltä >>
Osta liput valmiiksi alta lippukaupasta tai
laivan ovelta 30 min ennen laivan lähtöä.LAHJAKORTIT

LAIVARISTEILYT LAHJAKORTTEINA
Voimassa 2022
- osta tästä itselle tai lahjaksi
- Osta laivaliput tietylle risteilylle tästä >>
- Lahjakortit itselle tai lahjaksi >>

LAIVALLA RAVINTOLA
JA AVARA SAARISTOTERASSI
Lounaan ja illallisen lisäksi mm. drinkkejä ja kahviotuotteita, kuten omenapiirasta, jne.

LOUNAS >>
ILLALLINEN >>

Risteily + Helsinki Nordic Platter 39 €
Risteily 20 € + kylmäkalalautanen 19 €

Risteily + Pippuripihvi 50 €
Risteily 20 € + pihvi 30 €, pöytiintarjoilu

Risteily + Classic Menu 59 €
Risteily 20 € + menu 39 €, pöytiintarjoilu


MUITA RETKIÄ JA ERIKOISPÄIVIÄ
muutokset mahdollisia:

ÄITIENPÄIVÄLOUNAS >>

JUHANNUS
AATTOPÄIVIEN JA JUHANNUKSEN AJAN RISTEILYT HELSINGISSÄ

Katso juhannuksen risteilyt tästä >>

Retki Kuivasaaren linnakkeelle 30 €
Vierailu suljetulle sotilassaarelle.
Tutustumisretket Suomen kansalaisille >>