Takaisin etusivulle >>
 
HELSINKI-RISTEILYT
Osta liput tai lahjakortti
Reittikartta
Aikataulu & hinnasto
LOUNASRISTEILYT
Osta liput tai lahjakortti
Pöytävaraus lounaalle
À la carte- ja viinilista
ILLALLISRISTEILYT
Osta liput tai lahjakortti
Pöytävaraus illalliselle
À la carte- ja viinilista
LIPUT & lahjakortit
Itselle tai lahjaksi
BARÖSUNDIN RANTAREITTI
Suomenlahden saaristo
 
> Asiakkaamme kertovat
> Lehtijuttuja risteilyiltä
> Kuvagalleriat
> PDF-esitteet
> Esitetilaukset
> Hyvä tietää
> Anna palautetta

 
 

LAIVARISTEILYT HELSINGISSÄ, SUOMENLAHDEN SAARISTOSSA SEKÄ TAMMISAARESSA

2024 OHJELMA TÄYDENTYY
2024 varattavissa olevat päivät varauskalenteressa
Laivoilla on à la carte -ravintolat ja ylimpänä upeat saaristoterassit.
- Varaus & menutilaukset tästä >>
- Kiireetön kysely: lounasristeily >>
- Kiireetön kysely: Illallisristeily >>

UUSI BARÖSUNDIN RANTAREITTI
TAMMISAAREN VARAUKSET TÄSTÄ >>

SÄÄNNÖLLISET HELSINKI-RISTEILYT

Laivaristeilyllä pääsee ihailemaan Helsinkiä ja saaristoa, hetkessä keskeltä kaupunkia. Kaupunki jää hetkessä taakse, kun laivaristeily vie nauttimaan Helsingin kesästä. Nähtävää todella on, sillä peräti 70 % Helsingistä on saaristossa ja merellä.

Risteilyt on suosittuja paitsi yksityiselämän ohjelmanumerona, myös pidettyä ohjelmaa tiimipäivinä ja erilaisiin työelämän tapahtumiin - sekä työkavereiden että asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Risteily irroittaa arjen kuvioista ja yhteinen kokemus parantaa yhteishenkeä ja tarjoaa oivat puitteet myös asiakas- ja yhteistyötapaamisiin keskeltä Helsinkiä.

Jokaiselle risteilylle voi lähteä ihan vain maisemia ihailemaan ja saaristoterasseille - tai syömään samalla hyvin, viihtymään ja seurustelemaan, tai hyvän viinin ääreen, tai ihan vain tarkkailemaan saaristoa, laivoja, veneitä, saaria, luotoja, rantoja, siltoja, huviloita, linnoituksia, lintuja, luontoa ja kaupunkia.

Risteilyllä teillä on halutessanne mahdollisuus antautua myös herkuttelemaan, upeiden maisemien lipuessa aivan silmienne ohi.

Doris-laivat on tunnettuja Nordic à la carte -merinäköalaravintoloistaan. Laivalla on ravintola, baari, kahvio ja saaristoterassit. Ravintolan tarkempi tarjoama laivassa päivän mukaan. Yritysryhmille ja juhlaseurueille on mahdollista tilata ennakkooon aidon laivakeittiön à la carte -menuja ja annoksia, esimerkkeinä poronfilettä, pippuripihvin, paistettua kalaa, kolmen lajin menuja ja à la carte -listan klassikoita.

Laivan yläkannella saaristoa saa ihailla esteettömin näkymin sokkeloiseen saaristoon. Myös ruokalevat risteilyvieraat saavat nauttia merimaisemista: merinäköalaravintolassa lounaan tai illallisen voi nauttia kaupungin varmasti parhain merinäköaloin ohilipuvien saaristomaisemien äärellä.

- Kansainvälisesti saaristo ylipäätään on ainutlaatuinen maailmantason luonnonnähtävyys ja erikoinen luonnonmuodostelma, ja Helsinki on koko maailman ainoa pääkaupunki ja maailman keskeisin lokaatio, missä oikean saariston voi kokea näin lähellä ja lyhyessäkin ajassa, "suoraan Suomen Espalta", vaikka laiva vasta äsken lähti keskeltä kaupunkia, kaupungintalon ja ratikkakiskojen jäädessä hetkessä taakse. Kauniina säilynyt turmeltumaton saaristo "kuin korppoontakaisine ja jopa punkaharjumaisine maisemineen" onkin Helsingille ja Suomelle ainutlaatuisen arvokas valttikorttien valttikortti - ja vieläpä maamme pääkaupungissa, jokaisen suomalaisen ja jokaisen Suomeen saapuvan koettavissa. Saaristoa kelpaa todella esitellä kesävieraille sekä kansainvälisille kävijöille ja Suomen ja yritysten vieraille.

Laivaristeilyreittien varrella nähdään mm. Suomenlinnan linnoitukset, monia kaupunginosia, saaristoluontoa ja itäsaariston risteilyillä myös saariston vanhoja herraskaisia huvila-alueita, kuten Villinki, ja myös Santahaminan kapea Hevossalmi, jonka kääntösilta avataan laivan kulkua varten.

Varaa risteily tai retki saaristoon ja varaa liput netistä ennalta valmiiksi

Osta laivaliput valmiiksi tai tee pöytävaraus. Myös perinteinen lipunmyynti laivan ovelta 15 min. ennen Helsingin Kauppatorilla, Vanhan kauppahallin oven edessä. Sinivalkoinen m/s Doris tai m/s Doris II -laiva, Kauppatori, Vanha kauppahalli. Reittikartta.

Kolme kaunista maisemareittiä

Toteutettavat päivät varauskalenterissa

Ihana Itäsaaristo (kartassa sininen reitti)
Suursuosittu lounasristeilymme 'Ihana Itäsaaristo' vie Sinut Helsingin upeaan itäsaaristoon ja Villingin vanhan huvila-alueen maisemiin. Matkan aikana myös Santahaminan kapean Hevossalmen silta avataan laivan kulkua varten. Voit keskittyä risteilyllä maisemien ihailuun tai nauttia halutessasi samalla myös herkullisen lounaan. Aidon laivakeittiön à la carte -ravintola palvelee. Risteilyn kesto noin 2 - 2 1/2 tuntia, lähdöt parhaaseen lounasaikaan.
- klo 11:00 laivalle, lähtö klo 11:30
- klo 14:00 laivalle, lähtö klo 14:30

Iltaristeily Itäsaaristoon (kartan musta reitti)
Risteilypäivän päättää tunnelmallinen 'Iltaristeily Itäsaaristoon'. Ristelyn voi tehdä joko maisemaristeilynä esimerkiksi yläkansilla laivan saaristoterasseilla, tai illallisristeilynä, jolloin on aika herkutella merellä ja nauttia Villingin huviloista kesäillassa. Iltaristeilyillä maistuu aidossa laivakeittiössä valmistettu à la carte -illallinen, seuranaan vaikkapa 'm/s Doris' -laivaviinit. Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä kaikille ruokaileville risteilyvieraille. Suosittelemme varauksen tekemistä verkossa, saatte vahvistuksen ja liput heti. Loput liput laivan ovelta 15 min ennen. Risteilyn kesto noin 2 - 2 1/2 tuntia.
- klo 18:00 laivalle, lähtö klo 18:30

Barösundin rantareitti ja Tammisaaren vanha kaupunki
Uusi 11 tunnin kokopäiväretki esittelee Suomenlahden upean saariston ja rannikkoreitit. Barösundin rantareitti esittelee Suomenlahden hienon ja monopuolisen saariston ja yhdistää Helsingin Espan Tammisaaren vanhaan kaupunkiin. Laivamatka vie Helsingin, Espoon, Kirkkonummen, Inkoon, Barösundin ja Snappertunan vanhoja rannikko- ja viikinkiväyliä pitkin mitä monipuolisimpiin Suomenlahden maisemiin ja näyttäviin salmiin. Laivareitti kulkee muiden muassa komeaa ja tunnettua Barösundin salmea pitkin. Retki mahdollistaa saariston ja sen moni-ilmeisen luonnon kokemisen kiireettä ja Suomenlahden rannikkoon tutustumisen ilman omaa venettä. Matkailijoille Barösundin rantareitti edustaa koko Suomen saaristoa ja saavutettavuudeltaan mitä kätevimmin — nyt todelliseen saaristoon ja saaristoluontoon pääsee helposti ja nopeasti, keskeltä Suomen pääkaupunkia. Tammisaaressa laivan satamana on idyllinen vanha kaupunki, missä on myös juuri avattu paljon kiinnostusta herättänyt uusi Chappe-taidemuseo, jossa on erikoisnäyttelyinä juurikin Barösund sekä Helene Schjerfbeckin näyttely. Aikaa Tammisaaren vanhassa kaupungissa on noin 2,5 tuntia. Barösundin rantareitti -kokopäiväretkellä matka toiseen suuntaan kuljetaan yksityisellä tilauslinja-autolla, jonka pysäkkinä Helsingissä toimii Kiasma. Kokopäiväretkiä toteutetaan tarkentuvien ajopäivien mukaan, varaukset >>


VARAUKSET LIPPUKAUPASTA

Suosittelemme pöytävarausta ruokaileville ryhmille, liikevieraiden kanssa saapuville sekä kaikille illallisristeilyn ruokailijoille. Lounasaikaan pienet muutaman henkilön seurueet voivat yleensä saada pöytävarauksen ravintolaan myös ilman ennakkovarausta: mahdolliset vapaat pöydät jaetaan laivan ovella 1/2 tuntia ennen laivan lähtöä.

Varaus & menutilaukset >>
IHA-Lines Oy Helsinki Cruises
Meritullintori 6
(Aleksanterinkadun itäpäässä)
00170 Helsinki
S-posti ihalines@ihalines.fi
Kiireetön lounasristeilyn tiedustelu >>
Kiireetön illallisristeilyn tiedustelu >>
Lahjakortit, itselle tai lahjaksi >>


VIIME HETKEN TIEDUSTELUT LIPPUKAUPASTA JA LAIVAN OVELTA
Saman päivän lippuja voi ostaa lippukaupasta vielä n. 60 min ennen lähtöaikaa. Loput vapaat pöydät laivan ovelta 15 min ennen lähtöä. Aivan viimehetken tiedustelut kätevimmin suoraan laivan ovelta: voitte tiedustella ruokailumahdollisuutta myös suoraan laivan ovelta, jossa viimeiset mahdolliset vapaat ravintolan pöydät jaetaan ennen lähtöä. Oikeudet muutoksiin pidätetään varustamolla.

Tervetuloa risteilylle!

 


HELSINKI-RISTEILY
Kesäinen Helsinki-risteily upeaa
maisemareittiä, suurella
m/s Doris tai m/s Doris II -laivalla.
Tervetuloa laivaan ½ tuntia ennen.

VARAA LIPUT & MENU TÄSTÄ:
Lippukaupasta liput, menu ja esimerkiksi
kuohuviiniä tai laivan viini valmiiksiPAIKALLISET LYHYET RISTEILYT HELSINGISSÄ tai TAMMISAARESSA
Osta laivaliput tietylle risteilylle tästä >>
Aikuinen à 24 €
Eläkeläislippu à 19 €
Opiskelijalippu à 19 €
Ryhmän jäsenenä à 22 €
(ryhmähinta: vähintään 12 aikuista)
Perhelippu iso à 49 €
(Perhelippu iso = 2 aikuista + perheen 1-3 lasta, jotka ovat alle 17-vuotiaita)
Lapsi 7-16 v. à 12 €
Katso videota risteilyltä >>
Osta liput valmiiksi alta lippukaupasta tai
laivan ovelta 30 min ennen laivan lähtöä.LAHJAKORTIT

LAIVARISTEILYT LAHJAKORTTEINA
Lahjakortit 2023 tulosssa
- osta tästä itselle tai lahjaksi
- Osta laivaliput tietylle risteilylle tästä >>
- Lahjakortit itselle tai lahjaksi >>

LAIVALLA RAVINTOLA
JA AVARA SAARISTOTERASSI
Lounaan ja illallisen lisäksi mm. drinkkejä ja kahviotuotteita, kuten omenapiirasta, jne.

LOUNAS >>
ILLALLINEN >>

Risteily + Toast Skagen 39 €
Risteily + Saaristolaislautanen 49 €
Risteily + Pippuripihvi 58 €
Risteily + Classic Menu 72 €

MUITA RETKIÄ JA ERIKOISPÄIVIÄ
muutokset mahdollisia:


ÄITIENPÄIVÄLOUNAS >>

JUHANNUS
AATTOPÄIVIEN JA JUHANNUKSEN AJAN RISTEILYT HELSINGISSÄ

Katso juhannuksen risteilyt tästä >>