Takaisin etusivulle >>
 
HELSINKI-RISTEILYT
Osta liput tai lahjakortti
Reittikartta
Aikataulu & hinnasto
LOUNASRISTEILYT
Osta liput tai lahjakortti
Pöytävaraus lounaalle
À la carte- ja viinilista
ILLALLISRISTEILYT
Osta liput tai lahjakortti
Pöytävaraus illalliselle
À la carte- ja viinilista
LIPUT & lahjakortit
Itselle tai lahjaksi
KUIVASAARI-RETKET
Koe suljettu linnake
 
> Asiakkaamme kertovat
> Lehtijuttuja risteilyiltä
> Kuvagalleriat
> PDF-esitteet
> Esitetilaukset
> Hyvä tietää
> Anna palautetta

 
 

LAIVARISTEILYT HELSINGISSÄ

SÄÄNNÖLLISET HELSINKI-RISTEILYT

Laivaristeilyllä pääsee ihailemaan Helsinkiä ja saaristoa, hetkessä keskeltä kaupunkia. Kaupungin vilinä jää hetkessä taakse, kun laivaristeily vie nauttimaan Helsingin kesästä. Nähtävää todella on, sillä peräti 70 % Helsingistä on saaristossa ja merellä.

Risteilyt on suosittuja paitsi yksityiselämän ohjelmanumerona, myös pidettyä ohjelmaa tiimipäivinä ja erilaisiin työelämän tapahtumiin - sekä työkavereiden että asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Risteily irroittaa arjen kuvioista ja yhteinen kokemus parantaa yhteishenkeä ja tarjoaa oivat puitteet myös asiakas- ja yhteistyötapaamisiin keskeltä Helsinkiä.

Jokaiselle risteilylle voi lähteä ihan vain maisemia ihailemaan - tai syömään samalla hyvin, viihtymään ja seurustelemaan, tai hyvän viinin ääreen, tai ihan vain tarkkailemaan saaristoa, laivoja, veneitä, saaria, luotoja, rantoja, siltoja, huviloita, linnoituksia, lintuja, luontoa ja kaupunkia.

Risteilyllä teillä on halutessanne mahdollisuus antautua myös herkuttelemaan, upeiden maisemien lipuessa aivan silmienne ohi.

Doris-laivat on tunnettuja Nordic à la carte -merinäköalaravintoloistaan. Lisäksi laivalla on baari ja kahvio. Risteilyillä onkin saatavilla monenlaisia juomia ja kahviosta esimerkiksi erikoiskahveja ja omenakakkua ja aidosta laivakeittiöstä voi tilata vaikka poronfilettä, pippuripihvin, paistettua kalaa, kolmen lajin menuja, ja monia muita à la carte -listan klassikoita. Lounasaikaan ja illallisella katetaan myös klassiset saaristolaispöydät laivan kylmäkalabuffetiin.

Laivan yläkannella saaristoa saa ihailla esteettömin näkymin sokkeloiseen saaristoon. Myös ruokalevat risteilyvieraat saavat nauttia merimaisemista: merinäköalaravintolassa lounaan tai illallisen voi nauttia kaupungin varmasti parhain merinäköaloin ohilipuvien saaristomaisemien äärellä.

- Kansainvälisesti saaristo ylipäätään on ainutlaatuinen maailmantason luonnonnähtävyys ja erikoinen luonnonmuodostelma, ja Helsinki on koko maailman ainoa pääkaupunki ja maailman keskeisin lokaatio, missä oikean saariston voi kokea näin lähellä ja lyhyessäkin ajassa, "suoraan Suomen Espalta", vaikka laiva vasta äsken lähti keskeltä kaupunkia, kaupungintalon ja ratikkakiskojen jäädessä hetkessä taakse. Kauniina säilynyt turmeltumaton saaristo "kuin korppoontakaisine ja jopa punkaharjumaisine maisemineen" onkin Helsingille ja Suomelle ainutlaatuisen arvokas valttikorttien valttikortti - ja vieläpä maamme pääkaupungissa, jokaisen suomalaisen ja jokaisen Suomeen saapuvan koettavissa. Saaristoa kelpaa todella esitellä kesävieraille sekä kansainvälisille kävijöille ja Suomen ja yritysten vieraille.

Laivaristeilyreittien varrella nähdään mm. Suomenlinnan linnoitukset, monia kaupunginosia, saaristoluontoa ja itäsaariston risteilyillä myös saariston vanhoja herraskaisia huvila-alueita, kuten Villinki, ja myös Santahaminan kapea Hevossalmi, jonka kääntösilta avataan laivan kulkua varten.

Kauppatorilta 4.5.-29.9.2019

Astu laivaan Helsingin Kauppatorilta, Vanhan kauppahallin oven edestä. Suuri sinivalkoinen m/s Doris tai m/s Doris II -laiva odottaa teitä. Kauniit reittimme esittelevät Helsingin edustan ja upean itäsaariston.

Kolme kaunista maisemareittiä

Ihana Itäsaaristo (kartassa sininen reitti)
Suursuosittu lounasristeilymme 'Ihana Itäsaaristo' vie Sinut Helsingin upeaan itäsaaristoon ja Villingin vanhan huvila-alueen maisemiin. Matkan aikana myös Santahaminan kapean Hevossalmen silta avataan laivan kulkua varten. Voit keskittyä risteilyllä maisemien ihailuun tai nauttia halutessasi samalla myös herkullisen lounaan. Päivävuoroilla laivaan katetaan suosittu klassinen merilounaspöytä. Aidon laivakeittiön à la carte -annokset taas tarjoillaan suoraan pöytiin, vaikkapa teille ja liikevieraillenne. Risteilyn kesto noin 1 1/2 tuntia, lähdöt parhaaseen lounasaikaan.
- JOKA PÄIVÄ klo 11:00 laivalle, lähtö klo 11:30
- JOKA PÄIVÄ klo 13:30 laivalle, lähtö klo 14:00

Linnoitusten Helsinki (kartassa punainen reitti)
'Linnoitusten Helsinki' esittelee kaupungin edustavimmat rannat nähtävyyksineen, Suomenlinnan jykevät linnoitukset sekä lähimmät armeijan saaret. Astu laivaan vaikkapa työpäivän päätteeksi, nauti laivakeittiön antimista tai istahda hetkeksi kaupungin upeimmalle maisematerassille. Risteilystä tulee hemmottelua, kun päätätte nauttia à la carte -päivällisen työpäivän päätteeksi. Risteilyn kesto noin 1 1/2 tuntia.
- MA-LA klo 16:00 laivalle, lähtö klo 16:30

Iltaristeily Itäsaaristoon (kartan musta reitti)
Risteilypäivän päättää tunnelmallinen 'Iltaristeily Itäsaaristoon'. Ristelyn voi tehdä joko maisemaristeilynä esimerkiksi yläkannella, tai illallisristeilynä, jolloin on aika herkutella merellä ja nauttia Villingin huviloista kesäillassa. Iltaristeilyillä maistuu aidossa laivakeittiössä valmistettu à la carte -illallinen, seuranaan vaikkapa 'm/s Doris' -laivaviinit. Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä kaikille ruokaileville risteilyvieraille. Myös maisemaristeilypaikat voi varata numerosta p. (09) 6874 5050 tai ostaa liput suoraan laivan ovelta ½ tuntia ennen lähtöaikaa. Risteilyn kesto noin 2 1/2 tuntia.
- MA-LA klo 18:30 laivalle, lähtö klo 19:00

Kesäelämys keskeltä kaupunkia

Doris-laivalla kesäinen saaristo ja kansainvälinen tunnelma ovat jokaisen ulottuvilla. Tule siis ja hengähdä hetkeksi!

LIPPUKAUPPA, LAIVARISTEILYT
Risteilyjä joka päivä 4.5.-29.9.2019
- osta tästä itselle tai lahjaksi
- Osta laivaliput tietylle risteilylle tästä >>
- Ihana Itäsaaristo -risteily kahdelle 40 € >>
- Iltaristeily kahdelle 40 € >>
- Risteily kahdelle eläkeläiselle 36 € >>
- Perhelippu (2 aikuista + 1-3 lasta 16 v) 40 € >>

LIPPUKAUPPA, LOUNASRISTEILYT
Risteilyjä joka päivä 4.5.-29.9.2019
- osta tästä itselle tai lahjaksi
- Merilounaspöytä-risteily kahdelle 76 € >>
- Classic Menu -risteily kahdelle 128 € >>
- Finlandia Menu -risteily kahdelle 140 € >>

LIPPUKAUPPA, ILLALLISRISTEILYT
Illallisristeilyt ma, ti, ke, to, pe ja la 4.5.-29.9.
- osta tästä itselle tai lahjaksi
- Saaristolaispöytä-illallisristeily kahdelle 106 € >>
- Classic Menu -illallisristeily kahdelle 128 € >>
- Finlandia Menu -illallisristeily kahdelle 140 € >>

Mikäli teillä on mukana kansainvälisiä vieraita tai perhetuttavia ulkomailta, laivalla on myös pieni reittiselostus matkan nähtävyyksistä, joka järjestyy tarvittaessa monella kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi, usein myös ranskaksi, venäjäksi, viroksi sekä espanjaksi.

Pöytävaraukset ruokaileville seurueille

Suosittelemme pöytävarausta ruokaileville ryhmille, liikevieraiden kanssa saapuville sekä kaikille illallisristeilyn ruokailijoille. Lounasaikaan pienet muutaman henkilön seurueet voivat yleensä saada pöytävarauksen ravintolaan myös ilman ennakkovarausta: mahdolliset vapaat pöydät jaetaan laivan ovella 1/2 tuntia ennen laivan lähtöä.

IHA-Lines Oy Helsinki Cruises
Meritullintori 6 (Aleksanterinkadun itäpäässä)
00170 Helsinki
Puhelin (09) 6874 5050
S-posti ihalines@ihalines.fi
Lounasristeilyn pöytätiedustelu >>
Illallisristeilyn pöytätiedustelu >>

LIPPUKAUPPA: osta itselle tai lahjaksi >>


KIIREELLISET TIEDUSTELUT PUHELIMITSE
Kiireellisissä asioissa pyydämme ottamaan yhteyttä puhelimitse risteilytoimistoon, puhelin (09) 6874 5050. Toimisto on avoinna kesäisin ma-pe noin klo 9-17, usein myös myöhempään ja lauantaisin.

VIIME HETKEN TIEDUSTELUT JA SAMAN VIIKONLOPUN TIEDUSTELUT
Saman päivän pöytätiedustelut vain puhelimitse tai laivan ovelta ½ tuntia ennen lähtöä. Saman päivän pöytävaraustiedustelut ensisijaisesti risteilytoimistosta (09) 6874 5050. Iltaisin ja viikonloppuisin saman päivän pöytävarausmahdollisuutta voi yrittää tiedustella myös laivan ravintolan numerosta 0400 850 768, mikäli laivalla ehditään vastaamaan. Pyydämme ystävällisesti huomioimaan, että laivalla puheluihin ei aina ehditä vastaamaan käynnissä olevien muiden risteilyjen ja asiakaspalvelutilanteiden vuoksi. Aivan viimehetken tiedustelut kätevimmin suoraan laivan ovelta: voitte tiedustella ruokailumahdollisuutta myös suoraan laivan ovelta, jossa viimeiset mahdolliset vapaat ravintolan pöydät jaetaan noin ½ tuntia ennen lähtöaikaa. Oikeudet muutoksiin pidätetään varustamolla.

Tervetuloa risteilylle!

 


HELSINKI-RISTEILY
Kesäinen Helsinki-risteily upeaa
maisemareittiä, suurella
m/s Doris tai m/s Doris II -laivalla.
Tervetuloa laivaan ½ tuntia ennen.

LAIVAMATKA
Osta laivaliput tietylle risteilylle tästä >>
Aikuinen à 20 €
Eläkeläislippu à 18 €
Opiskelijalippu à 18 €
Ryhmän jäsenenä à 18 €
(ryhmähinta: vähintään 12 aikuista)
Perhelippu iso à 40 €
(Perhelippu iso = 2 aikuista + perheen 1-3 lasta, jotka ovat alle 17-vuotiaita)
Perhelippu pieni à 28 €
(Perhelippu pieni = 1 aikuinen + perheen 1-2 lasta, jotka ovat alle 17-vuotiaita)
Lapsi 7-16 v. à 10 €
Katso videota risteilyltä >>
Osta liput valmiiksi alta lippukaupasta tai
laivan ovelta 30 min ennen laivan lähtöä.LIPPUKAUPPA

LAIVARISTEILYT HELSINGISSÄ
Risteilyjä joka päivä 4.5.-29.9.2019
- osta tästä itselle tai lahjaksi
- Osta laivaliput tietylle risteilylle tästä >>
- Ihana Itäsaaristo -risteily 2:lle 40 € >>
- Iltaristeily kahdelle 40 € >>
- Risteily kahdelle eläkeläiselle 36 € >>
- Perhelippu (2 aikuista + 1-3 lasta 16 v) 40 € >>

LOUNASRISTEILYT
Risteilyjä joka päivä 4.5.-29.9.2019
- osta tästä itselle tai lahjaksi
- Merilounaspöytä-risteily kahdelle 76 € >>
- Classic Menu -risteily kahdelle 128 € >>
- Finlandia Menu -risteily kahdelle 140 € >>

ILLALLISRISTEILYT
Ma, ti, ke, to, pe ja la -iltona 4.5.-29.9.
- osta tästä itselle tai lahjaksi
- Saaristolaispöytä-illallisristeily 2 hlö 106 € >>
- Classic Menu -illallisristeily 2 hlö 128 € >>
- Finlandia Menu -illallisristeily 2 hlö 140 € >>


LAIVALLA RAVINTOLA JA KAHVIO
Lounaan ja illallisen lisäksi mm. drinkkejä ja kahviotuotteita: erikoiskahvit, pienempää suolaista ja makeaa, kuten omenapiirasta, lapsille sipsejä, makeisia jne.

LOUNAS (joka päivä) >>
ILLALLINEN (ei sunnuntaisin) >>


Pöytävaraukset, puh. (09) 6874 5050

Risteily + Merilounaspöytä 35 €
Risteily 20 € + laivan maineikas merilounas, laivan noutopöydästä 15 €

Risteily + Pippuripihvi 50 €
Risteily 20 € + pihvi 30 €, pöytiintarjoilu

Risteily + Classic Menu 58 €
Risteily 20 € + menu 38 €, pöytiintarjoilu

Risteily + Finlandia Menu 64 €
Risteily 20 € + menu 44 €, pöytiintarjoilu

MUITA RETKIÄ JA ERIKOISPÄIVIÄ
muutokset mahdollisia:

ÄITIENPÄIVÄLOUNAS >>

JUHANNUS
AATTOPÄIVIEN JA JUHANNUKSEN AJAN RISTEILYT HELSINGISSÄ

Katso juhannuksen risteilyt tästä >>

Retki Kuivasaaren linnakkeelle 30 €
Vierailu suljetulle sotilassaarelle.
Tutustumisretket Suomen kansalaisille >>