Takaisin etusivulle >>
 
HELSINKI-RISTEILYT
Osta liput tai lahjakortti
Reittikartta
Aikataulu & hinnasto
LOUNASRISTEILYT
Osta liput tai lahjakortti
Pöytävaraus lounaalle
À la carte- ja viinilista
ILLALLISRISTEILYT
Osta liput tai lahjakortti
Pöytävaraus illalliselle
À la carte- ja viinilista
LIPUT & lahjakortit
Itselle tai lahjaksi
KUIVASAARI-RETKET
Koe suljettu linnake
 
> Asiakkaamme kertovat
> Lehtijuttuja risteilyiltä
> Kuvagalleriat
> PDF-esitteet
> Esitetilaukset
> Hyvä tietää
> Anna palautetta

 
 

KUIVASAAREN LINNAKE

Rannikkotykistökillan erikoisretket 2020

*******************************
TIEDOTE 4.6.2020
Vallitsevan tilanteen takia kaikki kauden 2020 retket joudutaan perumaan, vastaavat retkiviikonloput järjestetään ensi vuonna.
Uudet retkipäivät 2021 tarkentuvat. *******************************


Käytä harvinainen mahdollisuus ja tee mieleenpainuva kesäretki suljettuun puolustusvoimien saareen Helsingin edustalla. Tällä retkellä kerrytät sekä paikallistuntemustasi että ihailet saaristoluontoa ja ällistelet tekniikkaa.

Käynti Kuivasaaren rannikkotykistö-
museossa ja veneretki tavallisesti yleisöltä suljettuun ulkosaariston erikoiskohteeseen on oiva paikallinen kesäohjelmanumero, ja ihanteellinen pieni kesäreissu myös lapsiperheille - eli isät, äidit, pojat, perheet ja isovanhemmat: tässä hyvä kesäretki-idea.

Tutustut oppaan johdolla linnakkeeseen ja näet upeaa ulkosaaristoa. Rikkumattomasta rauhasta huolimatta, saaresta näkee silti kaupunkiin, sillä Kuivasaari sijaitsee ainoastaan muutaman merimailin päässä kaupungin vilinästä.

Klo 13:30 alkavat retket ovat avoinna myös ulkomaalaisille, henkilöllisyystodistus / passi oltava mukana (sotilasalue).

Helsingin edustalla sijaitsevaan Kuivasaareen, suljetulle puolustusvoimien saarelle, järjestetään kesällä muutama opastettu erikoisretki. Ryhmille myös yksityisvierailuja erikseen sovittavana ajankohtana.

Lähde Sinäkin mukaan ja näe kappale Helsingin puolustushistoriaa! Retkellä on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä Kuivasaaren kuuluisa (RAID-elokuvastakin tuttu) valtaisan suuri, jättikokoinen 12-tuumainen kaksoistykkitorni maanalaisine käytävineen ja tiloineen, sekä muita museotykkejä.

Lisäksi saaressa kulkiessa pääsee näkemään aitoa saaristoluontoa. Kuten monilla muillakin armeijan saarilla, on luonto Kuivasaaressakin hyvin säilynyttä. Helsingissä esimerkiksi nuokkukohokki kasvaa ainoastaan armeijan saarilla: Kuivasaarilla ja viereisessä Isosaaressa. Runsaan lintukannan lisäksi Kuivasaaressa on tavattu esimerkiksi peräti 400 perhoslajia.

Kuivasaaressa on myös historiallisia tsaarinajan rakennuksia sekä jonkin verran vanhoja istutuksia. Saarella on myös kahvimyyntiä Rannikkosotilaskotiyhdistyksen sotilaskodin kanttiinista, eli nyt on kerrankin mahdollisuus muistella sotilaspalvelusaikaa ja tarjota vaimolle ja lapsillekin ne kuuluisat munkkikahvit. Saarella on usein myynnissä myös isänmaallishenkistä aihepiiriin liittyvää kirjallisuutta ja julkaisuja. Mahdollisia sotilaskoti- ja muita ostoksia varten kannattaakin varata käteistä rahaa mukaan. Kuivasaari on Suomenlinnan Rannikkorykmentin hallinnassa ja sijaitsee Harmajan itäpuolella noin 8 km päässä kaupungista.

KUIVASAARI-RETKET 2020

Erikoisretket sotilasalueelle:
KLO 13:30 (LA-SU) ALKAVAT RETKET AVOINNA MYÖS ULKOMAALAISILLE: PASSI / ID CARD / HENKILÖLLISYYSTODISTUS OLTAVA MUKANA

Retken kokonaiskesto: noin 3 ½ tuntia

Veneen lähtöpaikka: Helsingin Eira,
Merisatama, Café Caruselin edusta

(EI TOTEUDU: lauantai 13.6.klo 11, takaisin 14:30)
(EI TOTEUDU: lauantai 13.6.klo 13:30, takaisin klo 17)
(EI TOTEUDU: sunnuntai 14.6.klo 11, takaisin 14:30)
(EI TOTEUDU: sunnuntai 14.6.klo 13:30, takaisin klo 17)
(EI TOTEUDU: lauantai 1.8.klo 11 , takaisin 14:30)
(EI TOTEUDU: lauantai 1.8.klo 13:30 , takaisin klo 17)
(EI TOTEUDU: sunnuntai 2.8.klo 11 , takaisin 14:30)
(EI TOTEUDU: sunnuntai 2.8.klo 13:30 , takaisin klo 17)
(EI TOTEUDU: lauantai 15.8.klo 11 , takaisin 14:30)
(EI TOTEUDU: lauantai 15.8.klo 13:30 , takaisin klo 17)
(EI TOTEUDU: sunnuntai 16.8.klo 11 , takaisin 14:30)
(EI TOTEUDU: sunnuntai 16.8.klo 13:30 , takaisin klo 17)

Ilmoita osallistujien nimet lippuja varatessa.

Kuvallinen henkilöllisyystodistus: suomalaisilta riittää kuvallinen henkilöllisyystodistus, ajokortti on myös hyväksytty. Suosittelemme paikkojen varaamista ja retkilippujen hankkimista ennakkoon. Koska retki suuntautuu sotilasalueelle, kaikkien osallistujien nimet kerätään listaksi.

Matkat tehdään m/s Merisaukolla tai m/s Merisarasteella Helsingin Merisatamasta, Eirasta ravintola Caruselin ja Pihlajasaaren laiturin kohdalta, läheltä bussi nro 14 päätepysäkkiä. Kartasta katsottuna lähtöpaikka on Laivurinkadun pään kohdalla rannassa. Ks. reittikartan vihreä reitti. Retkien kesto on noin 3 ½ tuntia, josta Kuivasaaressa vietetään noin 2 ½ tuntia.

HUOMIO RYHMÄT!
Ryhmille myös yksityisvierailuja

Huomio ryhmät! Myös erikseen sovittavana ajankohtana ryhmille yksityisvierailuja >> Suomen kansalaisista koostuva ryhmä voi sopia myös yksityisvierailusta ja tilausristeilystä erikseen sovittavana ajankohtana.

Matkanjärjestäjänä toimii
Suomenlinnan Rannikkotykistökilta ry

Muutokset mahdollisia.

  KUVAGALLERIA
Katso kuvia Kuivasaari-retkiltä >>


LIPUNMYYNTI &
TARKEMMAT OHJEET:
SUOSITTELEMME VARAAMAAN

AIKUISET, 30 euroa
LAPSET, 5-16-vuotiaat, 10 euroa

Hintaan sisältyvät merimatkat sekä opastus museo- ja luontokierroksilla. Retken kokonaiskesto on noin 3 ½ tuntia.

ENNAKKOON VARATUT PAIKAT: varatessa ohje tilille maksusta, kuitti mukaan, paikat lunastettava yhteysveneeltä 30-15 min ennen lähtöä.

LOPUT PAIKAT: mahdolliset loput vapaat paikat käteisellä yhteysveneeltä n. 30-15 minuuttia ennen lähtöaikaa.

VARUSTEET: kuvalliset henkilölli-
syystodistukset ja saariretkelle sopiva vapaa-ajan asu, ei korkokenkiä

SEURAAVIEN TEEMAVIIKONLOPPUJEN LIPPUJEN SITOVAT VARAUKSET / TILAUKSET:
Seuraavien teemaviikonloppujen sitovat retkilipputilaukset arkisin noin klo 9-16,
IHA-Lines Helsinki Cruises, Risteilytoimisto, Meritullintori 6, puh. (09) 6874 5050

Lippuja ei voi periaatteessa 'varata' vaan ne on ostettava ennakkoon, eli vasta lippujen lunastus varmistaa varauksenne. Soittaessanne voitte tehdä sitovan varauksen nimellänne ja sopia lunastuksesta, jolloin voitte maksaa liput Suomenlinnan Rannikkotykistökilta ry:n tilille teille annettavien ohjeiden mukaan. Näin saatte liput nimellänne retkipäivänä alukselta maksukuittia vastaan. Mikäli varaatte paikkoja aivan juuri ennen retkipäivää, voidaan tällöin sopia myös pitävästä varauksesta siten, että varaaja sitoutuu retkivaraukseensa ja sitoutuu maksamaan varaamansa retkiliput käteisellä laivarannassa Eiran Merisatamassa viimeistään 15 minuuttia ennen lähtöaikaa (mikäli varaaja ei saapuisikaan paikalle 15 minuuttia ennen lähtöaikaa, tällöin liput voidaan laskuttaa jälkikäteen, ja paikat voidaan myydä muille 15 minuuttia ennen lähtöä). Perusperiaatteena on, että lippuja myydään retkelle haluaville Suomen kansalaisille noutojärjestyksessä. Lippuja ei lunasteta takaisin eikä vaihdeta. Esteen sattuessa voitte kuitenkin luovuttaa lippunne jollekin toiselle Suomen kansalaiselle.

TAPAHTUMAVIIKONLOPPUJEN AIKANA LIPPUJA EI VOI ENÄÄ VARATA
Teemaviikonlopun aikana ei paikkoja voi enää varata eikä soittaa retkestä.
Vapaat liput myydäänkin suoraan yhteysveneestä ennen jokaista lähtöä.
Ennakkoon varatut liput tulee noutaa viimeistään 15 minuuttia ennen veneen lähtöaikaa.


HUOMIOITTEHAN, ETTÄ MAKSUNA KÄY VAIN ETUKÄTEISMAKSU TILILLE, TAI RETKIPÄIVÄNÄ RANNASSA KÄTEINEN.
Vapaat paikat myydään suoraan veneeltä noin 30-15 min. ennen lähtöä.

Kuhunkin lähtöön myydään etukäteen korkeintaan 60 lippua. Lisäksi, jos sää sallii matkustamisen kansipaikoilla, myydään Merisatamassa vielä 20 lippua kutakin lähtöä kohti. Mikäli lippuja jää, myy yhteysaluksen henkilökunta jäljelle jäävät liput Merisatamassa 15 minuuttia ennen kutakin lähtöä (HUOM! vain käteismaksu on mahdollinen).

MUKAAN KUVALLINEN HENKILÖLLISYYSTODISTUS / PASSI & ULKOILUVARUSTEET
HUOM! Retkelle osallistuvien on voitava todistaa henkilöllisyytensä (ajokortti, passi tmv. kuvallinen henkilökortti, pikkulapset vanhempien passissa tmv. usein myös vanhempiensa tai isovanhempiensa seurassa, ulkomaalaisille kävijöille suosittelemme passia). Pyydämme myös huomioimaan, että sään mukainen ulkosaaristoon soveltuva retkivarustus, eli lämpimät tuulenpitävät vaatteet ja hyvät jalkineet ovat suositeltu varustus.

VALOKUVAUS
Valokuvaus on sallittua määrätyissä kohteissa, eli kamerat kannattaa ottaa mukaan!

EI LASTENVAUNUJA
Lastenvaunut eivät ole suotavia, koska aluksella on niille niukasti tilaa ja Kuivasaaressa vaunuja on paikoitellen vaikea työntää.

Tuotto käytetään lyhentämättömänä Kuivasaaren rannikkotykistömuseon ylläpitoon ja kehittämiseen. Retkien järjestelyistä vastaa Suomenlinnan Rannikkotykistökilta ry yhteistyössä Rannikkosotilaskotiyhdistys ry:n kanssa. Tervetuloa koko perheen voimin!