Takaisin etusivulle >>
 
VARAA KOKO LAIVA
Asiakkaamme kertovat
 
LAIVAT >>
Risteilyhinnasto
 
ESIMERKKEJÄ >>
 
TARJOILUT >>
 
TARJOUSPYYNTÖ >>
 
KUVAGALLERIAT >>
 
> Sopivia lähtösatamia
> Usein kysyttyä
> PDF-esitteet
> Esitetilaukset
> Hyvä tietää
> Anna palautetta
 
 
 

Kuivasaaren linnake
Alkuperäiset erikoisretket mielenkiintoiseen ulkosaariston erikoiskohteeseen luotettavasti ja ammattitaitoisesti Suomenlinnan RT-killan kanssa.

Retket tehdään kunnollisilla ulkomeriliikenteeseen suunnitelluilla ja Suomessa rakennetuilla erikois- aluksilla, jotka ylittävät toimialan yleisen tason.

Aloitimme liikennöinnin Kuivasaareen v. 1986. Mukava ammattimiehistö ja herkulliset tarjoilut varmistavat teille mieleenpainuvan retkipäivän.

Kuivasaaren rannikkotykistömuseo on mielenkiintoinen ja jännittävä erikoisretkikohde ulkosaaristossa. Silti saaresta näkee kaupunkiin, sillä se sijaitsee vain 8 kilometrin päässä Helsingin kauppatorin vilinästä!

Suomen kansalaista koostuvan yksityisryhmän vierailusta saarella voi sopia museota ylläpitävän Suomenlinnan Rannikkotykistökilta ry:n kanssa. Risteily IHA-Linesin merialuksilla sekä herkullinen retkiruokailu kruunaavat erikoisvierailun armejan saarella.

Puolustusvoimien saarelle tehtävät vierailut vaativat erikoisluvan. Suomenlinnan Rannikkotykistökilta toimii isäntänä saarella ja neuvoo vieralusta sopimisessa. Käytännössä vierailua varten on kerättävä nimilista, mikä on helppo koota esimerkiksi ilmoittautumisten yhteydessä.

Ulkoilun jälkeen maistuukin jo reilummat retkieväät tai juhlavampikin tarjoilu. Yksityinen risteily saarivisiitin jälkeen liittää tuoreet kokemukset yhteen lounaan tai illallisen äärellä, laivan lämpimässä salongissa!

Kuivasaaressa vierailijat kokevat kappaleen Helsingin puolustushistoriaa. Erikoisvierailulla on harvinainen mahdollisuus nähdä Kuivasaaren kuuluisa, RAID-elokuvastakin tuttu, jättikokoinen 12-tuumainen kaksoistykkitorni sekä muita museotykkejä. Lisäksi saarella on jännittävää kasvillisuutta sekä monia lintulajeja. Kuivasaaressa on myös useita tsaarinajalta peräisin olevia rakennuksia, jotka osaltaan muistuttavat Suomen ja Helsingin lähihistoriasta, joka nykypäivän kiireissä pääsee niin kovin helposti unohtumaan jopa kokonaan. Kuivasaaren linnake on Suomenlinnan Rannikkorykmentin hallinnassa ja sijaitsee Harmajan itäpuolella 8 km päässä Kauppatorilta.

Vierailusta ja opastuksesta on sovittava
Suomenlinnan Rannikkotykistökillan kanssa

Toivoessasi työpaikkasi, asiakasseurueesi, yhdistyksesi tai muun yksityisryhmäsi vierailua Kuivasaaren, on mahdollisesta vierailusta ja opastuksesta saarella sovittava Suomenlinnan Rannikkotykistokilta ry:n kanssa. Ota yhteys Kuivasaaren isäntään Mikko Lahtiseen. Hän toimii yhteyshenkilönä Kuivasaarta koskevissa vierailutiedusteluissa ja on usein myös itse isäntänä saaressa, vastassa teitä ja vieraitanne. Pyydämme ystävällisesti huomioimaan että RT-killan edustajat tekevät vapaaehtoista järjestötyötä ja ovat päivätyössä muualla.
Yhteyshenkilö Mikko Lahtinen
- lahtinen.mikko@kolumbus.fi
- puhelin 0400 472 779

HUOM! Retkelle osallistuvien on oltava Suomen kansalaisia ja heidän on voitava todistaa henkilöllisyytensä (ajokortti, passi tmv. kuvallinen henkilökortti). Pyydämme myös huomioimaan, että tutustumisvierailulle osallistuvia suositellaan varaamaan ulkosaaristoon sopivat (lämpimät ja tuulenpitävät) retkivaatteet ja hyvät (matalakantaiset) jalkineet.

KUIVASAAREN RANNIKKOTYKISTÖMUSEO MUSEO-OPASTUKSET
RT-killan asiantunteva opastus saaren ja tykkien historiasta:
- 1-20 vierailijaa: 500 €/seurue
- yli 20 vierailijaa: 500 €/seurue + 25€/lisähenkilö yli 20 henkilön osalta

Tuotto käytetään lyhentämättömänä Kuivasaaren rannikkotykistömuseon ylläpitoon ja kehittämiseen.
Suomenlinnan Rannikkotykistökilta ry

Varaa sopiva laiva ja tarjoilut IHA-Lines Oy Helsinki Cruises -risteilytoimistosta

Risteilyn Kuivasaaren linnakkeelle ja oman ryhmäsi yksityiskäyttöön varattavan sopivan ulkosaaristoluokitetun merialuksen ammattimiehistöineen voit tilata IHA-Linesilta. Helsingissä tällaisia ulkomerikäyttöön suunniteltuja ja parhaitem soveltuvia erikoisaluksia ovat m/s Merisaukko,
m/s Merisaraste ja m/s Doris II.

Esimerkeissä: yksityinen risteilykuljetus Helsingin keskustan alueelta, esimerkiksi Eiran Merisatamasta, Café Caruselin kohdalta, matkat 1 tunti/suunta, saaressa noin 1-2 tuntia. Neljän tunnin retkeä pidemmillä retkillä voimme koota yhteiset kokemukset vierailun jälkeen tehtävällä yksityisellä lounas- tai illallisristeilyllä. Ruokailu onnistuu parhaiten palattuamme takaisin sisäsaaristoon, eli 5-7 tunnin retkillä.

YKSITYINEN LAIVAMATKA MIEHISTÖINEEN

m/s Merisaukko (ks. alusesittely)
Suositus 1-17 VIP-vierasta
Suositus 10-25 yritysvierasta
Virkistysretkellä jopa 40 henkilöä
Yhteysalustyyppinen ulkomerialus ja suosittu retkivene, paikkoja yhtäaikaiseen ruokailuun noin 25 henkilölle (samassa salongissa 17)


m/s Merisaraste (ks. alusesittely)
Suositus 1-30 VIP-vierasta
Suositus 1-40 yritysvierasta
Virkistysretkellä jopa 55 henkilöä
Edustava meriristeilijä ja ulkomerialus, ruokailupaikkoja pöytien ääressä yhtäaikaiseen ruokailuun 42(-46) henkilölle


m/s Doris II (ks. alusesittely)
Suositus 1-80 VIP-vierasta
Suositus 1-90 yritysvierasta
Virkistysretkellä jopa 95+ henkilöä
Upea v. 2011 valmistunut laiva, edustava ja avara ruokasali, jossa ruokailupaikkoja pöytien ääressä yhtäaikaiseen ruokailuun 90(-95) henkilölle

Maistuva lounas tai illallinen, retkipäivän ruokailu tai edustusmenu,
kruunaavat yhteisen kokemuksen ja luovat puitteet mukavalle yhdessäololle

Mieleenpainuvan retken kruunaa maistuva retkipäivän ruokailu, joka samalla kerää päivän kokemukset yhteen yhteisen ruokailuhetken äärellä. Palattuamme sisäsaaristoon onnistuu ruokailu parhaiten: 5-7 tunnin retkellä. Tästä näet valmiita menuehdotelmia pienaluksille.

Muutokset mahdollisia.

Tiedustelut Kuivasaaren linnakeretkestä

Vapaat risteilypäivät ja varaukset, puhelin (09) 6874 5050, ihalines@ihalines.fi. Voit lähettää alustavan tiedustelun retkestäsi myös alla olevalla lomakkeella suoraan internetistä, jonka jälkeen otamme yhteyttä retkijärjestelyistä. MUISTA KUITENKIN TIEDUSTELLA SUORAAN SUOMENLINNAN RANNIKKOTYKISTÖKILLASTA ONNISTUISIKO OPASTUS TOIVOMANANNE AJANKOHTANA (Kuivasaaren isäntä Mikko Lahtinen: lahtinen.mikko@kolumbus.fi, puhelin 0400 472 779).
Täytä alla olevalle lomakkeelle yhteystietosi sekä mahdolliset lisätiedot. Paina lopuksi 'Lähetä'-painiketta niin viestisi tulee automaattisesti meille.

Organisaatio:
Nimi:
Sähköposti:
Matkapuhelin:
Henkilömäärä: osallistujaa
Suunnittelemanne Kuivasaari-retken kokonaiskesto: 3-7 tuntia (noin 1 tunti per suunta matkoihin, 1-2 tuntia saaressa, jonka jälkeen vaikkapa lounas tai illallinen laivalla)
Lisätietoja, kuten toive ajankohdasta (päivämäärä ja kellonajat), luonnehdinta (asiakkaille, henkilöstölle)
Muita toiveita, kuten retkiruokailu tai edustustasoinen ruokailu
    

 

F A K T A L A A T I K K O

Ihanneryhmäkoko? 1-20 henkilöä
1-40 henkilöä
1-90 henkilöä
(enemmän, mikäli
kaksi laivaa)
1-80 VIP-taso
Millaiselle seurueelle? Yritysristeily,
VIP, virkistys, juhlat
Sopiva kestoaika? 3-7 tuntia
Muuta? Tuulenpitävä
vapaa-ajan asu
(tai casual asu)
ei korkokenkiä.
Harrastuneisuuden mukaan voi halutessaan varata mukaansa sopivia 'lisävarusteita':
tuulenpitävä takki,
hattu, aurinkolasit,
kiikarit, kamera,
aurinkovoide
Pelkkä laivamatka 40 henkilölle?
3 tuntia,
m/s Merisaraste
965€/seurue
(~24 €/hlö)Pelkkä laivamatka 20 henkilölle? (edullisin)
3 tuntia, m/s Merisaukko
795 €/seurue
(~40 €/hlö)Kuvagalleria Katso kuvia >>L I S Ä T I E T O A

HYVÄ TIETÄÄ

Erittäin kovan tuulen sattuessa Kuivasaaren linnakkeelle ei ole mielekästä rantautua. Tuulisella säällä risteilyohjelmaa voidaan muuttaa toiveiden mukaisesti, jolloin voidaan valita myös jokin kokonaan toinen vierailukohde tai sisäsaaristoristeily, mikäli tämä olisi mieluisampaa esimerkiksi ruokailun kannalta.

Linnakevierailusuunnitelman muuttuminen tuulisen sään vuoksi on kuitenkin erittäin harvinaista.

Opastuksen ja vierailun isäntänä Kuivasaaressa toimii Suomenlinnan Rannikkotykistökilta ry. Saaristoluonnon kalliot voivat olla liukkaita. Kulkeminen luonnossa tapahtuu kävijän omalla vastuulla. Linnakevierailua ei suositella liikuntaesteisille. Kierros on myös mahdollista toteuttaa siten, että 'huonompijalkaisilta' jää pois portaita ja kiipeilyä vaativa kierroksen osuus kaksoistykkitornissa. Halutessaan tilaaja voi ottaa retkelle osallistuville työntekijöilleen, asiakkailleen ja kutsuvierailleen tapahtumakohtaisen vakuutuksen. Matkanjärjestäjänä toimii tilaaja.

Retken matkanjärjestäjänä toimii tilaaja. Muutokset mahdollisia. Subject to alterations.