Takaisin etusivulle >>
 
VARAA KOKO LAIVA
Asiakkaamme kertovat
 
LAIVAT >>
Risteilyhinnasto
 
ESIMERKKEJÄ >>
 
TARJOILUT >>
 
TARJOUSPYYNTÖ >>
 
KUVAGALLERIAT >>
 
> Sopivia lähtösatamia
> Usein kysyttyä
> PDF-esitteet
> Esitetilaukset
> Hyvä tietää
> Anna palautetta
 
 
 

Söderskärin majakka
Väliaikainen tiedote:
Söderskärin retkiä ei tällä hetkellä valitettavasti järjestetä. Omistajanvaihdoksen myötä majakka ei ota tällä hetkellä vastaan seurueita Helsingistä. Ota yhteyttä risteilytoimistoon, niin kerromme teille muista kiinnostavista käyntikohteista ja vierailumahdollisuuksista Helsingin lähiseudun saaristokohteissa,
p. (09) 6874 5050, ihalines@ihalines.fi.

Alkuperäiset luontoretket ja erikoisvierailut. Tervetuloa kanssamme meriretkelle tähän lumoavaan ulkosaariston erikoiskohteeseen.

Retket tehdään kunnollisilla ulkomeriliikenteeseen suunnitelluilla ja Suomessa rakennetuilla erikois- aluksilla, jotka ylittävät toimialan yleisen tason.

Aloitimme retket Söderskärille 1980-luvun alussa. Mukava ammattimiehistö ja herkulliset tarjoilut varmistavat teille mieleenpainuvan retkipäivän.

IHA-Linesin merialukset vievät Sinut ja vieraasi huikealle majakkasaariretkelle ulkosaaristoon Porvoon edustalle. Tämä kiinnostava vierailukohde avaa ovensa muutamille vierailuryhmille kesän aikana, ensimmäisten vierailujen mahdollistuessa 20.5. jälkeen. Vierailukausi painottuu elokuulle ja syyskesän tunnelmiin.

Yksityinen luontoretki Söderskärille on ikimuistoinen elämys. Kuusikerroksisen Söderskärin majakan kattoterassilla ihailet eteesi avautuvaa Suomenlahtea 40 metriä merenpinnan yläpuolella. Täällä ette luultavimmin ole käynyt!

Kutsu tärkeimmät vieraasi ja palkitse työryhmäsi - täällä on tilaa hengittää, unohtaa arki ja lumoutua karusta kauneudesta. Luontoretki Söderskärille tarjoaa mielenrauhaa kiireisille, ja kerrassaan häikäisevän kauniita maisemia.

Risteilyvieraissamme on niin yritysryhmiä ja työpaikkojen henkilöstöjä kuin erilaisa yksityisseurueita. Majakkasaaren karu kauneus jää varmasti myös kansainvälisten vieraidenne mieleen muistona eksoottisesta ulkosaaristomiljööstä Pohjolassa - kuitenkin verrattain lähellä Helsinkiä.

Myös yhdistykset ja yksityishenkilöt voivat järjestää majakkasaariretken. Tämä onkin varsin vinkeä idea myös hieman toisenlaisten yksityisten juhlien puitteiksi - esimerkiksi tavallisen hääjuhlan tai syntymäpäiväjuhlan korvaten: vieraat pyydetäänkin juhla-asujen sijaan sonnustautumaan vapaa-ajan tamineisiin, ylelliselle yksityiselle kesäretkelle!

Suomessa rakennetut ulkomerialuksemme m/s Merisaukko, m/s Merisaraste ja uusi suuri m/s Doris II täyttävät korkeimmat turva- ja laatuluokitukset liikennöintiin ulkosaaristossa. Viihtyisillä aluksilla nautimme myös toiveidenne mukaisen retkitarjoilun, kuten reilua merihenkistä retkiruokaa 'Myrskyluodon Maijan' hengessä, tai vaikka upean edustusmenun alku-, pää- ja jälkiruokineen, fiinimpään majakkamestarin tyyliin - tietysti aitoja saaristolaismakuja.


KATSO TÄSTÄ KUVIA SÖDERSKÄRILTÄ >>
 

F A K T A L A A T I K K O

Ihanneryhmäkoko?
(m/s Merisaukko)
(m/s Merisaraste)
(m/s Doris II)

1-25 henkilöä
1-40 henkilöä
1-90 henkilöä
Millaiselle seurueelle? Yritysristeily,
VIP, virkistys, conference,
incentive, juhlat, häät, syntymäpäivät
Sopiva kestoaika? 5-8 tuntia
Laivamatka? Pieni m/s Merisaukko,
laiva ilman tarjoiluja

- 5 tuntia alk.
- 6 tuntia alk.
- 7 tuntia alk.


yksityiskäytössänne:
1 195 e
1 375 e
1 555 e
Muuta? Casual asu tai
vapaa-ajan asu,
ei korkokenkiä.
Harrastuneisuuden mukaan voi halutessaan varata mukaansa sopivia 'lisävarusteita':
tuulenpitävä takki,
hattu, aurinkolasit,
kiikarit, kamera,
aurinkovoide
Kuvagalleria Katso kuvia >>


L I S Ä T I E T O A

HYVÄ TIETÄÄ

Erittäin kovan tuulen sattuessa majakkasaarelle ei ole mielekästä rantautua, mutta upeaa majakkasaarta voidaan tällöinkin käydä ihailemassa mereltä käsin. Tuulisella säällä risteilyohjelmaa voidaan myös muuttaa spontaanisti laivan miehistön ehdottamalla tavalla ja tilanteessa sopimallanne tavalla, toiveet huomioiden. Kovalla tuulella voidaan valita myös jokin kokonaan toinen vierailukohde, kuten Vartiosaari, Iso Vasikkasaari tai Kaunissaari, tai sisäsaaristoristeily, mikäli tämä olisi mieluisampaa seurueen ja esimerkiksi ruokailun kannalta.

Majakkasaariretkisuunnitelman muuttuminen tuulisen sään vuoksi on kuitenkin hyvin harvinaista. Tilastomme mukaisesti viimeisten viiden vuoden aikana kaksi majakkasaariretkeä on muutettu retken alkuvaiheessa suojaisammille vesille suuntautuvaksi sisäsaaristoristeilyksi seurueelle viihtyisämmän virkistyspäiväretken takaamiseksi. Vastaavasti edellisistä sadasta majakkasaariretkestä yhden kerran jätetty rantautumatta Söderskärille - sillä kerralla majakkasaaren laituri oli varattu purjealuksen ollessa siinä ns. suojasatamassa, eikä se voinut siirtyä laiturista voimakkaan tuulen vuoksi.

Majakan tuotteet ja palvelut tuottaa ja laskuttaa Söderskär Majakka Oy / museokierroksen opastava majakan yhteistyökumppani. Opastettu vierailu ja käynti museomajakassa on sisällytetty oheisiin esimerkkibudjetteihin. Museomajakan pääsymaksut 2015:
320 euroa / 1-20 henkilön seurue, suuremmat seurueet 16 euroa / henkilö.

Majakassa toimii pieni majakkapuoti, josta kävijät voivat halutessaan ostaa majakan kunnostusta tukevia tukituotteita. Majakka on vuonna 1862 valmistunut museorakennus eikä se täytä tämän päivän yleisötiloille asetettuja vaatimuksia muiden muassa portaikkojen mitoituksen, kulkuväylien tai varateiden osalta. Majakalla ja saaressa kulkeminen tapahtuukin kävijän omalla vastuulla eivätkä majakkatorniin kiipeävät ole vakuutettuja esimerkiksi majakan portaikossa tai saaren rantakallioilla kävelyn osalta. Alkuperäiset puuportaat on kunnoltaan tarkistetut, mutta esimerkiksi nykystandardeja kapeammat ja jyrkemmät. Majakassa liikkuminen tapahtuukin vierailijan omalla vastuulla ja varovaisuutta noudattaen. Kiinteistöllä on kiinteistön vastuuvakuutus, joka korvaa vahingon muiden muassa mikäli esimerkiksi kivi irtoaisi seinästä ja putoaisi. Majakan huipun kattoterassin ulkotasanteen kaiteet ovat nykyisin korotetut. Mahdollinen kattoterassille meneminen tapahtuu majakan henkilökunnan ohjeiden mukaan, ja siellä käytäessä noudatetaan varovaisuutta. Kovalla tuulella kattoterasille menoa vältetään. Halutessaan tilaaja voi ottaa retkelle osallistuville työntekijöilleen, asiakkailleen ja kutsuvierailleen tapahtumakohtaisen vakuutuksen.

Retken matkanjärjestäjänä toimii tilaaja. Muutokset mahdollisia. Subject to alterations.