Takaisin etusivulle >>
 
Varaa koko laiva
Asiakkaamme kertovat
Laivat, useita erilaisia
Risteilyhinnasto
 
Valmiita esimerkkejä
Henkilömäärän mukaan
Kestoajan mukaan
Budjetin mukaan
Yritysristeilyt ja edustus
Kansainväliset seurueet
Henkilökunnan risteilyt
Yhdistysten tilaisuudet
Syntymäpäivät, häät
sekä yksityiset juhlat

Saari- ja elämyskohteita
Sipoon Kaunissaari
Kuivasaaren linnake
Söderskärin majakka
 
Maistuvat tarjoilut
Tarjouspyyntölomake
 
> Kuvagalleriat
> Sopivia lähtösatamia
> Usein kysyttyä
> PDF-esitteet
> Esitetilaukset
> Hyvä tietää
> Anna palautetta
 
 
 

Usein kysyttyä

NÄIN TILAAT OMAN RISTEILYN
Oman risteilyn järjestäminen on helppoa

Kun tiedät hieman risteilyn ideasta ja henkilömäärästä, ja kenties budjetistakin, on oma risteily pian valmis! Soitat ja varaat laivan jollekin tietylle päivälle, ja pian voittekin jo astua laivaan. Sopivan laivan varaaminen tietylle päivämäärälle on siis keskeisin seikka. Muita yksityiskohtia, kuten tarjoiluja, ei tarvitse vielä edes valita ja kaikki pienemmät yksityiskohdat ehtii tarkentamaan vielä lähempänä risteilypäivää. Tärkeintä olisikin olla liikkeillä heti kun idea syntyy, ja mikäli mahdollista, ettei päivää olisi lyöty lopullisesti lukkoon ennen kuin on tarkistettu milloin toivealuksenne on vapaana. Alla olevista kappaleista saatte halutessanne tarkempia ohjeita ja vinkkejä.

Ota yhteyttä. Lyhyt keskustelu on usein informatiivinen ja hyvä alku järjestelyille puolin ja toisin. Soitto risteilytoimistoon tai alla olevan tarjouspyyntölomakkeen lähettäminen on nopea tapa saara risteilyjärjestelyt alkuun. Annamme mielellämme lisätietoa ja autamme risteilyjärjestelyissä parhaamme mukaan.

KATSO VALMIITA ESIMERKKEJÄ
Valmiita esimerkkejä tästä linkistä >>

LÄHETÄ TARJOUSPYYNTÖ / TIEDUSTELU
Klikkaa tästä, otamme yhteyttä >>

SOITA TAI MEILAA
IHA-Lines Oy Helsinki Cruises
Puhelin 0968745050
Sähköposti ihalines@ihalines.fi

Tasokkaiden m/s Doris ja Doris II -tapahtumalaivojen valmiita esimerkkejä näistä linkeistä:
IHA-Lines 40 v. juhlatarjous: suuren seurueen risteily (40-120 hlöä) >>
Illallinen tai Conference Dinner (40-120 hlöä) >>
Live Jazz at Sea (40-130 hlöä) >>
Hienot juhlat laivalla (40-120 hlöä) >>
Rapujuhlat laivalla (30-84 hlöä) >>
Häät tai perhejuhlat laivalla (40-130 hlöä) >>
½ päivän risteily (50-90 hlöä) >>
Brunssi merellä (40-120 hlöä) >>

USEIN KYSYTTYÄ

Kuinka kauan etukäteen yksityisristeily tulee tilata? Yhtä vastausta ei ole. Useimmiten yksityiset risteilyt tilataan viikkoja ja jopa kuukausia etukäteen, ja suosituimpina päivinä risteilyjä sovitellaan sopivasti muiden varauksien lomaan. Yhtälailla, risteilyjä voidaan järjestää hyvinkin nopeasti, jopa yhdellä puhelinsoitolla tai sähköpostilla asiat sopien, jos vain sopiva laiva ja miehistö on vapaina - jopa muutaman päivän, joskus jopa muutaman tunnin, varoitusajalla.

Mikä laiva sopii meille? Riippuen tilaisuutenne luonteesta, budjetista, keitä kutsutaan, kunka paljon väkeä, ja miten juhlavaa tunnelmaa tavoitellaan, ja mikä on esimerkiksi mahdollinen käyntikohde... näihin perustuu sopiva laivavalinta. Kaikilla laivoilla voidaan tehdä sisäsaaristoristeilyjä saariston reiteillä. Samoin kaikilla suurillakin laivoilla voidaan pysähtyä halutessanne ainakin jonkin saaren laituriin. Tiettyihin ulkosaaristokohteisiin kuten vaikkapa Kuivasaaren linnakkeelle liikennöidään puolestaan vain ulkomerialuksilla, kuten m/s Doris II, m/s Merisaukko ja m/s Merisaraste.

Ylipäätään kaikista suosituin yksityisristeilylaiva on avara ja moneen tilaisuuteen käyvä yksityistilaisuuksiin nimenomaisesti suunniteltu EU- ja maailmantason ykkösalus m/s Doris II. Laadukkaalla ja turvallisella Doris II -laivalla ja kolmekerroksisella sisaralus m/s Doris -laivalla järjestetään vuosittain useita kymmeniä valtiotason tapahtumia ja konferensseja, yritysten julkistamistilaisuuksia ja erilaisia henkilökuntatapahtumia sekä yksityisiä juhlia, kuten häitä ja syntymäpäiviä. Lisäksi tällä laivalla toteutetaan erilaisia aamiaisseminaareja, kokous- ja koulutuspäivien ohjelmia sekä saariretkiä ja tyky-päiviä, kunkin seurueen toiveiden mukaan. Kaupungin tasokkaimmat Nordic à la carte -tarjoilut, Nordic gourmet -tason ruokailut tai skärgårdsbord-buffetit voidaan järjestää tasokkaimmin suurilla m/s Doris ja m/s Doris II -laivoilla, joilla toimii oikeat suomalaiseen ja pohjoismaiseen keittiöön erikoistuneet ravintolat aitoine laivakeittiöineen ja keittiömestareineen. Pienen budjetin pieniin risteilyihin ja retkiin monen valinta on jokin pienempi perusalus, kuten m/s Merisaraste. Erityistä edustavaa laivanostalgiaa on mahdollista kokea esimerkiksi perinnepurjelaiva m/aux Astridilla ja Svanhildillä ja historiallisella ja entisöidyllä vanhanajan yli 100-vuotiaalla museoaluksella, höyrylaiva s/s Norrkullalla. Suurille seurueille ja esimerkiksi luento- tai juhlaohjelman järjestämiseen sopii parhaiten uusi avara m/s Doris II tai jokin muu isommista tapahtumalaivoista. Tästä näette vertailua eri laivoista.


Mistä risteily alkaa? Oma yksityinen risteily lähtee toivomastanne laiturista toivomaanne lähtöaikaan. Keskustan satamat ovat suosituimpia. Tästä näette tietoa satamista.

Miten pitkän risteilyn järjestäisin? Risteilyllä aika kuluu nopeasti - itse risteilykin kun on jo elämys ja ohilipuvat maisematkin imevät huomiotaan. Suosittelemme lyhyisiinkin risteilyihin, esimerkiksi pieniin vastaanottoihin, kolmen neljän tunnin risteilyaikaa. On tärkeää että risteilynne onnistuu ilman kiireen tuntua. Tervetulotoivotukset alkumaljoineen ja kuulumisten vaihdot vievät hetkisen, ennen kuin esimerkiksi tulee aika käydä tarjoilujen pariin. Olisi myös tavoiteltavaa, että laiva ei ole jo päätesatamassa ennen kuin puolet väestä on ehtinyt nauttia kahvikupposensa. Kuitenkin, esimerkiksi yksinkertaisen työlounaan tai napakan live-guided risteilyn kansainvälisille vieraillenne voi järjestää jopa kahdessa tunnissa, mikäli aikataulunne on tiukka. Runsaimmilla tarjoiluilla olevat yritysristeilyt ja syntymäpäivät onnistuvat parhaiten neljän viiden tunnin mittaisina. Mikäli on musiikkia tai iltaohjelmaa, kannattaa pidentää ruokailunne jälkeistä illanviettoon varattavaa aikaa. Saariretkiin varataan usein viidestä kahdeksaan tuntia, tapauskohtaisesti joskus enemmänkin. Tästä näette valmiita esimerkkejä kestoajan mukaan.

Millaisen menun valitsisin? Suurilla Doris ja Doris II -laivoilla voidaan järjestää kaikenlaiset tarjoilut, myös Nordic gourmet à la carte -menut ja juhlaillalliset ja valtiotason edustuslounaat myös pöytiintarjoiluna, tai valintanne mukaan laivojen klassisista kylmäbuffeteista lämpimine pääruokineen, juuri toiveidenne mukaan. Tarjoiluissa on varaa valita, niin monipuolisuuden, juhlavuuden kuin budjetinkin suhteen. Useimmilla pikkuveneillä tarjoilut järjestyvät parhaiten noutopöydästä - valinnanvaraa on, retkitasosta ylelliseen. Lyhyillä muutaman tunnin risteilyillä yksinkertainenkin pieni suolainen kevyt buffet viinin kanssa on varmasti vieraidenne mieleen. Aamupäivätilaisuuksiin kansainvälisen tuulahduksen tuo vaikkapa brunssitarjoilu. Naisvaltaisille seurueille, kuten kevyttä työtä tekeville toimistotyöntekijöille, sopii lähiristeilyllä esimerkiksi keveämpikin pieni noutopöytä, kuten pikkuveneillä suosittu 'Konttoristin Kesäpäivä' (hienompaa kananpoikaa pääruokana) tai jopa kevyempi 'Kaivopuiston kylmäpöytä' (edullinen pieni kylmäpöytä). Mikäli tilaisuudessanne on paljon miehiä, on jokin lihasta valmistettu pääruoka osoittautunut arvostetuksi ja pidetyksi ratkaisuksi. Ylipäätään, todella monipuolinen ja edustavaa tasoa oleva isojen laivojen 'Saaristolaispöytä' tai pikkuveneiden 'Merimiehen Juhlamenu' (jokaiselle jotain mieleistä) on kätevä valinta moneen, kukin voi valita buffetista mikä itselle on mieleistä. Suurilla Doris-laivoilla tarjoiluksi järjestyy vaikka neljän lajin illalliset tai alkupalat buffetista ja pääruoat pöytiintarjoiltuna, tai miten ikinä vain toivotte. Myös pienemmille veneille on järjestettävissä juhlavampaa, vaikkapa 'Kapteenin juhlapöydän' ylevät alkupalat, nieriä-pääruoka sekä mieltä ylentävät jälkiruoat, jotka kruunaavat pienet juhlat tai palkitsevan henkilökuntaristeilyn. Ylellisillä lisäalkupaloilla, esimerkiksi tervetulomaljan kanssa tarjottavilla siianmätileivillä puolestaan aateloitte koko risteilynne tunnelman. Usein 'poispilatuille' eli upeilla kestityksillä taajaan hemmotetuille hienoille johtajille tarjottava tahallisen yksinkertainen saaristolaismenu puolestaan saattaakin tehdä juuri sen pikantin säväyksen, erityisesti jos ollaan ajatukseen sopien esimerkiksi elämysretkellä vaikkapa kaukaisella ulkosaariston luodolla. Tästä näette lisätietoa tarjoiluista.

Millaista ohjelmaa järjestäisimme? Risteily itsessään on jo elämys ja ohjelmanumero. Maisemat vaihtuvat ja puheensorina luo pian lisätunnelmaa. Aika kuluu kuin siivillä eikä aikataulua kannata ahtaa liian täyteen 'tapahtumia ja tekemistä'. Myös ruokailu ja tarjoilut ovat osa risteilyelämystä. Risteily onnistuu hyvin myös ilman erityistä ohjelmaa. Saariretkillä ja virkistyspäivänäkin moni haluaisi vain olla ja nauttia! Kansainvälisille vieraillenne, esimerkiksi englanninkielinen vapaamuotoinen opastus voisi olla sopiva lisämauste risteilyllenne. Juhlissa ja illanvietoissa taas elävä musiikki tai taikuri tuo omaa tunnelmaansa. Syntymäpäivillä ja senioriseurueilla musikantin vetämät yhteislaulut ovat edelleen rakastettu risteilyjen todellinen ohjelmanumeroklassikko. Pystymme auttamaan teitä järjestämään laivalle myös tasokkaita ja tunnettuja esiintyjiä. Hinnat ja saatavuus tapauskohtaisesti. Lyhyille risteilyille saa pestattua yksittäisen ei-tunnetun ammattimuusikon jo joillakin sadoilla euroilla, tai sopivasti sattuessa duon alkaen noin 600 eurolla. Nimekkäät esiintyjät veloittavat jo hieman eri summia, mutta toisaalta juhlissa vieraat saattavat olla mielissään hienosta lisäohjelmastakin ja siitä, että voi kertoa jälkikäteen millaista heille oli järjestetty, vaikkapa yllätyksenä yrityksen tiimipäivänä. Lisäksi, esimerkiksi jazz-musiikki käy jo kokonaisen risteilynkin teemaksi, esimerkiksi yritysjuhliin, henkilökuntapäiviin tai juhlaviin illallisiin, vaikka omina perheen ja suvun juhlina tai ystävien kesken. Kysykää lisätietoa risteilytoimistostamme.


IDEOITA JA OHJEITA RISTEILYÄ SUUNNITTELEVILLE
Ensikertalaisille ja innokkaille suunnittelijoille

Halutessanne voitte suunnitella jokaisen yksityiskohdan tarkasti etukäteen, mutta risteily onnistuu vähemmälläkin. Suosittelemme ottamaan rennon otteen: "oma laiva, porukka ja jotain sopivaa tarjolle, ja kaikki on jo valmista!" Saariston tuntija tai merimieskään ei tarvitse olla, sillä ammattimiehistö keksii hienot reitit varatun ajan puitteisiin. Kesän suosituimmat risteilyajat 'viedään käsistä' eli parhaat ajat varataan nopeasti. Liikkeellä kannattaakin olla hyvissä ajoin, vaikka toisinaan yksityisristeilyjä järjestetään hyvinkin nopealla aikataululla.

Tutustu ideoihin ja mieti hieman millainen risteily sopisi juuri teille

Kun tutustut risteilyideoihin hieman etukäteen ja tiedät jo vähän ennakkoon millaista risteilyä toivot, saamme risteilyn meidän puolestamme järjestettyä nopeastikin, parhaimmillaan jopa yhdellä puhelinsoitolla tai sähköpostilla. Myös kaikki suosituimpien risteilyjen ja menujen hinnat näkyvät sivuillamme tarjouksena teille.

Voit myös miettiä risteilysi 'luonnetta'...

"Asiakkaille? Henkilökunnalle? Kansainvälisille vieraille? Ystäville? Sukulaisille? Edustavaa? Rentoa? Alkudrinkki irroittaa arjesta! Edustava juhlatarjoilu? Nordic-Suomi-ruokaa? Merellinen saaristolaismenu? Aamiaisbrunssi? Pientä syötävää? Omat eväät? Edullista? Pienimuotoista? Näyttävää? Ulkomaalaisia varten vapaamuotoinen opastus englanniksi? Rikastuttaisiko pikavisiitti Suomenlinnassa ulkomaisten vieraiden ohjelmaa? Valoisassa kesässä kokousmateriaalit ja powerpointit parhaiten paperikopioina! Firmanne lippu kiinni laivaan? Suuret logotulosteet laivaan painotalosta? Palkitse ja kiitä, yllätyslahjat henkilökunnalle saareen noustessa tai risteilyn päätteeksi? Asiakkaille lahjaksi jotain teemaan liittyvää, vaikkapa lahjakortit jokaisen osallistujan omalle perheelle! Entä löytyisikö firmanne liikelahjoista jotain sopivaa? Hauskat vai hienot? Huumoria mukaan? Esimerkiksi saunakasseihin pyyhkeet, tervaa ja snapsi? Taustamusiikkia CD:ltä tai oikea musikantti matruusiksi? Reipashenkisesti retkellä? Vai kaupunkilaisempaa menoa korkokengissä..?

Soita ja tarkista milloin toivealus olisi vapaana

Kun idea syntyy, tärkeintä on varmistaa heti milloin toivealus on vapaana ja tehdä varaus. Käytyämme puhelimessa tilaisuutenne ja toiveenne vielä läpi yhdessä, vahvistamme mielellämme varauksenne teille. Keskusteltuamme kanssanne voimme tehdä myös tarjouksen, esimerkiksi risteilyideanne esittelemiseksi työpaikallanne. Näin tarjouksesta tulee suoraan mahdollisimman 'oikea' eli toiveitanne vastaava. Kun keskustelemme ensin hieman tilaisuuden luonteesta ja suunnittelemme aikataulun ja valitsemme menun yhdessä, tiedämme jo keskustelussa olisiko jokin risteilyidea teidän tilaisuutenne tyyliin ja tarkoitukseen sekä aikatauluunne että budjettiinne sopiva. Ideoita oman risteilyn ja tunnelman virittämiseksi huippuunsa on, ja parhaista tiedetään että ne toimivatkin. Kun keskustelemme tilaisuudestanne hetken, saamme yhdessä keskustelussa nopeasti selville sellaiset puitteet, mitkä todella sopivat juuri teidän risteilyllenne.

1) Älä lyö risteilypäivää lukkoon ennen kun tiedät onko sopiva laiva vapaana.
Keskeisin neuvo tilaisuutta suunnitellessa on toivealuksen varaaminen etukäteen, ennen kuin olet lyönyt ajankohdan lopullisesti lukkoon. Näin saamme seurueellenne varmemmin sellaiset puitteet, joita olet toivonut. Usein päivä on kuitenkin jo päätetty, jolloin autamme teitä mielellämme valitsemaan parhaan mahdollisen vapaan laivavaihtoehdon.

2) Tutustu aluksiin, risteilyideoihin ja menuihin sivuillamme - hinnatkin näkyvät.
Kaikki suosituimpien risteilyjen ideat, esimerkkihinnat ja menuehdotelmat ovat sivuillamme nähtävissä. Laivan hinta on kiinteä ja perustuu kuluvaan aikaan, eikä riipu esimerkiksi henkilömäärästä. Mahdolliset tarjoilut puolestaan lasketaan henkilömäärän mukaisesti. Sivuillamme näkyvät esimerkkihinnat ovat itsessään virallinen avoin tarjous, joista saatte jo hieman osviittaa, eivätkä hinnat esimerkiksi tarjouspyyntökyselyllä muuksi muutu - vaikka toki menua ja yksityiskohtia muuttamalla muuntuukin. Esimerkiksi edullisempi tai ylellisempi menuvalinta vaikuttaa nopeasti kokonaisbudjettiinne. Saattekin sivuiltamme suoraan sekä ideoita että hintatietoa, mitä tarvitsette budjettia hahmotellessanne.

3) Ota yhteyttä heti kun tiedät hieman henkilömäärästä ja tilaisuuden luonteesta.
Voimme yhdessä valita nopeasti teille sopivimman aluksen ja menun, sekä vahvistaa hintatiedot - ja katsoa jo suunnitteluvaiheessa milloin toivealus on vapaana. Soita ja kysy vapaita aikoja!

4) Autamme ja neuvomme aluksen ja menun valinnassa - meillä on paljon kokemusta.
Kun varaatte alusta, keskustelemme mielellämme tilaisuudesta ja autamme järjestelyissä. Järjestämme joka kesä noin 300 yksityistä risteilyä, joista jokainen omanlaisensa. Meillä onkin paljon kokemusta risteilyistä ja tapahtumista. Toimistoltamme usein tavattava Niina on esimerkiksi tehnyt 3 000 erilaista risteilyä, valtiotason järjestelyistä tapahtumiin ja juhlin, ja on lisäksi järjestänyt satoja muita tilaisuuksia seminaareista ja suuryhtiöiden juhlagaaloihin.

5) Tee tilaus. Halutessasi voit vielä tarkentaa suunnitelmia, kuten tarjoiluasioita.
Kun saat vahvistettua laivan varauksen, voit halutessasi vielä lisäsuunnitella itse tilaisuutta rauhassa, ja halutessasi voit esimerkiksi harkita vielä vaikka millaisen menun valitset jne. Alus ja päivä on nyt varattuna, ja voit laatia kutsut!

6) Astu laivaan! Olemme toivomassasi laiturissa tilaamaasi aikaan, tervetuloa!
Nyt voitkin jo astua laivaan yhdessä seurueesi ja vieraidesi kanssa, oma risteily alkaa!

HÄÄPARIT, YSTÄVÄLLISESTI HUOMIOITAVAA
Toiveemme häitä suunnitteleville
~ soveltuu myös syntymäpäivää suunnitteleville

Elämän tärkeää päivää, hääjuhlaa ja vihkimistä suunnittelevia morsiamia ja hääpareja pyydämme ystävällisesti erityisesti miettimään millaisen risteilyn haluaisitte. Hintaesimerkit ja menut ovat nähtävillä sivuillamme. Onnittelut voi ottaa vastaan tyylikkäästi laivaan noustessa. Hääpari voi seisoa laivan ovella laiturilla kun vieraat nousevat laivaan. Suosittelemme hääjuhlan kestoksi mielellämme ainakin neljän tunnin risteilyä, jolloin ehtii pitämään sekä tervetulo-osuuden onnitteluineen, että järjestämään mahdollisen tarjoilun, ja nauttimaan hieman ihan risteilystäkin, ja vaihtaa kuulumisia. Mikäli toivotaan pientä pysähdystä ohjelmanumerona ja jaloittelutaukona jossain saaressa, suosittelemme mielellämme viiden tunnin risteilyä. Mahdollisen saarikäynnin jälkeen on oiva aika leikata hääkakku ja nauttia kahvit. Mikäli suunnitelmat ovat vielä hahmottumatta, emme mielellämme ota epävarmoja varauksia vastaan sellaisessa tilanteessa, jossa hääparilla on lukuisia varauksia vetämässä erilaisiin juhlapaikkohin ikäänkuin vasta alustavana pohdintana.

Kun oma yksityinen hääristeily alkaa tuntua sopivalta vaihtoehdolta, pyydämme ottamaan yhteyttä kun tiedätte hääpäivän ja vieraiden lukumäärän. Voimme kertoa heti onko sopiva alus vapaana ja paljonko risteily maksaisi. Alustavaa varausta voimme pitää voimassa viikon verran, jonka jälkeen risteily tulee vahvistaa. Pyydämmekin siis huomioimaan, että mikäli hääjuhla-ajatus on vielä kirkastumatta, emme voi pitää laivoja varattuina pitkiä aikoja ilman vahvistumatonta aikomustanne järjestää hääristeilyä oikeasti. Kun suunnitelmanne ovat vahvistuneet, ja hääjuhla laivalla siintää jo 'oikeastikin' suunnitelmissanne, järjestämme mielellämme juhlaristeilynne, ja neuvomme järjestelyissä. Järjestämme joka kesä kymmeniä pieniä hääjuhlia laivoillamme, ja onpa laivoillamme jopa vihittykin pariskuntia avioliiton yhteiseen satamaan! Hääristeilyssä on todellakin romanttista symboliikkaa, sillä silloin yhteinen aviotaival alkaa kirjaimellisesti astumalla 'samaan veneeseen'. Myös häävieraille oma laivaristeily on virkistävän erilainen kokemus verrattuna tavalliseen hääjuhlaan maissa.

Tasokkaiden m/s Doris ja Doris II -tapahtumalaivojen valmiita esimerkkejä näistä linkeistä:
IHA-Lines 40 v. juhlatarjous: suuren seurueen risteily (40-120 hlöä) >>
Illallinen tai Conference Dinner (40-120 hlöä) >>
Häät tai perhejuhlat laivalla (40-130 hlöä) >>
Live Jazz at Sea (40-130 hlöä) >>
Hienot juhlat laivalla (40-120 hlöä) >>
½ päivän risteily (50-90 hlöä) >>
Brunssi merellä (40-120 hlöä) >>
Rapujuhlat laivalla (30-84 hlöä) >>

Pikkuveneet, kuten vaikkapa m/s Merisaraste käy moneen pieneen risteilyyn tai vaikkapa saariretkeen. Enimmäissuositus esimerkiksi Merisarasteelle on 40 osallistujaa.
Osalle pienaluksista voi tuoda omat juomat. Valmiita tarjoiluja tai omat tarjoilut.

  • 3 tunnin risteily, lyhyt pieni risteily tai vastaanotto, risteilyä, 900 euroa
  • 4 tunnin risteily, risteilyä, halutessanne pysähdys jossakin saaressa, 1 100 euroa
  • 5 tunnin risteily, risteilyä, halutessanne pysähdys jossakin saaressa, 1 300 euroa
  • 6 tunnin risteily, risteilyä, halutessanne pysähdys jossakin saaressa, 1 480 euroa