Takaisin etusivulle >>
 
HELSINKI-RISTEILYT
Osta liput tai lahjakortti
Reittikartta
Aikataulu & hinnasto
LOUNASRISTEILYT
Osta liput tai lahjakortti
Pöytävaraus lounaalle
À la carte- ja viinilista
ILLALLISRISTEILYT
Osta liput tai lahjakortti
Pöytävaraus illalliselle
À la carte- ja viinilista
LIPUT & lahjakortit
Itselle tai lahjaksi
KUIVASAARI-RETKET
Koe suljettu linnake
 
> Asiakkaamme kertovat
> Lehtijuttuja risteilyiltä
> Kuvagalleriat
> PDF-esitteet
> Esitetilaukset
> Hyvä tietää
> Anna palautetta

 
 

KUIVASAAREN LINNAKE- TAI LUONTORETKI KUIVASAARESSA

Rannikkotykistökillan erikoisretket 2021

*******************************
TIEDOTE 1.6.2021
RT-Killan harvinaiset erikoisretket Kuivasaaren linnakkeelle kolmena teemaviikonloppuna, varaa pian! 2021 retkipäivät:
- la ja su 12.-13.6.2021
- la ja su 31.7.-1.8.2021
- la ja su 14.-15.8.2021
*******************************


Käytä harvinainen mahdollisuus ja tee mieleenpainuva kesäretki suljettuun puolustusvoimien saareen Helsingin edustalla. Tällä retkellä kerrytät sekä paikallistuntemustasi että ihailet saaristoluontoa ja ällistelet tekniikkaa.

Tänä kesänä 2021 retkiveneellä saareen saapuvat jaetaan joko museokierrokselle osallistuvien ryhmään tai luonto-oppaan mukana luontokierrokselle osallistuvien ryhmään.

Käynti Kuivasaaren rannikkotykistö-
museossa ja veneretki tavallisesti yleisöltä suljettuun ulkosaariston erikoiskohteeseen on oiva paikallinen kesäohjelmanumero, ja ihanteellinen pieni kesäreissu myös lapsiperheille - eli isät, äidit, pojat, perheet ja isovanhemmat: tässä hyvä kesäretki-idea.

Tutustut oppaan johdolla linnakkeeseen ja näet upeaa ulkosaaristoa. Rikkumattomasta rauhasta huolimatta, saaresta näkee silti kaupunkiin, sillä Kuivasaari sijaitsee ainoastaan muutaman merimailin päässä kaupungin vilinästä.

Klo 13:30 alkavat retket ovat avoinna myös ulkomaalaisille, henkilöllisyystodistus / passi oltava mukana (sotilasalue).

Helsingin edustalla sijaitsevaan Kuivasaareen, suljetulle puolustusvoimien saarelle, järjestetään kesällä muutama opastettu erikoisretki. Ryhmille myös yksityisvierailuja erikseen sovittavana ajankohtana.

Lähde Sinäkin mukaan ja näe kappale Helsingin puolustushistoriaa! Retkellä on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä Kuivasaaren kuuluisa (RAID-elokuvastakin tuttu) valtaisan suuri, jättikokoinen 12-tuumainen kaksoistykkitorni maanalaisine käytävineen ja tiloineen, sekä muita museotykkejä.

Lisäksi saaressa kulkiessa pääsee näkemään aitoa saaristoluontoa. Kuten monilla muillakin armeijan saarilla, on luonto Kuivasaaressakin hyvin säilynyttä. Helsingissä esimerkiksi nuokkukohokki kasvaa ainoastaan armeijan saarilla: Kuivasaarilla ja viereisessä Isosaaressa. Runsaan lintukannan lisäksi Kuivasaaressa on tavattu esimerkiksi peräti 400 perhoslajia.

Kuivasaaressa on myös historiallisia tsaarinajan rakennuksia sekä jonkin verran vanhoja istutuksia. Saarella on myös kahvimyyntiä Rannikkosotilaskotiyhdistyksen sotilaskodin kanttiinista, eli nyt on kerrankin mahdollisuus muistella sotilaspalvelusaikaa ja tarjota vaimolle ja lapsillekin ne kuuluisat munkkikahvit. Saarella on usein myynnissä myös isänmaallishenkistä aihepiiriin liittyvää kirjallisuutta ja julkaisuja. Mahdollisia sotilaskoti- ja muita ostoksia varten kannattaakin varata käteistä rahaa mukaan. Kuivasaari on Suomenlinnan Rannikkorykmentin hallinnassa ja sijaitsee Harmajan itäpuolella noin 8 km päässä kaupungista.

KUIVASAARI-RETKET 2021

Erikoisretket sotilasalueelle:
KLO 13:30 (LA-SU) ALKAVAT RETKET AVOINNA MYÖS ULKOMAALAISILLE: PASSI / ID CARD / HENKILÖLLISYYSTODISTUS OLTAVA MUKANA

Retken kokonaiskesto: noin 3 ½ tuntia

Veneen lähtöpaikka: Helsingin Eira,
Merisatama, Café Caruselin edusta

lauantai 12.6.klo 11, takaisin 14:30
lauantai 12.6.klo 13:30, takaisin klo 17
sunnuntai 13.6.klo 11, takaisin 14:30
sunnuntai 13.6.klo 13:30, takaisin klo 17
lauantai 31.7.klo 11 , takaisin 14:30
lauantai 31.7.klo 13:30 , takaisin klo 17
sunnuntai 1.8.klo 11 , takaisin 14:30
sunnuntai 1.8.klo 13:30 , takaisin klo 17
lauantai 14.8.klo 11 , takaisin 14:30
lauantai 14.8.klo 13:30 , takaisin klo 17
sunnuntai 15.8.klo 11 , takaisin 14:30
sunnuntai 15.8.klo 13:30 , takaisin klo 17

Ilmoita osallistujien nimet lippuja varatessa.

Yhteysveneessä käytettävä maskia. Kuvallinen henkilöllisyystodistus: suomalaisilta riittää kuvallinen henkilöllisyystodistus, ajokortti on myös hyväksytty. Suosittelemme paikkojen varaamista ja retkilippujen hankkimista ennakkoon. Koska retki suuntautuu sotilasalueelle, kaikkien osallistujien nimet kerätään listaksi.

Matkat tehdään m/s Merisaukolla tai m/s Merisarasteella Helsingin Merisatamasta, Eirasta ravintola Caruselin ja Pihlajasaaren laiturin kohdalta, läheltä bussi nro 14 päätepysäkkiä. Kartasta katsottuna lähtöpaikka on Laivurinkadun pään kohdalla rannassa. Ks. reittikartan vihreä reitti. Retkien kesto on noin 3 ½ tuntia, josta Kuivasaaressa vietetään noin 2 ½ tuntia.

HUOMIO RYHMÄT!
Ryhmille myös yksityisvierailuja

Huomio ryhmät! Myös erikseen sovittavana ajankohtana ryhmille yksityisvierailuja >> Suomen kansalaisista koostuva ryhmä voi sopia myös yksityisvierailusta ja tilausristeilystä erikseen sovittavana ajankohtana.

Matkanjärjestäjänä toimii
Suomenlinnan Rannikkotykistökilta ry

Muutokset mahdollisia.

  KUVAGALLERIA
Katso kuvia Kuivasaari-retkiltä >>


LIPUNMYYNTI &
TARKEMMAT OHJEET:
SUOSITTELEMME VARAAMAAN:
RT-KILLAN LIPPUKAUPPA >>

AIKUISET, 30 euroa
LAPSET, 5-16-vuotiaat, 10 euroa


Hintaan sisältyvät merimatkat sekä opastus museo- ja luontokierroksilla. Retken kokonaiskesto on noin 3 ½ tuntia.

Ennakkoon varatut liput tulee noutaa viimeistään 15 minuuttia ennen veneen lähtöaikaa.

Kuhunkin lähtöön myydään etukäteen muutamia kymmeniä lippuja. Lisäksi, jos sää sallii matkustamisen kansipaikoilla, myydään Merisatamassa vielä lisää lippuja kutakin lähtöä kohti. Mikäli lippuja jää, myy yhteysaluksen henkilökunta jäljelle jäävät liput Merisatamassa 15 minuuttia ennen kutakin lähtöä.(HUOM! Retkiviikonlopun aikana loput paikat retkiveneeltä rannasta ja niiden maksu saaressa RT-Killan maksupäätteellä (myös mobilepay-mahdollisuus).

MUKAAN KUVALLINEN HENKILÖLLISYYSTODISTUS / PASSI & ULKOILUVARUSTEET
HUOM! Retkelle osallistuvien on voitava todistaa henkilöllisyytensä (ajokortti, passi tmv. kuvallinen henkilökortti, pikkulapset vanhempien passissa tmv. usein myös vanhempiensa tai isovanhempiensa seurassa, ulkomaalaisille kävijöille suosittelemme passia). Pyydämme myös huomioimaan, että sään mukainen ulkosaaristoon soveltuva retkivarustus, eli lämpimät tuulenpitävät vaatteet ja hyvät jalkineet ovat suositeltu varustus.

VALOKUVAUS
Valokuvaus on sallittua määrätyissä kohteissa, eli kamerat kannattaa ottaa mukaan!

EI LASTENVAUNUJA
Lastenvaunut eivät ole suotavia, koska aluksella on niille niukasti tilaa ja Kuivasaaressa vaunuja on paikoitellen vaikea työntää.

Tuotto käytetään lyhentämättömänä Kuivasaaren rannikkotykistömuseon ylläpitoon ja kehittämiseen. Retkien järjestelyistä vastaa Suomenlinnan Rannikkotykistökilta ry yhteistyössä Rannikkosotilaskotiyhdistys ry:n kanssa. Tervetuloa koko perheen voimin!