Takaisin etusivulle >>
 
Varustamoyhtiö
Yhteystiedot
Yhteydenottolomake
Laatujärjestelmä
Ympäristö
Henkilökunta
Kuvagalleriat
Lehtileikkeitä
 
Useanlaisia laivoja
Vertaile eri laivoja
m/s Merisaukko
m/s Hymy
m/s Merisaraste
m/s Panda
m/s Monica
p/ws Vispilä
m/s Doris
m/s Doris II
m/s J.L. Runeberg
m/aux Astrid
m/aux Svanhild
 
> Asiakkaamme kertovat
> PDF-esitteet
> Esitetilaukset
> Matkanjärjestäjät
> Hyvä tietää
> Anna palautetta
 
 
 

Vuoden palveluyritys ja Helsingin
kaupungin ympäristöpalkinnon voittaja
ja yksityinen suomalainen perheyhtiö Helsingin saaristosta

PITKÄ TIE PIENISTÄ YHTEYSVENEISTÄ PALKITUKSI EDELLÄKÄVIJÄYHTIÖKSI

Kaupunkilaisten rakastamat risteilyt ja suomalaisen yhteiskunnan ja työelämän tapahtumat keskeltä kaupunkia sekä Helsingin seudun luonto- ja tapahtumakohteissa Espoossa ja Vantaalla
- Vuoden palveluyritys 22.11.2018
- Vuoden uusmaalainen yritys 2018
- Recommended by Visit Finland, korkea
mitattu laatu: kävijätutkimuksissa 67 000
mitattua arvosanaa keskiarvona kiitettävä
- Helsingin kaupungin ympäristöpalkinto
- auditoitu ympäristöjärjestelmä
- investoinut turvallisuuteen ja ympäristöön
- investoinut ja työllistänyt Suomessa, mm.
- EU- ja maailmantason edelläkävijäaluksia
- suomalainen helsinkiläinen perheyhtiö
- Helsingin suosituin Nordic sea view -ravintola
- luonto- ja kokouspalvelut Helsingin seudulla
- erämaapaikka Espoossa 19 km keskustasta
- latukahvilat Helsingin seudun latuverkostolla
- vuosittain 45 000 vierasta
- perheyhtiön 45. toimintavuosi

IHA-Lines Oy Helsinki Cruises on yksityinen helsinkiläinen palvelualan yhtiö, joka tunnetaan parhaiten laivaristeilyistä, jotka risteilyt mahdollistavat Suomen saariston ja merellisen Helsingin kokemisen ja monia kesäelämyksiä niin kaupunkilaisille ja yritysvieraille kuin kansainvälisille kävijöille. Vieraista 75 % on pääkaupunkiseudulta: yritysten ja julkisen sektorin työelämän erilaisten seurueiden jäseninä sekä yksityishenkilöinä. Paitsi merellä ja saaristossa, yhtiö toimii myös maissa Helsingin seudulla ja perheyrityksellä on Espoossa erämaa- ja luontokohde sekä latukahvila Kurkijärven Majalla, Kalajärvellä, lähellä Kopilampea ja Serenaa sekä tapahtumatiloja pääkaupunkiseudun viherkehällä.

Yhtiö on kasvanut pienestä perheyhtiöstä alan kärkitoimijaksi. Yhtiöllä on laatujärjestelmä ja auditoitu ympäristöjärjestelmä ja yhtiö on voittanut Helsingin kaupungin ympäristöpalkinnon sekä Vuoden palveluyritys -palkinnon. Yhtiön palvelut ovat saaneet Visit Finlandin suosituksen Laatutonni-kävijätutkimuksissa mitattuun korkeaan laatuun perustuen yli kahtenatoista perättäisenä vuotena.

Yhtiö järjestää sekä säännöllisiä risteilyjä että toiveiden mukaan suunniteltuja yksityistilaisuuksia. Suositut lounas- ja illallisristeilyt lähtevät Helsingissä Kauppatorilta ja tilatut yksityisristeilyt toivotusta laiturista. Tervetuloa!

Toukokuulta syyskuulle järjestettävillä Helsinki-risteilyllä nautitaan aidon laivakeittiön herkuista sekä ohitse lipuvista näkymistä. Yhtiön tunnetut Doris-laivat lähtevät risteilyille Helsingin kauppatorilta, Vanhan kauppahallin oven edestä.

Aikataulunmukaisten risteilyjen lisäksi monenlaisilla ja erikokoisilla laivoilla järjestetään joka kesä satoja yksityisiä risteilyjä asiakkaiden toiveiden pohjalta. Suosituimpia ovat erilaiset yritysristeilyt ja perhejuhlat - esimerkiksi henkilökuntapäivät, asiakastilaisuudet tai syntymäpäivät omalla laivalla. Helsingin saaristo ja erikokoisille seurueille soveltuvat alukset tarjoavat hienot puitteet perhejuhlille ja yritystilaisuuksille. Helsingin pinta-alasta yli 70 % on merialueella ja saaristossa. Vaihtuva saaristomaisema on ainutlaatuinen ja aivan edessänne ohilipuvat maisemat voittavat "hienoimmankin tapetin" vuoden jokaisena päivänä.

Kesäisin kolmisenkymmentä merenkulun, matkailun ja ravintola-alan osaajaa valmistelevat risteilyelämyksiänne, tavoitteenaan turvallinen ja viihtyisä risteilytunnelma sekä iloiset risteilyvieraat. Päällystö on ammattimerenkävijöitä, oikeita merimiehiä ja -naisia, tyypillisesti merikapteeneita ja perämiehiä. Suurilla Doris-laivoilla keittiömestarit valmistavat Nordic gourmet à la carte -annokset ja klassiset kansainväliset ja saaristolaisherkut laivan aidoissa laivakeittiöissä. Risteilyemännät ja kansimies-oppaat ovat usein pian ammatteihinsa valmistuvia korkeakouluopiskelijoita, joista vinkeimmät taitavat jopa kahdeksaa kieltä, opettaen kieliä mm. yliopistossa. Yhtiön säännöllisillä risteilyillä on Helsingin ainoa elävä opastus.

Korkea laatu ja ympäristön kunnoittaminen ovat osa kestävää kehitystä. Yhtiö on tunnettu Suomessa rakennetuista laadukkaista aluksista. Suuret Doris-laivat täyttävät kaikista korkeimmat laatu- ja turvastandarditasot. Alukset ylittävät saaristoliikenteelle asetetut vaatimukset sekä alan yleisen tason, mikä mahdollistaa muiden muassa laadukkaat illallisristeilyt sekä elämysretket ulkosaariston luontokohteisiin. Esimerkiksi uusi m/s Doris II -laiva on maailmanluokan edelläkävijä turvallisuus- ja ympäristöasioissa ja alusta käydään katsomassa ulkomailta myös EU:n eli maailmantason edelläkävijäaluksena. Doris- ja Doris II -laivoissa on molemmissa mm. vesitiiviit osastoidut laipiot ja selkeästi turvallisempi runkorakenne ja korkea SOLAS-varustelu. Uudessa Doris II -laivassa on mm. maailman vähäpäästöisintä diesel-tekniikkaa ja laivasta ei pääse pisaraakaan jätevettä Itämereen, ei edes perunankeittovesiä.

Yhtiön alkuperäinen mainoslause ohjaa toimintaa edelleen. Yhtiö on tarjonnut 'Turvallista, varmaa ja viihtyisää matkantekoa merellä' jo viidellä vuosikymmenellä ja vuosittain saaristoelämyksiä koetaan yhdessä 45 000 risteilyvieraan kanssa.

"Kaikki alkoi siitä, kun herrat vietiin saareen
- ja ämpäreillä kolikoita pankkiin."

Nykyisin herrat tulevat saarten sijaan laivojen Nordic à la carte -merinäköalaravintoloihin vieraidensa kanssa. Paljon on muuttunut nostalgisten mustavalkokuvien ajoista, jolloin Kaivopuiston edustan pieniin saariin sai ylimääräisen venekyydin viidellä markalla, mutta on paljon säilynytkin. Jo aivan ensimmäiseen tilausristeilyesitteeseen painettiin, että risteilyillä 'ei tule nälkä eikä ikävä'. Yhtiön tuolloisella upo-uudella lippulaivalla m/s Merinorpalla tehtiin yritysristeilyjä ja ajelutettiin muiden muassa turisteja, ja mahtuihan heitä kyytiin - peräti 47 henkilöä oli maksimiryhmäkoko tuohon aikaan.

Nykyisin osa aluksista on suorastaan pieniä laivoja ja vieraidenkin kirjo monipuolistunut. Jo kauan ennen lähiruoka-teemojen nousemista trendeiksi, yhtiö on edistänyt suomalaista ruokakulttuuria Nordic cuisine -trendin edellä. Yksi kohokohdista vuosien varrella oli, kun 2005 kunniaksi tuli kestitä vieraina Helsingin MM-kilpailujen 140 VIP-vierasta, joille tarjoiltiin aidon laivakeittiön à la carte -menu, suomalaisen lähiluonnon tuoreista raaka-aineista juuri valmistettuna.

1990-luvulta lähtien konferenssien ja kongressien ja valtiotason vierailujen ja järjestelyjen toteuttaminen on tullut keskeiseksi osaksi isompien yksityistilaisuuksien järjestelyjä sekä lounas- ja illallisristeilyjen pöytävarauksia yritysristeilyjen ja tykypäivien ja henkilökuntatapahtumien sekä juhlien lisäksi. Doris-laivojen Nordic gourmet -ruokaravintolat ovat tulleet tunnetuiksi Helsingin seudun liike-elämän ja työelämän tapahtumien sekä lounaiden ja illallisten hieman erilaisena vaihtoehtona ja samalla aivan ainutlaatuisin puittein ja saaristomaisemin.

Elokuussa 2018 ranskalaiset Michelin-kokit kävivät Suomessa tutustumassa suomalaiseen ruokaan ja Nordic cuisineen IHA-Linesin risteilyllä ja IHA-Linesin merinäköalaravintolassa - Helsingin kauppatorilta Helsingin saariston maisemiin.

Yhtiö on pitkäaikainen aktiivinen toimija alalla, uudenlaisten tuotteiden sekä yhteistyön luomisessa sekä yhteiskunnassa ja Helsingin ja Suomen matkailu- ja ravintolapalvelujen sekä tapahtuma-alan kehittämisessä. Yhtiö on ollut myös perustamassa Suomen Rannikon Matkustajalaivayhdistystä (nyk. Suomen Matkustajalaivayhdistys ry). Helsingissä yhtiö on myös Helsingin Yrittäjien ja Helsingin seudun kauppakamarin jäsen. IHA-Lines Oy Helsinki Cruisesin y-tunnus on 0783651-3.

Kun on aika järjestää risteily, yksityistilaisuus tai on aika tehdä sopiva pöytävaraus seurueellenne, ota yhteyttä. Risteilytoimistosta saatte lisätietoja ja apua risteilyjärjestelyissä.

 

VUOSIEN VARRELTA

2023 IHA-Lines julkistaa uuden Suomen saariston esittelevän pitkän kokopäiväretken ja laivareitin Helsingin ja Tammisaaren välillä: Barösundin rantareitti ja Tammisaaren vanha kaupunki, ruotsiksi Skärgårdsleden Barösund, englanniksi The Coast of Finland Day Trip. Useat lehdet kirjoittavat uudesta laivareitistä. Ensiristeily Barösundin rantareitistä tehtiin helatorstaina 18.5.2023. Kesälomakauden Tammisaaren retkille osallistuu ensimmäisenä vuotena paljon entisiä veneilijöitä ja erilaisia aikuisia seurueita ja kulttuurin ja taiteen ystäviä, jotka vierailevat samalla Chappe-museossa, sekä lisäksi useita syntympäiviä juhlistavia seurueita ja jopa 98-vuotiaita merkkipäivän viettäjiä. Moni retkellä mukana ollut on elänyt jo Porkkalan vuokra-ajan aikaan tai ollut sotalapsena Ruotsissa ja retkillä on koettu sekä Suomen hieno saaristo että katsauksia historiaan ja tähän aikaan. Ensimmäiset kansainväliset matkailijat retkellä ovat olleet Sveitsistä ja Espanjasta ja risteilyvieraiden lähettämät kiitokset ja kävijäkokemukset ovat olleet kannustavia ja lämpimiä. Ensimmäisen Barösundin rantareitti -kesän kävijämäärät ovat olleet vielä aika pieniä, mutta retkien tunnelma on ollut lämminhenkinen, hieman kuin oltaisiin vähän tavallista isommalla veneretkellä.
2023 Risteilykausi alkoi 26.4.2023 valtion tilaisuudella ja samana iltana järjestetyllä konferenssiristeilyllä, jonka ohjelmana oli illallinen, kuulijat pysäyttävä konferenssipuhe
The Story of Helsinki and Finland ja viihdyttävämpääkin pohjoismaista kulttuuria sekä vieraille järjestetty Helsingin shiluetin panoramakuvaus PR:ksi ja matkamuistoiksi Suomesta. Reittiliikenne Kauppatorilta alkaa äitienpäiväviikonloppuna.
2023 Uusi latukausi päästiin avaamaan lumien myötä Espoossa Kurkijärven majalla etukenossa jo 10.12.2022. Vuoden 2023 yksityistilaisuuksien järjestelyt aloitettiin tammikuussa. Luonto- ja ulkoilupalvelujen laajennus ja IHA-Linesin toisen latukahvilan avaus 14.1.2023: Petikon latukahvila Vantaalle (Tallimäentie 8, 01720 Vantaa). Latukausi päätettiin Aprillihiihtoon 1.-2.4. Espoossa. Latukahvilat >>
2022 Varustamoyhtiön toimitusjohtaja, partner, HSE MBA, laivuri N. Ihalainen (48 v.) valmistui 16.12.2022 laivan konepäälliköksi, Kotkan merikoulu.
2022 Muuttuvassa maailmassa ja vaikeiden koronavuosien painosta huolimatta Ihalaisen perhe investoi, myös maissa toteutettaviin ympärivuotisiin palveluihin ja tulevaisuuteen, ja hankki käyttöönsä toisen tiimi-, tyky-, kokous-, juhla- ja tapahtumakäyttöön soveltuvan entisöitävän kiinteistön Helsingin seudulta ja pääkaupunkiseudun viherkehältä alle 25 km keskustasta. Asiasta lisää myöhemmin.
2022 Tilausristeilykausi alkoi 16.4.2022 ja risteilykausi Kauppatorilta alkoi 7.5.2002 ja kauden viimeinen tapahtuma laivoilla pidettiin marras-joulukuun vaihteessa. Koronavuosi kolmonen jäi vielä vain murto-osaan normaalista toiminnasta, mutta isot ja vahvat työpaikat ja muutamat yksityishenkilöt järjestivät muutaman vuoden jälkeen jälleen yksityisilaisuuksia, joiden järjestelyiksi perheyhtiössä tehtiin kaikki mahdollinen. Luonto- ja retkeilykohde Kurkijärven Maja ja Kalajärven latukahvila Espoossa avattiin tammikuussa 2022 hiihtolatujen ja luontorettien ja Espoon luonnonsuojelualueiden keskellä, mutta kuitenkin vain 19 km eduskunnasta. Kurkijärven Maja >>
2021 Ravintolatoimintojen ja palvelujen avaus alkukesällä rajoitusten puitteissa: kaikki varattavissa olevat toteutettavat palvelut nähtävillä ja varattavissa verkkokaupassa. Toimintamahdollisuuksien odotettiin normalisoituvan elokuun suosittuun yritysristeilykauteen mennessä, mutta pandemia esti jälleen palvelujen toteuttamista.
2020 Poikkeusvuosi ja kaikkien aikojen haastavin toimintavuosi, mutta kohti tulevaisuutta. Palveluja ylläpidetiin ja tarjottiin, mutta Helsinki oli äärimmäisen hiljainen ja ravintolarajoitukset ja risteilylaivojen kansainvälinen koronauutisointi heijastui toimintaan kysyntää merkittävästi laskevasti: toteutunut palvelujen kysyntä putosi -82 % edelliseen toimintavuoteen nähden. Koronan aiheuttaman kävijäkadon johdosta päivittäisten risteilyjen purjehduskausi oli haastava. Työelämän seurudeiden varaukset ja tilaisuudet pääsääntöisesti peruuntuivat ja estyivät kokonaan eikä kansainvälisiä matkailjoita ollut ja myös kotimaiset matkailijat karttoivat Helsinkiä ja helsinkiläiset sisätiloja. Kauden uudistuksina ja positiivisina toteutumina käyttöön saatiin varta varten rakennettu uusi parempi mobiilisivusto ja uusi laajempi lippukauppa valittavine lisäpalveuineen sekä parempi some-näkyvyys digitaalisissa kanavissa. Monet palveluhin aiemmin tutustumattomat helsinkiläiset löysivät risteilyt ja keskikesän paikallinen kävijäkunta nuorentui aikaisempiin risteilykausiin verrattuna. Varustamo kehitti
The Panorama Terrace Helsinki
-terassiravintolan ja champagne loungen aivan uudenlaiseksi palveluksi Helsingin Kauppatorille, koko Suomen ikonisten panorama-maisemien ihailuun, Doris-laivan korkealta ylimmän kannen rooftop-ulkoilmayläterassilta, aikuisten kaupunkilaisten kansainvälisten eurooppalaisten kaupunkilomien tunnelmoinnin tapaan.
2020 Varustamon pitkäaikainen kehitysjohtaja ja partner, laivuri, HSE MBA, BBA Niina Ihalainen (46 v.) valittiin varustamon toimitusjohtajaksi ja varustamon pitkäaikainen partner, laivuri, teknikko ja ICT-konsultti Lasse Ihalainen (49 v.) valittiin varustamon hallituksen puheenjohtajaksi.
2019 Kahtenatoista perättäisenä vuotena kävijätutkimukset ja kaikkina 12 peräkkäisenä vuotena Laatu1Q00-tutkimuksissa mitattu korkea laatu:
Recommended by Visit Finland.
Yli 67 000 mitattua tutkimustulosta, vastausten keskiarvo: kiitettävä.
2019 40-vuotisjuhlavuosi. IHA-Linesin pienestä alkanut perheyhtiö on tunnustettu ja palkittu helsinkiläinen palveluyritys ja pitkäaikainen Helsingin saariston edistäjä ja Vuoden palveluyritys. Kiitos kaikille tästä matkasta. Yhtiön Doris- ja Doris II -laivoilla toimii jo 25 vuoden ajan Nordic-keittiöön erikoistunut Helsingin suosituin Nordic sea view
à la carte -ravintola ja yhtiö on tunnettu toimialan johtavana erikoispalveluyhtiönä. Erityisen ylpeitä IHA-Linesilla ollaan Suomessa rakennetuista hienoista Doris ja Doris II -laivoista, jotka ovat kokoluokassaan EU:n ja koko maailmantason edelläkävijäaluksia mm. meri- ja paloturvallisuudessa. Investoinnit kertovat arvoista. Uusi Doris II -laiva on palkittu Helsingin kaupungin ympäristöpalkinnolla suunnannäyttämisestä meriensuojelussa myös globaalin tason edelläkävijäaluksena: laivasta ei pääse pisaraakaan Itämereen edes perunankeittovesiä. IHA-Linesin tiimien ja henkilökunnan osaaminen on saanut kiitosta ja 11 vuotena kävijätutkimuksissa mitatut korkeat arvosanat, mikä on suuri kiitos teiltä risteilyvierailta. Tähän kaikkeen ja 40-vuotisjuhlavuoteen on ollut pitkä tie siitä, kun liikennöinti 1970-luvulla alkoi aivan pienellä 6 metrin yhteysveneellä HSS:n pursiseuralle Kaivopuiston edustalla Helsingissä. Tervetuloa risteilyille 2019!
2019 Varustamon 40-vuotisjuhlavuosi. Juhlatarjouksena mm. Perhelippu risteilylle 40€ (2 aik. + 1-3 lasta.)
2018-2020 ICT-alalla työuraansa tekevä partner, teknikko L. Ihalainen laivan konepäälliköksi ja kotimaanliikenteen laivuriksi, Turun merikoulu.
2018 Vuoden palveluyritys -palkinto: ”Vuoden palveluyritys IHA-Lines tuo ainutlaatuisen suomalaisen saariston sekä lounas- ja illallisristeilyt kaikkien koettaviksi keskeltä pääkaupunkia. Perheyritys panostaa laadukkaiden palvelujen lisäksi vahvasti turvallisuuteen ja ympäristöasioihin. Yrityksellä on pitkä historia pääkaupunkiseudun kansainvälistymisen tukemisessa uniikilla palvelukonseptillaan.” Palkinto luovutettiin partner Niina Ihalaiselle (44 v.) Helsingissä:
Uudenmaan liitto, Uudenmaan ELY-keskus, Helsingin seudun kauppakamari, Helsingin Yrittäjät, Pääkaupunkiseudun Yrittäjät & Uudenmaan Yrittäjät, 22.11.2018, Uudemaan maakuntaparlamentti, Helsinki
2018 Michelin-kokit Ranskasta matkustivat Suomeen 27.8.2018 tutustumaan suomalaiseen ruokaan ja Nordic cuisineen. Harvinaiset vieraat saapuivat suoraan lentoasemalta IHA-Linesin ravintolaan - tavalliselle risteilylle Helsingin kauppatorilta: laivan Nordic sea view -ravintolassa vieraille tarjottiin mm. siianmätiä, kylmäsavuporoa, karpaloita ja graavilohta, ranskaksi isännöitynä.
2016 Ympäristöjärjestelmän auditointi kausille 2017-2019.
2016 Kaupunginjohtaja Pajuselta yhtiölle Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän ympäristösertifikaatti Empire-salissa 17.11.2016 kausille 2017-2019.
2014 Kaupunginjohtaja Pajuselta yhtiölle Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän ympäristösertifikaatti Empire-salissa 19.11.2014 vuosille 2014-2016.
2014 Kauppalehti Optio kirjoitti Ihalaisten perheyhtiön tiestä ja palvelujen merkityksellisyydestä aukeaman jutun Vastuullisesti aallokossa.
2013 Ympäristöjärjestelmän auditointi kausille 2014-2016.
2011 IHA-Lines Oy Helsinki Cruises Iltasanomien yllätyksenä tekemän lounasvertailun voittaja.
2011 Uusi m/s Doris II aloitti liikenteen: ensiristeily juhlavasti äitienpäivänä.
2010 Ympäristöjärjestelmän auditointi vuosille 2010-2013.
2010 Helsingin ympäristöpalkinto. Helsingin kaupunki palkitsi
IHA-Lines Oy Helsinki Cruises -varustamon Helsingin kaupungin ympäristöpalkinto 2010 -kilpailussa. Palkinnon vastaanottivat laivuri N. Ihalainen (36 v.) ja merikapteeni, ympäristövastaava Anttila 9.4.2010.
2010 Lehdistötiedote: IHA-Lines Oy Helsinki Cruises kertoo perheyhtiön suuresta investoinnista ja uuden suomalaisen laivan rakentamisesta: turvallinen ja ympäristöystävällinen koko EU:n uusi ykkösalus Helsinkiin.
2009 IHA-Lines Oy Helsinki Cruises
vastaa Itämerihaasteeseen voipuvan Itämeren tilan parantamiseksi.
2009 IHA-Lines Oy Helsinki Cruises
toimi pilottiyrityksenä auditoidun ympäristöjärjestelmän kehittämistyössä pk-yrityksille suunnatussa Ekokompassi-hankkeessa. Kehitystyön päämääränä on vahvistaa koko pääkaupunkiseudun yritysten valmiuksia ympäristöasioiden hallinnassa ja ekotehokkuudessa.
2008 Liikennöitsijä, perustaja Jorma Ihalaiselle (60 v.) Suomen Yrittäjien erityinen korkein huomionosoitus, numeroitu Yrittäjäristin Suurristi, muiden muassa valtakunnallisella tasolla koko toimialan kehityksen ja yrittäjyyden eteen tehdystä työstä. Perustaja Heli Ihalaiselle (63 v.) Kultainen Yrittäjäristi pitkäaikaisesta ansioituneesta yrittäjätoiminnasta.
2008 Laatu1Q00-kävijätutkimukset ja kävijäkokemusten mittaukset ja laatututkimukset aloitetaan Matkailun edistämiskeskuksen Laatu1Q00-laatujärjestelmässä.
2007 Partner HSE MBA, BBA N. Ihalainen (33 v.) Kotkan merikoulusta kotimaanliikenteen laivuriksi.
2005 IAAF:n Helsigin MM-kilpailujen VIP-vieraat m/s Doris -laivalla: pohjoismainen à la carte -menu.
2004 Söderskär tuotteeksi. Jo 1980-luvulla aloitetut retket Söderskärin majakkasaarelle saavat jatkoa: majakka avautuu, ulkomerialukset vievät vieraita suositulle luonto- ja elämysretkelle vuosina 2004-2015.
2004 Puolustusvoimien liikenne päättyy linnakkeiden muutoksiin. 23 vuoden palvelus ja vastuutehtävä Suomelle päättyy ja ulkomeren ääriolosuhteet ja yli viiden metrin aallonkorkeudet vaihtuvat leppeämpiin yritysretkiin. IHA-Lines vastasi 23 vuoden ajan Puolustusvoimien henkilökunnan ja perheiden turvallisuudesta uloimpien ulkolinnakkeiden vaativassa ja ankarassa yhteysliikenteessä kaikista äärimmäisissäkin säätiloissa, jäiden lähdöstä jäiden tuloon 1982-2004.
2003-2005 Seitsemän pörssiyhtiövuoden jälkeen partner, BBA N. Ihalainen (28 v.) palaa perheyhtiöön. Jatko-opinnot Helsingin kauppakorkeakoululla 2003-2005. Yhtiön kehittämistyöstä Saastamoisen säätiön 4200€ Award for Academic Excellence HKKK 2004. Strategiapalkinto Oxfordissa 2005. HSE MBA graduation 2005 (31 v.).
2000 Helsingin Sanomien Ruokatorstai tekee kotimaan risteilyvertailun ja raportoi suomalaisille, miten 'Doris jätti hyvän maun' ja että 'Doris-laivan kalapöytä oli runsas ja hyvinkin 40 markan väärti'.
1998 Internet-aikaan: www.ihalines.fi
1994-1996 Oma ict-osaaminen ja markkinointi- ja tuotteistusosaaminen edistävät voimakkaasti toiminnan kehitystä. "Nordic à la carte, Merilounaspöytä, Ihana Itäsaaristo, ict-järjestelmät." Isojen kehitys- ja tuotteistamis-vuosien jatkona N. Ihalainen (22 v.) lisäksi pörssiyhtiöön 1996-2003.
1995 Partner Lasse Ihalainen (24 v.) valmistuu automaatiotekniikan teknikoksi vastaten ict:stä.
1994 Partner Niina Ihalainen (20 v.)
BBA-opintoihin talvikausiksi.
1994 Uutta kansainvälistä liikennöintiä: m/s Merisaukon elämys- ja pyöräretket Inkoosta Länsi-Viron saariin, Haapsaluun ja Naissaareen.
1994 Yritysevoluutio sekä valtiotason sekä markkinamuutokset (Viro, pikalaivat, EU) tekevät tallinnanlaiva Doriksesta erikoistuneen ravintolalaivan ja sittemmin kaupungin suosituimman merinäköalaravintolan. Uutuus Helsingissä! Säännölliset lounas- ja illallisristeilyt alkavat Helsingissä:
risteile JA syö hyvin Doris-laivalla!
1991-1992 Toiminta laajenee edelleen, kun yhtiön valtava investointi ja aivan eri laatu- ja turvallisuustason isompi ja osastoiturunkoinen ja SOLAS-varusteltu m/s Doris valmistuu - tallinnanlaivaksi. Uuden laivan liikennöintialueena on Itämeri ja risteilyt Tallinnaan.
1991 Kaikille avoimet opastetut 'Koe Helsinki mereltä' / 'Helsinki by Sea Sightseeing' Helsinki-risteilyt Kauppatorilta alkavat.
1989 Uusi lippulaiva m/s Merisaraste, upea huipputasoinen ulkomerialus, valmistuu Uudestakaupungista.
1986 Suomen puolustusvoimat tilaa yhtiöltä myös Helsingin Isosaaren ja Kuivasaaren ulkolinnakkeiden sekä Vallisaaren yhteysliikenteen, jäiden lähdöstä jäiden tuloon. Vaativa meriliikennöinti jatkui 2004 asti.
1986 Yhtiö hankkii tilavan m/s Monican.
1985 Pieni m/s Merityttö valmistuu.
1984 Uudenkaupungin viranomaisaluksista tunnettu veistämö luovuttaa yhtiön tilaaman uuden ulkomerialuksen
m/s Merisaukon, joka on kevään Venemessujen suurin alus.
1982 Suomen puolustusvoimat tilaa yhtiöltä erittäin vaativan avomeri-yhteysliikenteen Upinniemestä Mäkiluodon ulkolinnakkeelle, kaikissa sääolosuhteissa, talven tuloihin asti.
1982 Yhtiön uusi nopea ulkomerialus
m/s Merinorppa valmistuu Loviisan Wicoboatin tehtaalta.
1979 Liikennöinti alkaa aivan pienellä yhteysveneellä HSS:n pursiseuralle Kaivopuiston edustalla. Yritysristeilyt, turistiristeilyt, luontoretket ja liikennöinti pienellä m/s Meritorppa -aluksella alkavat Jorma Ihalaisen (31 v.) siirtyessä suurilta tankkilaivoilta ja muista varustamoista yrittäjäksi. Muiden muassa Merisotakoululla sekä diplomaattiperheen palvelijana työskennellyt à la carte -kokki ja ravintolatarjoilja sekä yhtiön toinen perustaja Heli Ihalainen (33 v.) alkaa hoitamaan yhtiön toimistoa ja asiakaspalvelua ja risteilyjen suunnittelua ja järjestelyjä, joustavasti mutta jämptisti, toteutukset yhdessä asiakkaiden kanssa suunnitellen ja sopien, luontaisena asiakaspalvelijana.
1950-1970-luvuilla Yhtiön perustajat työskentelevät tahoillaan, kalastajan poika ja merimies mm. kalastusveneissä, laivoissa ja saaristoaluksissa sekä emäntäkoulun käynyt toinen perustaja hospitalityalan monialayrittäjä talousneuvos Inarin palvelusväessä, diplomaattiperheen palvelijana, Merisotakoululla ja ravintoloissa. Perustajat kerryttivät näissä töissä, tulevasta vielä tietämättä, tärkeitä ja keskeisimpiä taitoja, kokemuksia ja vahvaa arvopohjaa ja näkemyksiä tulevaan, kohti turvallista, varmaa ja viihtyisää matkantekoa merellä.

LEHTILEIKKEITÄ

Yhtiön kehitystä, vaiheita ja risteilykuulumisia voi seurata myös erilaisista lehtileikkeistä >>