Takaisin etusivulle >>
 
Varustamoyhtiö
Yhteystiedot
Yhteydenottolomake
Laatujärjestelmä
Ympäristö
Henkilökunta
Kuvagalleriat
Lehtileikkeitä
 
Useanlaisia laivoja
Vertaile eri laivoja
m/s Merisaukko
m/s Emilia
m/s Hymy
m/s Merisaraste
m/s Panda
m/s Monica
p/ws Vispilä
m/s Doris
m/s Doris II
s/s Norrkulla
m/s J.L. Runeberg
m/aux Astrid
m/aux Svanhild
 
> Asiakkaamme kertovat
> PDF-esitteet
> Esitetilaukset
> Matkanjärjestäjät
> Hyvä tietää
> Anna palautetta
 
 
 

LUOTETTAVASTI
JO VIIDELLÄ VUOSIKYMMENELLÄ

IHA-Lines Oy Helsinki Cruises on yksityinen helsinkiläinen risteily-yhtiö, jonka risteilyt mahdollistavat Helsingin saariston kokemisen ja monia kesäelämyksiä niin kaupunkilaisille ja yritysvieraille kuin kansainvälisille kävijöille. Vieraista 75 % on pääkaupunkiseudulta: yritysten ja julkisen sektorin työelämän erilaisten seurueiden jäseninä sekä yksityishenkilöinä.

Yhtiö on kasvanut pienestä perheyhtiöstä alan kärkitoimijaksi. Yhtiöllä on laatujärjestelmä ja auditoitu ympäristöjärjestelmä ja yhtiö on voittanut Helsingin kaupungin ympäristöpalkinnon. Yhtiön palvelut ovat saaneet Visit Finlandin suosituksen Laatutonni-kävijätutkimuksissa mitattuun korkeaan laatuun perustuen kymmenenä perättäisenä vuotena 2008-2017.

Yhtiö järjestää sekä säännöllisiä risteilyjä että toiveiden mukaan suunniteltuja yksityistilaisuuksia. Suositut lounas- ja illallisristeilyt lähtevät Helsingin Kauppatorilta ja tilatut yksityisristeilyt toivotusta laiturista. Tervetuloa!

Toukokuulta syyskuulle järjestettävillä Helsinki-risteilyllä nautitaan aidon laivakeittiön herkuista sekä ohitse lipuvista näkymistä. Yhtiön tunnetut Doris-laivat lähtevät risteilyille Helsingin Kauppatorilta, Kauppahallin oven edestä.

Aikataulunmukaisten risteilyjen lisäksi monenlaisilla ja erikokoisilla laivoilla järjestetään joka kesä satoja yksityisiä risteilyjä asiakkaiden toiveiden pohjalta. Suosituimpia ovat erilaiset yritysristeilyt ja perhejuhlat - esimerkiksi henkilökuntapäivät, asiakastilaisuudet tai syntymäpäivät omalla laivalla. Helsingin saaristo ja erikokoisille seurueille soveltuvat alukset tarjoavat hienot puitteet perhejuhlille ja yritystilaisuuksille. Helsingin pinta-alasta yli 70 % on merialueella ja saaristossa. Vaihtuva saaristomaisema on ainutlaatuinen ja aivan edessänne ohilipuvat maisemat voittavat "hienoimmankin tapetin" vuoden jokaisena päivänä.

Kesäisin kolmisenkymmentä merenkulun, matkailun ja ravintola-alan osaajaa valmistelevat risteilyelämyksiänne, tavoitteenaan turvallinen ja viihtyisä risteilytunnelma sekä iloiset risteilyvieraat. Päällystö on ammattimerenkävijöitä, oikeita merimiehiä ja -naisia, tyypillisesti merikapteeneita ja perämiehiä. Suurilla Doris-laivoilla keittiömestarit valmistavat saaristolaisherkut laivan aidoissa laivakeittiöissä. Risteilyemännät ja kansimies-oppaat ovat usein pian ammatteihinsa valmistuvia korkeakouluopiskelijoita, joista vinkeimmät taitavat jopa kahdeksaa kieltä, opettaen kieliä mm. yliopistossa. Yhtiön säännöllisillä risteilyillä on Helsingin ainoa elävä opastus.

Korkea laatu ja ympäristön kunnoittaminen ovat osa kestävää kehitystä. Yhtiö on tunnettu Suomessa rakennetuista laadukkaista aluksista. Suuret Doris-laivat täyttävät kaikista korkeimmat laatu- ja turvastandarditasot. Alukset ylittävät saaristoliikenteelle asetetut vaatimukset sekä alan yleisen tason, mikä mahdollistaa muiden muassa laadukkaat illallisristeilyt sekä elämysretket ulkosaariston luontokohteisiin. Esimerkiksi uusi m/s Doris II -laiva on maailmanluokan edelläkävijä turvallisuus- ja ympäristöasioissa ja alusta käydään katsomassa ulkomailta myös EU:n edelläkävijäaluksena.

Yhtiön alkuperäinen mainoslause ohjaa toimintaa edelleen. Yhtiö on tarjonnut 'Turvallista, varmaa ja viihtyisää matkantekoa merellä' jo viidellä vuosikymmenellä ja vuosittain saaristoelämyksiä koetaan yhdessä 45 000 risteilyvieraan kanssa.

"Kaikki alkoi siitä, kun herrat vietiin saareen
- ja ämpäreillä kolikoita pankkiin."

Nykyisin herrat tulevat saarten sijaan laivojen Nordic à la carte -merinäköalaravintoloihin vieraidensa kanssa. Paljon on muuttunut nostalgisten mustavalkokuvien ajoista, jolloin Kaivopuiston edustan pieniin saariin sai ylimääräisen venekyydin viidellä markalla, mutta on paljon säilynytkin. Jo aivan ensimmäiseen tilausristeilyesitteeseen painettiin, että risteilyillä 'ei tule nälkä eikä ikävä'. Yhtiön tuolloisella upo-uudella lippulaivalla m/s Merinorpalla tehtiin yritysristeilyjä ja ajelutettiin muiden muassa turisteja, ja mahtuihan heitä kyytiin - peräti 47 henkilöä oli maksimiryhmäkoko tuohon aikaan.

Nykyisin osa aluksista on suorastaan pieniä laivoja ja vieraidenkin kirjo monipuolistunut. Jo kauan ennen lähiruoka-teemojen nousemista trendeiksi, yhtiö on edistänyt suomalaista ruokakulttuuria Nordic Cuisine -trendin edellä. Yksi kohokohdista vuosien varrella oli, kun 2005 kunniaksi tuli kestitä vieraina Helsingin MM-kilpailujen 140 VIP-vierasta, joille tarjoiltiin aidon laivakeittiön à la carte -menu, suomalaisen lähiluonnon tuoreista raaka-aineista juuri valmistettuna.

Yhtiö on Helsingin Yrittäjien ja Helsingin seudun kauppakamarin jäsen. IHA-Lines Oy Helsinki Cruisesin y-tunnus on 0783651-3.

Kun tavoitteena on onnistunut risteily, ota yhteyttä. Risteilytoimistosta saatte lisätietoja ja apua risteilyjärjestelyissä.

 

VUOSIEN VARRELTA

1979 Liikennöinti alkaa aivan pienellä yhteysveneellä HSS:n pursiseuralle Kaivopuiston edustalla. Yritysristeilyt, turistiristeilyt, luontoretket ja liikennöinti pienellä m/s Meritorppa -aluksella alkavat Jorma Ihalaisen siirtyessä suurilta tankkilaivoilta ja muista varustamoista yrittäjäksi. Muiden muassa Merisotakoululla sekä diplomaattiperheen palvelijana työskennellyt à la carte -kokki ja ravintolatarjoilja sekä yhtiön toinen perustaja Heli Ihalainen alkaa hoitamaan yhtiön toimistoa ja asiakaspalvelua sekä kehittämään risteilyjen suunnittelua ja järjestelyjä, joustavasti ja ystävällisesti, toteutukset yhdessä asiakkaiden kanssa suunnitellen ja sopien.
1982 Yhtiön uusi nopea ulkomerialus
m/s Merinorppa valmistuu Loviisan Wicoboatin tehtaalta.
1982 Suomen puolustusvoimat tilaa yhtiöltä erittäin vaativan yhteysliikenteen Upinniemestä Mäkiluodon ulkolinnakkeelle.
1984 Uudenkaupungin viranomaisaluksista tunnettu veistämö luovuttaa yhtiön tilaaman uuden uljaan
m/s Merisaukon, joka on kevään Venemessujen suurin alus.
1985 Pieni m/s Merityttö valmistuu.
1986 Yhtiö hankkii tilavan m/s Monican.
1986 Suomen puolustusvoimat tilaa yhtiöltämme myös Isosaaren ulkolinnakkeen yhteysliikenteen, jäiden lähdöstä jäiden tuloon.
1989 Uusi lippulaiva m/s Merisaraste, upea huipputasoinen ulkomerialus, valmistuu Uudestakaupungista.
1991 Opastetut 'Koe Helsinki mereltä' / 'Helsinki by Sea Sightseeing' Helsinki-risteilyt Kauppatorilta alkavat.
1992 Toiminta laajenee edelleen, aivan uuden laatutason suuri m/s Doris valmistuu, liikennöintialueena on Itämeri ja risteilyt Tallinnaan.
1994 Yritysevoluutio sekä valtiotason sekä markkinamuutokset tekevät Tallinnanlaiva Doriksesta erikoistuneen ravintolalaivan ja sittemmin kaupungin suosituimman merinäköalaravintolan. Uutuus Helsingissä! Säännölliset lounas- ja illallisristeilyt alkavat:
risteile JA syö hyvin Doris-laivalla!
1994 Uutta kansainvälistä liikennöintiä: m/s Merisaukon elämys- ja pyöräretket Inkoosta Länsi-Viron saariin, Haapsaluun ja Naissaareen.
1998 Internet-aikaan: www.ihalines.fi
2000 Helsingin Sanomien Ruokatorstai tekee kotimaan risteilyvertailun ja kehuu miten 'Doris jätti hyvän maun' ja että 'Doris-laivan kalapöytä oli runsas ja hyvinkin 40 markan väärti'.
2004 Puolustusvoimien liikenne päättyy.
2004 Söderskär tuotteeksi. Jo 1980-luvulla aloitetut retket Söderskärin majakkasaarelle saavat jatkoa: majakka avautuu, ulkomerialukset vievät vieraita suositulle luonto- ja elämysretkelle.
2005 IAAF:n Helsigin MM-kilpailujen VIP-vieraat m/s Doris -laivalla: pohjoismainen à la carte -menu.
2008 Laatu1Q00-kävijätutkimukset ja kävijäkokemusten mittaukset ja laatututkimukset aloitetaan Matkailun edistämiskeskuksen Laatu1Q00-laatujärjestelmässä.
2008 Liikennöitsijä, perustaja Jorma Ihalaiselle myönnetään Suomen Yrittäjien erityinen huomionosoitus, numeroitu Yrittäjäristin Suurristi, muiden muassa valtakunnallisella tasolla koko toimialan kehityksen ja yrittäjyyden eteen tehdystä työstä. Perustaja Heli Ihalaiselle myönnetään Kultainen Yrittäjäristi pitkäaikaisesta ansioituneesta yrittäjätoiminnasta.
2009 IHA-Lines Oy Helsinki Cruises
toimi pilottiyrityksenä pk-yrityksille suunnatussa Ekokompassi-hankkeessa. Kehitystyön päämääränä on vahvistaa koko pääkaupunkiseudun yritysten valmiuksia ympäristöasioiden hallinnassa ja ekotehokkuudessa.
2009 IHA-Lines Oy Helsinki Cruises
vastaa Itämerihaasteeseen ja on mukana hankkeessa Itämeren tilan parantamiseksi.
2010 IHA-Lines Oy Helsinki Cruises
kertoo uuden suomalaisen laivan rakentamisesta.
2010 Helsingin kaupunki palkitsi
IHA-Lines Oy Helsinki Cruises -varustamon Helsingin kaupungin ympäristöpalkinto 2010 -kilpailussa.
2010 Ympäristöjärjestelmän auditointi vuosille 2010-2013.
2011 Uusi m/s Doris II aloitti liikenteen: ensiristeily juhlavasti äitienpäivänä.
2011 IHA-Lines Oy Helsinki Cruises Iltasanomien yllätyksenä tekemän lounasvertailun voittaja >>
2013 Ympäristöjärjestelmän auditointi kausille 2014-2016.
2014 Kauppalehti Optio kirjoitti varustamon toiminnasta Vastuullisesti aallokossa -otsikoidun aukeaman jutun.
2014 Kaupunginjohtaja Pajuselta yhtiölle Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän ympäristösertifikaatti Empire-salissa 19.11.2014 vuosille 2014-2016.
2016 Ympäristöjärjestelmän auditointi kausille 2017-2019.
2016 Kaupunginjohtaja Pajuselta yhtiölle Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän ympäristösertifikaatti Empire-salissa 17.11.2016 kausille 2017-2019.
2017 Kymmenenä perättäisenä vuotena kävijätutkimukset ja kaikkina kymmenenä peräkkäisenä vuotena Laatu1Q00-tutkimuksissa mitattu korkea laatu, vuosittain 4 000 - 10 000 tutkitun asiakasarvion keskiarvona,
Recommended by Visit Finland.
2018 Varustamon 40. toimintavuosi ja toiminnan 40. juhlavuosi, myös monin juhlavuoden tarjouksin kaupunkilaisille.

LEHTILEIKKEITÄ

Yhtiön kehitystä, vaiheita ja risteilykuulumisia voi seurata myös erilaisista lehtileikkeistä >>