Takaisin etusivulle >>
 
Varustamoyhtiö
Yhteystiedot
Yhteydenottolomake
Laatujärjestelmä
Ympäristö
Henkilökunta
Kuvagalleriat
Lehtileikkeitä
 
Useanlaisia laivoja
Vertaile eri laivoja
m/s Merisaukko
m/s Emilia
m/s Hymy
m/s Merisaraste
m/s Panda
m/s Monica
p/ws Vispilä
m/s Doris
m/s Doris II
s/s Norrkulla
m/s J.L. Runeberg
m/aux Astrid
m/aux Svanhild
 
> Asiakkaamme kertovat
> PDF-esitteet
> Esitetilaukset
> Matkanjärjestäjät
> Hyvä tietää
> Anna palautetta
 
 
 

Vuoden palveluyritys ja Helsingin
kaupungin ympäristöpalkinnon voittaja

PITKÄ TIE PIENISTÄ YHTEYSVENEISTÄ PALKITUKSI EDELLÄKÄVIJÄYHTIÖKSI

Kaupunkilaisten rakastamat risteilyt ja suomalaisen yhteiskunnan ja työelämän tapahtumat keskeltä kaupunkia
- Vuoden palveluyritys 22.11.2018
- Vuoden uusmaalainen yritys 2018
- Recommended by Visit Finland, korkea
mitattu laatu: kävijätutkimuksissa 67 000
mitattua arvosanaa keskiarvona kiitettävä
- Helsingin kaupungin ympäristöpalkinto
- auditoitu ympäristöjärjestelmä
- investoinut turvallisuuteen ja ympäristöön
- investoinut ja työllistänyt Suomessa, mm.
- EU- ja maailmantason edelläkävijäaluksia
- suomalainen helsinkiläinen perheyhtiö
- Helsingin suosituin Nordic sea view -ravintola
- vuosittain 45 000 risteilyvierasta
- varustamoyhtiön 41. toimintavuosi

IHA-Lines Oy Helsinki Cruises on yksityinen helsinkiläinen risteily-yhtiö, jonka risteilyt mahdollistavat Helsingin saariston kokemisen ja monia kesäelämyksiä niin kaupunkilaisille ja yritysvieraille kuin kansainvälisille kävijöille. Vieraista 75 % on pääkaupunkiseudulta: yritysten ja julkisen sektorin työelämän erilaisten seurueiden jäseninä sekä yksityishenkilöinä.

Yhtiö on kasvanut pienestä perheyhtiöstä alan kärkitoimijaksi. Yhtiöllä on laatujärjestelmä ja auditoitu ympäristöjärjestelmä ja yhtiö on voittanut Helsingin kaupungin ympäristöpalkinnon sekä Vuoden palveluyritys -palkinnon. Yhtiön palvelut ovat saaneet Visit Finlandin suosituksen Laatutonni-kävijätutkimuksissa mitattuun korkeaan laatuun perustuen yhtenätoista perättäisenä vuotena 2008-2018.

Yhtiö järjestää sekä säännöllisiä risteilyjä että toiveiden mukaan suunniteltuja yksityistilaisuuksia. Suositut lounas- ja illallisristeilyt lähtevät Helsingin kauppatorilta ja tilatut yksityisristeilyt toivotusta laiturista. Tervetuloa!

Toukokuulta syyskuulle järjestettävillä Helsinki-risteilyllä nautitaan aidon laivakeittiön herkuista sekä ohitse lipuvista näkymistä. Yhtiön tunnetut Doris-laivat lähtevät risteilyille Helsingin kauppatorilta, Vanhan kauppahallin oven edestä.

Aikataulunmukaisten risteilyjen lisäksi monenlaisilla ja erikokoisilla laivoilla järjestetään joka kesä satoja yksityisiä risteilyjä asiakkaiden toiveiden pohjalta. Suosituimpia ovat erilaiset yritysristeilyt ja perhejuhlat - esimerkiksi henkilökuntapäivät, asiakastilaisuudet tai syntymäpäivät omalla laivalla. Helsingin saaristo ja erikokoisille seurueille soveltuvat alukset tarjoavat hienot puitteet perhejuhlille ja yritystilaisuuksille. Helsingin pinta-alasta yli 70 % on merialueella ja saaristossa. Vaihtuva saaristomaisema on ainutlaatuinen ja aivan edessänne ohilipuvat maisemat voittavat "hienoimmankin tapetin" vuoden jokaisena päivänä.

Kesäisin kolmisenkymmentä merenkulun, matkailun ja ravintola-alan osaajaa valmistelevat risteilyelämyksiänne, tavoitteenaan turvallinen ja viihtyisä risteilytunnelma sekä iloiset risteilyvieraat. Päällystö on ammattimerenkävijöitä, oikeita merimiehiä ja -naisia, tyypillisesti merikapteeneita ja perämiehiä. Suurilla Doris-laivoilla keittiömestarit valmistavat Nordic gourmet à la carte -annokset ja klassiset kansainväliset ja saaristolaisherkut laivan aidoissa laivakeittiöissä. Risteilyemännät ja kansimies-oppaat ovat usein pian ammatteihinsa valmistuvia korkeakouluopiskelijoita, joista vinkeimmät taitavat jopa kahdeksaa kieltä, opettaen kieliä mm. yliopistossa. Yhtiön säännöllisillä risteilyillä on Helsingin ainoa elävä opastus.

Korkea laatu ja ympäristön kunnoittaminen ovat osa kestävää kehitystä. Yhtiö on tunnettu Suomessa rakennetuista laadukkaista aluksista. Suuret Doris-laivat täyttävät kaikista korkeimmat laatu- ja turvastandarditasot. Alukset ylittävät saaristoliikenteelle asetetut vaatimukset sekä alan yleisen tason, mikä mahdollistaa muiden muassa laadukkaat illallisristeilyt sekä elämysretket ulkosaariston luontokohteisiin. Esimerkiksi uusi m/s Doris II -laiva on maailmanluokan edelläkävijä turvallisuus- ja ympäristöasioissa ja alusta käydään katsomassa ulkomailta myös EU:n eli maailmantason edelläkävijäaluksena. Doris- ja Doris II -laivoissa on molemmissa mm. vesitiiviit osastoidut laipiot ja selkeästi turvallisempi runkorakenne ja korkea SOLAS-varustelu. Uudessa Doris II -laivassa on mm. maailman vähäpäästöisintä diesel-tekniikkaa ja laivasta ei pääse pisaraakaan jätevettä Itämereen, ei edes perunankeittovesiä.

Yhtiön alkuperäinen mainoslause ohjaa toimintaa edelleen. Yhtiö on tarjonnut 'Turvallista, varmaa ja viihtyisää matkantekoa merellä' jo viidellä vuosikymmenellä ja vuosittain saaristoelämyksiä koetaan yhdessä 45 000 risteilyvieraan kanssa.

"Kaikki alkoi siitä, kun herrat vietiin saareen
- ja ämpäreillä kolikoita pankkiin."

Nykyisin herrat tulevat saarten sijaan laivojen Nordic à la carte -merinäköalaravintoloihin vieraidensa kanssa. Paljon on muuttunut nostalgisten mustavalkokuvien ajoista, jolloin Kaivopuiston edustan pieniin saariin sai ylimääräisen venekyydin viidellä markalla, mutta on paljon säilynytkin. Jo aivan ensimmäiseen tilausristeilyesitteeseen painettiin, että risteilyillä 'ei tule nälkä eikä ikävä'. Yhtiön tuolloisella upo-uudella lippulaivalla m/s Merinorpalla tehtiin yritysristeilyjä ja ajelutettiin muiden muassa turisteja, ja mahtuihan heitä kyytiin - peräti 47 henkilöä oli maksimiryhmäkoko tuohon aikaan.

Nykyisin osa aluksista on suorastaan pieniä laivoja ja vieraidenkin kirjo monipuolistunut. Jo kauan ennen lähiruoka-teemojen nousemista trendeiksi, yhtiö on edistänyt suomalaista ruokakulttuuria Nordic cuisine -trendin edellä. Yksi kohokohdista vuosien varrella oli, kun 2005 kunniaksi tuli kestitä vieraina Helsingin MM-kilpailujen 140 VIP-vierasta, joille tarjoiltiin aidon laivakeittiön à la carte -menu, suomalaisen lähiluonnon tuoreista raaka-aineista juuri valmistettuna.

1990-luvulta lähtien konferenssien ja kongressien ja valtiotason vierailujen ja järjestelyjen toteuttaminen on tullut keskeiseksi osaksi isompien yksityistilaisuuksien järjestelyjä sekä lounas- ja illallisristeilyjen pöytävarauksia yritysristeilyjen ja tykypäivien ja henkilökuntatapahtumien sekä juhlien lisäksi. Doris-laivojen Nordic gourmet -ruokaravintolat ovat tulleet tunnetuiksi Helsingin seudun liike-elämän ja työelämän tapahtumien sekä lounaiden ja illallisten hieman erilaisena vaihtoehtona ja samalla aivan ainutlaatuisin puittein ja saaristomaisemin.

Elokuussa 2018 ranskalaiset Michelin-kokit kävivät Suomessa tutustumassa suomalaiseen ruokaan ja Nordic cuisineen IHA-Linesin risteilyllä ja IHA-Linesin merinäköalaravintolassa - Helsingin kauppatorilta Helsingin saariston maisemiin.

Yhtiö on pitkäaikainen aktiivinen toimija alalla, uudenlaisten tuotteiden sekä yhteistyön luomisessa sekä yhteiskunnassa ja Helsingin ja Suomen matkailu- ja ravintolapalvelujen sekä tapahtuma-alan kehittämisessä. Yhtiö on ollut myös perustamassa Suomen Rannikon Matkustajalaivayhdistystä (nyk. Suomen Matkustajalaivayhdistys ry). Helsingissä yhtiö on myös Helsingin Yrittäjien ja Helsingin seudun kauppakamarin jäsen. IHA-Lines Oy Helsinki Cruisesin y-tunnus on 0783651-3.

Kun tavoitteena on onnistunut risteily, ota yhteyttä. Risteilytoimistosta saatte lisätietoja ja apua risteilyjärjestelyissä.

 

VUOSIEN VARRELTA

2019 40-vuotisjuhlavuosi tunnustettuna ja palkittuna palveluyrityksenä ja Helsingin suosituimpana Nordic sea view à la carte -ravintolana ja erikoispalveluyhtiönä EU:n ja koko maailmantason edelläkävijälaivoilla. Tähän on ollut pitkä tie siitä, kun liikennöinti 1970-luvulla alkoi aivan pienellä yhteysveneellä HSS:n pursiseuralle Kaivopuiston edustalla.
2019 Varustamon 41. toimintavuosi ja 40-vuotisjuhlavuosi. Juhlavuoden tarjouksina kaupunkilaisille mm. "Perhelippu 40€" (2 aikuista + 1-3 lasta.)
2018 Vuoden palveluyritys -palkinto: ”Vuoden palveluyritys IHA-Lines tuo ainutlaatuisen suomalaisen saariston sekä lounas- ja illallisristeilyt kaikkien koettaviksi keskeltä pääkaupunkia. Perheyritys panostaa laadukkaiden palvelujen lisäksi vahvasti turvallisuuteen ja ympäristöasioihin. Yrityksellä on pitkä historia pääkaupunkiseudun kansainvälistymisen tukemisessa uniikilla palvelukonseptillaan.”
Uudenmaan liitto, Uudenmaan ELY-keskus, Helsingin seudun kauppakamari, Helsingin Yrittäjät, Pääkaupunkiseudun Yrittäjät & Uudenmaan Yrittäjät, 22.11.2018, Uudemaan maakuntaparlamentti, Helsinki
2018 Yhtenätoista perättäisenä vuotena kävijätutkimukset ja kaikkina 11 peräkkäisenä vuotena Laatu1Q00-tutkimuksissa mitattu korkea laatu, vuosittain 4 000 - 10 000 tutkitun asiakasarvion keskiarvona,
Recommended by Visit Finland.
2018 Michelin-kokit Ranskasta matkustivat Suomeen 27.8.2018 tutustumaan suomalaiseen ruokaan ja Nordic cuisineen ja he saapuivat suoraan lentoasemalta ensimmäisenä IHA-Linesin ravintolaan - tavalliselle risteilylle Helsingin kauppatorilta: laivan Nordic sea view -ravintolassa vieraille tarjottiin mm. siianmätiä, kylmäsavuporoa, karpaloita ja graavilohta, ranskaksi isännöitynä.
2016 Ympäristöjärjestelmän auditointi kausille 2017-2019.
2016 Kaupunginjohtaja Pajuselta yhtiölle Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän ympäristösertifikaatti Empire-salissa 17.11.2016 kausille 2017-2019.
2014 Kaupunginjohtaja Pajuselta yhtiölle Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän ympäristösertifikaatti Empire-salissa 19.11.2014 vuosille 2014-2016.
2014 Kauppalehti Optio kirjoitti varustamon toiminnasta Vastuullisesti aallokossa -otsikoidun aukeaman jutun.
2013 Ympäristöjärjestelmän auditointi kausille 2014-2016.
2011 IHA-Lines Oy Helsinki Cruises Iltasanomien yllätyksenä tekemän lounasvertailun voittaja >>
2011 Uusi m/s Doris II aloitti liikenteen: ensiristeily juhlavasti äitienpäivänä.
2010 Ympäristöjärjestelmän auditointi vuosille 2010-2013.
2010 Helsingin kaupunki palkitsi
IHA-Lines Oy Helsinki Cruises -varustamon Helsingin kaupungin ympäristöpalkinto 2010 -kilpailussa.
2010 IHA-Lines Oy Helsinki Cruises
kertoo uuden suomalaisen laivan rakentamisesta.
2009 IHA-Lines Oy Helsinki Cruises
vastaa Itämerihaasteeseen ja on mukana hankkeessa Itämeren tilan parantamiseksi.
2009 IHA-Lines Oy Helsinki Cruises
toimi pilottiyrityksenä pk-yrityksille suunnatussa Ekokompassi-hankkeessa. Kehitystyön päämääränä on vahvistaa koko pääkaupunkiseudun yritysten valmiuksia ympäristöasioiden hallinnassa ja ekotehokkuudessa.
2008 Liikennöitsijä, perustaja Jorma Ihalaiselle myönnetään Suomen Yrittäjien erityinen huomionosoitus, numeroitu Yrittäjäristin Suurristi, muiden muassa valtakunnallisella tasolla koko toimialan kehityksen ja yrittäjyyden eteen tehdystä työstä. Perustaja Heli Ihalaiselle myönnetään Kultainen Yrittäjäristi pitkäaikaisesta ansioituneesta yrittäjätoiminnasta.
2008 Laatu1Q00-kävijätutkimukset ja kävijäkokemusten mittaukset ja laatututkimukset aloitetaan Matkailun edistämiskeskuksen Laatu1Q00-laatujärjestelmässä.
2005 IAAF:n Helsigin MM-kilpailujen VIP-vieraat m/s Doris -laivalla: pohjoismainen à la carte -menu.
2004 Söderskär tuotteeksi. Jo 1980-luvulla aloitetut retket Söderskärin majakkasaarelle saavat jatkoa: majakka avautuu, ulkomerialukset vievät vieraita suositulle luonto- ja elämysretkelle.
2004 Puolustusvoimien liikenne päättyy.
2000 Helsingin Sanomien Ruokatorstai tekee kotimaan risteilyvertailun ja kehuu miten 'Doris jätti hyvän maun' ja että 'Doris-laivan kalapöytä oli runsas ja hyvinkin 40 markan väärti'.
1998 Internet-aikaan: www.ihalines.fi
1994 Uutta kansainvälistä liikennöintiä: m/s Merisaukon elämys- ja pyöräretket Inkoosta Länsi-Viron saariin, Haapsaluun ja Naissaareen.
1994 Yritysevoluutio sekä valtiotason sekä markkinamuutokset tekevät Tallinnanlaiva Doriksesta erikoistuneen ravintolalaivan ja sittemmin kaupungin suosituimman merinäköalaravintolan. Uutuus Helsingissä! Säännölliset lounas- ja illallisristeilyt alkavat:
risteile JA syö hyvin Doris-laivalla!
1992 Toiminta laajenee edelleen, aivan uuden laatutason suuri m/s Doris valmistuu, liikennöintialueena on Itämeri ja risteilyt Tallinnaan.
1991 Opastetut 'Koe Helsinki mereltä' / 'Helsinki by Sea Sightseeing' Helsinki-risteilyt Kauppatorilta alkavat.
1989 Uusi lippulaiva m/s Merisaraste, upea huipputasoinen ulkomerialus, valmistuu Uudestakaupungista.
1986 Suomen puolustusvoimat tilaa yhtiöltä myös Isosaaren ulkolinnakkeen yhteysliikenteen, jäiden lähdöstä jäiden tuloon.
1986 Yhtiö hankkii tilavan m/s Monican.
1985 Pieni m/s Merityttö valmistuu.
1984 Uudenkaupungin viranomaisaluksista tunnettu veistämö luovuttaa yhtiön tilaaman uuden uljaan
m/s Merisaukon, joka on kevään Venemessujen suurin alus.
1982 Suomen puolustusvoimat tilaa yhtiöltä erittäin vaativan yhteysliikenteen Upinniemestä Mäkiluodon ulkolinnakkeelle.
1982 Yhtiön uusi nopea ulkomerialus
m/s Merinorppa valmistuu Loviisan Wicoboatin tehtaalta.
1979 Liikennöinti alkaa aivan pienellä yhteysveneellä HSS:n pursiseuralle Kaivopuiston edustalla. Yritysristeilyt, turistiristeilyt, luontoretket ja liikennöinti pienellä m/s Meritorppa -aluksella alkavat Jorma Ihalaisen siirtyessä suurilta tankkilaivoilta ja muista varustamoista yrittäjäksi. Muiden muassa Merisotakoululla sekä diplomaattiperheen palvelijana työskennellyt à la carte -kokki ja ravintolatarjoilja sekä yhtiön toinen perustaja Heli Ihalainen alkaa hoitamaan yhtiön toimistoa ja asiakaspalvelua sekä kehittämään risteilyjen suunnittelua ja järjestelyjä, joustavasti ja ystävällisesti, toteutukset yhdessä asiakkaiden kanssa suunnitellen ja sopien, aitona asiakaspalveluna.
1950-1970-luvuilla Yhtiön perustajat työskentelevät mm. laivoissa, saaristoaluksissa, ravintoloissa, merisotakoululla, diplomaattiperheen palvelijana ja mm. hospitalityalan monialayrittäjä talousneuvos Inarin palvelusväessä ja keräävät kenties vielä silloin tietämättään kokemuksia, arvopohjaa ja näkemyksiä tulevaan, kohti turvallista, varmaa ja viihtyisää matkantekoa merellä.

LEHTILEIKKEITÄ

Yhtiön kehitystä, vaiheita ja risteilykuulumisia voi seurata myös erilaisista lehtileikkeistä >>