Takaisin etusivulle >>
 
Varustamoyhtiö
Yhteystiedot
Yhteydenottolomake
Laatujärjestelmä
Ympäristö
Henkilökunta
Kuvagalleriat
Lehtileikkeitä
 
Useanlaisia laivoja
Vertaile eri laivoja
m/s Merisaukko
m/s Emilia
m/s Hymy
m/s Merisaraste
m/s Panda
m/s Monica
p/ws Vispilä
m/s Doris
m/s Doris II
s/s Norrkulla
m/s J.L. Runeberg
m/aux Astrid
m/aux Svanhild
 
> Asiakkaamme kertovat
> PDF-esitteet
> Esitetilaukset
> Matkanjärjestäjät
> Hyvä tietää
> Anna palautetta
 
 
 

LUOTETTAVASTI
JO VIIDELLÄ VUOSIKYMMENELLÄ

IHA-Lines Oy Helsinki Cruises on yksityinen helsinkiläinen risteily-yhtiö, jonka risteilyt mahdollistavat Helsingin saariston kokemisen ja monia kesäelämyksiä niin kaupunkilaisille ja yritysvieraille kuin kansainvälisille kävijöille. Vieraista 75 % on pääkaupunkiseudulta: yritysten ja julkisen sektorin työelämän erilaisten seurueiden jäseninä sekä yksityishenkilöinä.

Yhtiö on kasvanut pienestä perheyhtiöstä alan kärkitoimijaksi. Yhtiöllä on laatujärjestelmä ja auditoitu ympäristöjärjestelmä ja yhtiö on voittanut Helsingin kaupungin ympäristöpalkinnon. Yhtiön palvelut ovat saaneet Visit Finlandin suosituksen Laatutonni-kävijätutkimuksissa mitattuun korkeaan laatuun perustuen yhdeksänä perättäisenä vuotena 2008-2016.

Yhtiö järjestää sekä säännöllisiä risteilyjä että toiveiden mukaan suunniteltuja yksityistilaisuuksia. Suositut lounas- ja illallisristeilyt lähtevät Helsingin Kauppatorilta ja tilatut yksityisristeilyt toivotusta laiturista. Tervetuloa!

Toukokuulta syyskuulle järjestettävillä Helsinki-risteilyllä nautitaan aidon laivakeittiön herkuista sekä ohitse lipuvista näkymistä. Yhtiön tunnetut Doris-laivat lähtevät risteilyille Helsingin Kauppatorilta, Kauppahallin oven edestä.

Aikataulunmukaisten risteilyjen lisäksi monenlaisilla ja erikokoisilla laivoilla järjestetään joka kesä satoja yksityisiä risteilyjä asiakkaiden toiveiden pohjalta. Suosituimpia ovat erilaiset yritysristeilyt ja perhejuhlat - esimerkiksi henkilökuntapäivät, asiakastilaisuudet tai syntymäpäivät omalla laivalla. Helsingin saaristo ja erikokoisille seurueille soveltuvat alukset tarjoavat hienot puitteet ikimuistoisille perhejuhlille ja onnistuneille yritystilaisuuksille.

Kesäisin kolmisenkymmentä merenkulun, matkailun ja ravintola-alan osaajaa valmistelevat risteilyelämyksiänne, tavoitteenaan turvallinen ja viihtyisä risteilytunnelma sekä iloiset risteilyvieraat. Päällystö on ammattimerenkävijöitä, oikeita merimiehiä ja -naisia, tyypillisesti merikapteeneita ja perämiehiä. Suurilla Doris-laivoilla keittiömestarit valmistavat saaristolaisherkut laivan aidoissa laivakeittiöissä. Risteilyemännät ja kansimies-oppaat ovat usein pian ammatteihinsa valmistuvia korkeakouluopiskelijoita, joista vinkeimmät taitavat jopa kahdeksaa kieltä, opettaen kieliä mm. yliopistossa. Yhtiön säännöllisillä risteilyillä on Helsingin ainoa elävä opastus.

Korkea laatu ja ympäristön kunnoittaminen ovat osa kestävää kehitystä. Erityisen ylpeitä olemme Suomessa rakennetuista aluksistamme. Suuret Doris-laivat täyttävät kaikista korkeimmat laatu- ja turvastandarditasot. Ylitämme saaristoliikenteelle asetetut vaatimukset sekä alan yleisen tason, mikä mahdollistaa muiden muassa laadukkaat illallisristeilyt sekä elämysretket ulkosaariston luontokohteisiin.

Yhtiömme alkuperäinen mainoslause ohjaa toimintaa yhä mitä ajankohtaisimmin. Yhtiö on tarjonnut 'Turvallista, varmaa ja viihtyisää matkantekoa merellä' jo vuodesta viidellä vuosikymmenellä ja vuosittain koemme saaristoelämyksiä yhdessä teidän ja noin 45 000 vuosittaisen risteilyvieraamme kanssa.

Paljon on muuttunut nostalgisten mustavalkokuvien ajoista, jolloin Kaivopuiston edustan saariin sai ylimääräisen venekyydin viidellä markalla, mutta on paljon säilynytkin. Jo aivan ensimmäiseen tilausristeilyesitteeseemme painettiin, että risteilyillämme 'ei tule nälkä eikä ikävä'. Yhtiömme tuolloisella upo-uudella lippulaivalla m/s Merinorpalla tehtiin yritysristeilyjä ja ajelutettiin muiden muassa turisteja, ja mahtuihan heitä kyytiin - peräti 47 henkilöä oli maksimiryhmäkoko tuohon aikaan.

Nykyisin osa aluksista on suorastaan pieniä laivoja ja vieraidenkin kirjo monipuolistunut. Jo kauan ennen lähiruoka-teemojen nousemista trendeiksi, yhtiö on edistänyt suomalaista ruokakulttuuria. Yksi kohokohdista vuosien varrella oli, kun 2005 kunniaksi tuli kestitä vieraina Helsingin MM-kilpailujen 140 VIP-vierasta, joille tarjoiltiin aidon laivakeittiön à la carte -menu, suomalaisen lähiluonnon tuoreista raaka-aineista juuri valmistettuna.

Yhtiömme on Helsingin Yrittäjien ja Helsingin seudun kauppakamarin jäsen. IHA-Lines Oy Helsinki Cruisesin y-tunnus on 0783651-3.

Kun tavoitteena on onnistunut risteily, ota yhteyttä. Annamme mielellämme lisätietoja ja autamme risteilyjärjestelyissä.

 

VUOSIEN VARRELTA

1979 Jorma Ihalainen siirtyy suurilta tankkilaivoilta ja muista varustamoista yrittäjäksi, yritysristeilyt, turistiristeilyt, luontoretket ja liikennöinti pienellä m/s Meritorppa -aluksella alkavat
1982 Yhtiön uusi nopea ulkomerialus
m/s Merinorppa valmistuu Loviisan Wicoboatin tehtaalta
1982 Suomen puolustusvoimat tilaa yhtiöltämme erittäin vaativan yhteysliikenteen Upinniemestä Mäkiluodon ulkolinnakkeelle
1984 Uudenkaupungin viranomaisaluksista tunnettu veistämö luovuttaa tilaamamme uuden uljaan
m/s Merisaukon, joka on kevään Venemessujen suurin alus
1985 Pieni m/s Merityttö valmistuu
1986 Yhtiö hankkii tilavan m/s Monican
1986 Suomen puolustusvoimat tilaa yhtiöltämme myös Isosaaren ulkolinnakkeen yhteysliikenteen, jäiden lähdöstä jäiden tuloon
1989 Uusi lippulaiva m/s Merisaraste, upea huipputasoinen ulkomerialus, valmistuu Uudestakaupungista
1991 Opastetut 'Koe Helsinki mereltä' / 'Helsinki by Sea Sightseeing' Helsinki-risteilyt Kauppatorilta alkavat
1992 Toiminta laajenee edelleen, aivan uuden laatutason suuri m/s Doris valmistuu, liikennöintialueena on Itämeri ja risteilyt Tallinnaan
1994 Uutuus Helsingissä! Säännölliset lounas- ja illallisristeilyt alkavat:
risteile JA syö hyvin Doris-laivalla!
1994 Uutta kansainvälistä liikennöintiä: m/s Merisaukon elämys- ja pyöräretket Inkoosta Länsi-Viron saariin, Haapsaluun ja Naissaareen
1998 Internet-aikaan: www.ihalines.fi
2000 Helsingin Sanomien Ruokatorstai tekee kotimaan risteilyvertailun ja kehuu miten 'Doris jätti hyvän maun' ja että 'Doris-laivan kalapöytä oli runsas ja hyvinkin 40 markan väärti'
2004 Puolustusvoimien liikenne päättyy
2004 Söderskär tuotteeksi. Jo 1980-luvulla aloitetut retket Söderskärin majakkasaarelle saavat jatkoa: majakka avautuu, ulkomerialukset vievät vieraita suositulle luonto- ja elämysretkelle
2005 IAAF:n Helsigin MM-kilpailujen VIP-vieraat m/s Doris -laivalla: pohjoismainen à la carte -menu
2008 Liikennöitsijä Jorma Ihalaiselle myönnetään Suomen Yrittäjien erityinen huomionosoitus, numeroitu Yrittäjäristin Suurristi, muiden muassa valtakunnallisella tasolla koko toimialan kehityksen ja yrittäjyyden eteen tehdystä työstä
2009 IHA-Lines Oy Helsinki Cruises
toimi pilottiyrityksenä pk-yrityksille suunnatussa Ekokompassi-hankkeessa. Kehitystyön päämääränä on vahvistaa koko pääkaupunkiseudun yritysten valmiuksia ympäristöasioiden hallinnassa ja ekotehokkuudessa.
2009 IHA-Lines Oy Helsinki Cruises
vastaa Itämerihaasteeseen ja on mukana hankkeessa Itämeren tilan parantamiseksi.
2010 IHA-Lines Oy Helsinki Cruises
kertoo uuden suomalaisen laivan rakentamisesta.
2010 Helsingin kaupunki palkitsi
IHA-Lines Oy Helsinki Cruises -varustamon Helsingin kaupungin ympäristöpalkinto 2010 -kilpailussa.
2010 Ympäristöjärjestelmän auditointi vuosille 2010-2013.
2011 Uusi m/s Doris II aloitti liikenteen: ensiristeily juhlavasti äitienpäivänä.
2011 IHA-Lines Oy Helsinki Cruises Iltasanomien yllätyksenä tekemän lounasvertailun voittaja >>
2013 Ympäristöjärjestelmän auditointi kausille 2014-2016.
2014 Kauppalehti Optio kirjoitti varustamon toiminnasta Vastuullisesti aallokossa -otsikoidun aukeaman jutun.
2014 Kaupunginjohtaja Pajuselta yhtiölle Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän ympäristösertifikaatti Empire-salissa 19.11.2014 vuosille 2014-2016.
2016 Ympäristöjärjestelmän auditointi kausille 2017-2019.
2016 Kaupunginjohtaja Pajuselta yhtiölle Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän ympäristösertifikaatti Empire-salissa 17.11.2016 kausille 2017-2019.

LEHTILEIKKEITÄ

Yhtiön kehitystä, vaiheita ja risteilykuulumisia voi seurata myös erilaisista lehtileikkeistä >>