Takaisin etusivulle >>
 
Varaa koko laiva
Asiakkaamme kertovat
 
Risteilyhinnasto
 
Valmiita esimerkkejä
 
Maistuvat tarjoilut
Tarjouspyyntölomake
 
> Kuvagalleriat
> Sopivia lähtösatamia
> Usein kysyttyä
> PDF-esitteet
> Esitetilaukset
> Hyvä tietää
> Anna palautetta
 
 
 

m/s Merisaukko ~ aito merenkävijä
~ kaupungin merikelpoisin alus

Kuvagalleria >>

Retkikäyttöön ja vapaamuotoisiin risteilyihin erinomaisesti soveltuva m/s Merisaukko on nopeakulkuinen todellinen merenkävijä - retkellesi lähelle tai kauemmaksi.

Merisaukko vie seurueesi saariston upeille maisemareiteille, saunomaan tai ulkoilemaan esimerkiksi Sipoon Kaunissaareen, hiillostamaan kalaa Espoon Suvisaaristoon, grillausretkelle toivomaasi kohteeseen - tai vaikkapa lintuja bongaamaan ulkosaaristoon. Erikoiskohteina mm. Kuivasaaren suljettu linnake Helsingissä.

KAUPUNGIN MERIKELPOISIN ALUS

Toivomustemme mukaan valmistettu alus teetettiin yhtiöllemme Uudessakaupungissa turvallisuusnäkökohdat huomioiden ja se valmistui vuonna 1984. Merisaukko todettiin pian huippuluokan merialukseksi, ja moni veneilijä onkin saattanut iskeä silmänsä Merisaukkomme jälkeen tehtyihin 'merisaukko-kopioihin', jollaisia julkinen sektori on tilannut vaativaan ammattikäyttöön meidän Merisaukkomme rakentamisen jälkeen. Siksipä siis aluksessa on "jotain samaa tuttua" näköä kuin esimerkiksi harmaissa ja tummanvihreissä julkissektorin ammattialuksissa.

Onpa moni asiakkaistamme tunnistanut myös tämän aikanaan tutuksi käyneen aluksen, koska kulkenut meidän Merisaukollamme myös armeijan harmaisiin, sillä Suomen Puolustusvoimat on tilannut Merisaukkoa tuhansia kertoja vaativiin ulkosaariston linnakekuljetuksiin. Suomenlahden linnakkeet ovatkin tuttuja Merisaukolle, oli säätila tai tuulen suunta mikä tahansa, ja ajankohta mitä tahansa huhtikuun ja tammikuun välillä.

Kaudeksi 2009 uudistimme Merisaukon sisätilat ja nyt tämä todellinen merialus soveltuu erinomaisesti myös edustaville luonto- ja saariretkille. Merisaukko on kaupungin merikelpoisin alus, joka täyttää korkeimmat kotimaanliikenteen katsastusvaatimukset. Aluksen liikennöintialueena onkin Suomen rajojen sisäpuoliset aluevedet ilman rajoituksia. m/s Merisaukko oli kevättalven 1984 venenäyttelyn suurin alus, joka on sittemmin tottunut sukkuloimaan pitkin Suomenlahtea toimiessaan muiden muassa yhteysaluksena moniin rannikkomme linnakesaariin.

Nykyisin Merisaukko tekee pääosin elämysretkiä ulkosaaristoon sekä esimerkiksi erilaisia henkilökuntaristeilyjä. Merisaukkoa on tilattu opastetuille pienille yksityisille Helsinki-risteilyille, yritysten tarvitessa oman pienen aluksen käyttöönsä esitelläkseen merellisen Helsingin monimuotoisuutta kansainvälisille vierailleen.

Merenkävijämme on ollut myös mukana toteuttamassa erilaisia pienryhmien elämysretkiä jopa Viron piensatamiin ja rannikon saariin, erikoisimpana lienevät tarunhohtoinen Naissaari sekä Haapsalu.

Aluksen aurinkokannelle mahtuu parinkymmenen henkilön retkiseurue. Aluksella on lisäksi stereojärjestelmä paitsi esimerkiksi puheiden pitämiseen, myös retkitunnelman luomiseen toivetaustamusiikilla (voi tuoda omia CD-levyjä). Yksi WC. Aluksella on hyvät tilat retkeilyvälineille ja esimerkiksi grillaustarvikkeille. Kulkeepa mukana helposti myös esimerkiksi muutama maastopyörä!

Valmiit tarjoilut tai omat eväät,
tälle laivalle voi tuoda omat juomat

Aluksella ei toimi varsinaista ravintolaa, mutta pitopalvelun avulla seurueellenne järjestyy helposti maistuvia retkieväitä, lounasta tai vaikka saaristolaispöytä. Saariretkelläkin voi keulasalongin pöytään kattaa vaikka edustusmenun noutopöydäksi - kelpaa retkipäivän viettäjän nauttia saaristolaisherkuista vaikka laiturilla tai aurinkokannella istuskellen! Myös omien eväiden ja juomien tuominen alukselle on sallittu. Tarjoilut ja retkieväät voikin järjestää joko omat eväät -periaatteella tai pitopalveluna. Yhtäaikaiseen ruokailuun aluksella on noin 25 pöytäpaikkaa (joista 17 samassa salongissa). Saariretkillä suurempien seurueiden ruokailu toteutetaan toisinaan hieman vuorotellen, ja voipa retkieväistä nauttia myös esimerkiksi retkikohteen laiturilla, aurinkokannella tai vaikkapa ulkoilusaaren grillikatoksessa. Tästä näet lisätietoa tarjoilujen järjestämisestä sekä juomien tilaamisesta, maistuvat tarjoilut.

Upeita ulkosaaristokohteita

Merisaukon korkea varustetaso ylittää saaristoliikenteelle asetetut vaatimukset. Tällä merialuksella pääseekin elämysretkelle myös moniin upeisiin erikoisretkikohteisiimme Suomenlahden uloimmassa saaristossa. Suosittuja retkikohteita ulkosaaristossa ovat muiden muassa Kuivasaaren rannikkotykistömuseo Helsingin edustalla. Yksi suosituimmista retkikohteista on todellinen saarikohteiden klassikko, suuri ja vehmas Sipoon Kaunissaari.

Täältä voitte katsoa jo toteutettuja ideoita eli
asiakkaidemme risteilykokemuksia.

Merisaukon liikennöintikausi on jäiden lähdöstä jäiden tuloon. Säävarmalla ja nopealla aluksella on hyvä lämmitysjärjestelmä kevään aikaisiin ja syyskesän myöhäisiin retkiin. Risteilykäytössä suosittelemme alusta pienille ryhmille. Alus on parhaimmillaan noin 20 hengen seuruelle. Alus on katsastettu kotimaanliikenteeseen 73 henkilölle.

VALMIITA 'VARAA KOKO LAIVA' -RISTEILYESIMERKKEJÄ
Majakkaretki, arkitarjous
Pienen budjetin picnic-retki, perustaso
Kaunissaaren saunaretki, arkitarjous


m/s Merisaukko:

 • Uudenkaupungin veneveistämö 1984
 • Alus uudistettu 2009
 • Korkein turvastandardi- ja laatutasoluokka
 • Rajoittamaton liikennöinti Suomen aluevesillä
 • Pituus 14,8 m
 • Leveys 4 m
 • Syväys 1,5 m
 • Erinomainen saariretkille ja elämyskohteisiin
 • Yhtäaikaiseen ruokailuun takasalongissa 17 pöytäpaikkaa, etusalongissa lisäpaikkoja (retkillä ja risteilyillä ruokailu on usein varsin vapaamuotoisempaa ja tapahtuu osin esimerkiksi laivan kannella sekä laiturillakin istuskellen)
 • Suositus 1-16 VIP-vierasta (enimmäissuositus 25 VIP)
 • Suositus 1-25 vierasta risteilylle ja retkille
 • Enimmäissuositus 40 vierasta risteilyillä ja retkillä
 • Lyhyille kuljetuksille jopa 45 henkilöä (max 48)
 • Ruokailupaikkoja noin 25 (joista samassa salongissa 17)
 • Mikrofoni mahdollisia puheita, opastusta ja kuulutuksia varten
 • Tutka, kaikuluotain, GPS-navigaattori, pyörivä lasi
 • Kaksi Perkins meridiesel -pääkonetta
 • Hyvä lämmitysjärjestelmä, paukkulautat
 • Sopiva matkanopeus 15 solmua

Esimerkkihinnat, lähtö- ja paluusatamat Helsingin keskustan alueella, sis. alv. 10 %
3 tunnin risteily, LAIVA 760 € (690,90 € alv 0 %)
4 tunnin risteily, LAIVA 950 € (863,63 € alv 0 %)
5 tunnin risteily, LAIVA 1 140 € (1036,36 € alv 0 %)
6 tunnin risteily, LAIVA 1 310 € (1190,90 € alv 0 %)
7 tunnin risteily, LAIVA 1 480 € (1345,45 € alv 0 %)
8 tunnin risteily, LAIVA 1 650 € (1500,00 € alv 0 %)