Takaisin etusivulle >>
 
VARAA KOKO LAIVA
Asiakkaamme kertovat
 
LAIVAT >>
Risteilyhinnasto
 
ESIMERKKEJÄ >>
 
TARJOILUT >>
 
TARJOUSPYYNTÖ >>
 
KUVAGALLERIAT >>
 
> Sopivia lähtösatamia
> Usein kysyttyä
> PDF-esitteet
> Esitetilaukset
> Hyvä tietää
> Anna palautetta
 
 
 

Vallisaari
Mielenkiintoinen opastettu erikoisvierailu vehreään Vallisaareen. Tämä retki voidaan tehdä kaikilla aluksilla ja yhdistää minkä vain yksityisristeilyn ohjelmaan ennalta sopimalla. Opastettu retki on mahdollinen vain ennakkoon sopimalla ja ennakkkoon tilaamalla.
[Kuvat: luonto-opas Jarmo Nieminen]

Huikea, vehmas Vallisaari kohoaa Suomenlinnan vieressä, Kustaanmiekan salmen itäpuolella. Vallisaari oli vuoden 2016 alkuun asti suljettua sotilasaluetta. Nyt seurueellanne on mahdollisuus päästä tutustumaan tähän hienoon ja vehreään historialliseen miljööseen. Saaren korkeimmilta kohdilta, Aleksanterin patterilta, avautuu huikeat näkymät - paitsi ulapalle ja saaristoon - myös kaupunkiin ja Suomenlinnaan. Monipuoliset näkymät ovat hämmentäviä.

Luonto lehtoineen, lampineen ja saaristomaisemineen on monipuolista ja vertaansa vailla ja kierros tarjoaa hienoja ja yllättäviä kuvakulmia myös valokuvaamisen ystäville. Mikäli seurueellanne on aikaa, kannattaa retki ulottaa myös viereisen komean Kuninkaansaaren puolelle, jonne on mahdollista kävellä Kukisalmen ylittävää aallonmurtaja-kannasta pitkin.

Vallisaari ja Kuninkaansaari tarjoavat kävijöille muiden muassa paikallishistoriaa, saaristoa, kappaleen luotsi- ja merenkulkukulttuuria, yllättäviä näkymiä, makeavetisiä lampia ja todella monimuotoista maisemaa - keskellä kaupunkia. Risteily ja herkullinen teille sopiva hyvä ruokailu kruunaavat erikoisvierailun näillä kiehtovilla saarilla.

Suomen kansalaista koostuvan yksityisryhmän vierailu on mahdollista järjestää ennalta sopimalla. Puolustusvoimien saarelle tehtävät vierailut vaativat erikoisluvan, jota kullekin seurueelle haetaan ennen vierailua.

Saaret ovat suuria ja nähtävää on paljon. Mielenkiintoinen kävelyretki saa ajan kulumaan nopeasti. Ulkoilun jälkeen tai esimerkiksi saariretkenne puolivälissä, esimerksiksi ennen mahdollista Kuninkaansaareen tutustumista, on oiva aika nauttia retkieväistä tai juhlavammastakin tarjoiluista laivalla. Yksityinen risteily saarivisiitin jälkeen liittää tuoreet kokemukset yhteen lounaan tai illallisen äärellä, teille varattuna olevalla omalla laivallanne.

Vallisaaressa vierailijat kokevat kappaleen Helsingin puolustushistoriaa ja tutustuvat erikoisiin rakennelmiin sekä upeaan luontoon.

P A T I K O I N T I K I E R R O S
OPASTETTU KIERROS VALLISAARESSA
Luonto-opas Jarmo Niemisen järjestämä opastus ja patikointikierros Vallisaaressa:
- 1-30 vierailijaa: 350 eur/seurue
- 31-60 vierailijaa, 2 opasta, 670 eur/seurue
- 61-90 vierailijaa, 3 opasta, 990 eur/seurue
Yllä mainittu esimerkkihinta opastuksesta sisältää 1,5-2,0 tunnin patikointiretken ja perusopastuksen. Oppaana toimii luonto-opas Jarmo Nieminen tai hänen kollegansa, valtuutettu Vallisaari-opas. (Myös pidempiä yli kahden tunnin teemaretkiä 120 euroa/opas alkavalta tunnilta sopimuksen mukaan.) Opastuksen tuottaa ja laskuttaa sen tuottaja.

E R I K O I S R E T K I
TASKULAMPPU- JA TUNNELIRETKI KYLMÄN SODAN KULISSIEN SALAISUUKSIIN
Erikoisretki suljetuille alueille ja kylmän sodan salaisuuksiin. Järjestäjänä luonto-opas Jarmo Nieminen.
- 1-20 vierailijaa: 450 eur/seurue
- 21-40 vierailijaa, 2 opasta, 870 eur/seurue

Viisikkoretkien taskulampputunnelmista kylmän sodan salaisuuksiin. Erikoisretki kylmän sodan kulissien taakse, maanalaisiin tunneleihin, paikallishistoriaan ja saaristokulttuuriin. Monipuolinen ja mieleenpainuva erikoisretki saaristoluonnossa ja suljetuissa kohteissa Vallisaaren salaisuuksiin. Jokaiselle osallistujalle jaetaan kierroksen alussa käyttöön suojakypärät ja taskulamput. Erikoisretki ja kävelyretki poliisilailla suljetulle erikoisalueelle, jonne teidän seurueelle hankitaan erikoisluvat ja tehdään erikoisvierailut myös maanalaisiin osiin ja tunneleihin. Retken kesto noin 2-3 tuntia. Matkaa vaihtelevassa maastossa kertyy noin kolmisen kilometriä. Sisältää käynnin suljetulla eteläkärjen alueella: mielenkiintoinen kulttuurihistoriallinen luontoretki ja erikoisopastus alueelle, jonne ja jonka maisemiin ei tavallisesti pääse tutustumaan. Jarmo Niemisen järjestämä retki ja erikoisopastus sisältää myös erikoisluvat eteläkärjen alueelle ja sisältäen Vallisaaren puisto- ja vierailumaksut Metsähallitukselle sekä erikoisopastuksen varusteineen (kypärät, taskulamput). Oppaana toimii luonto-opas Jarmo Nieminen tai hänen kollegansa, valtuutettu Vallisaari-opas. Opastuksen tuottaa ja laskuttaa sen tuottaja.

O M A T O I M I R E T K I
OMATOIMINEN TUTUSTUMINEN VALLISAAREEN: KÄYTTÖKORVAUS 2019
Mikäli haluatte tehdä omatoimisen vierailun Vallisaareen ilman tilattua opastusta, seurueelta veloitetaan saarta hallitsevan Metsähallituksen Luontopalveluiden käyttökorvaus, 1,22 euroa/henkilö (+ alv 24 %). Mikäli seurue tilaa opastuksen Jarmo Niemisen toteuttamana ylempänä mainitusti, tämä käyttökorvaus sisältyy opastuksen hintaan.

Retkenne laiva voi olla mikä vain yksityiskäyttöön tilattavissa olevista aluksista. Myös retkieväiksi ja tarjoiluiksi on hyvin monenlaista vaihtoehtoa. Esimerkiksi tyky- ja virkistyspäivinä, suosittelemme retken kokonaiskestoksi helposti viittä-seitsemää tuntia. Aika jännittävillä saarilla kuluu kuin siivillä ja nähtävää on paljon, eikä ajankulua meinaa edes huomata. Kävelykierrokseen saa helposti kulumaan useamman tunnin, käytännössä vähintään 1,5-2 tuntia. Ota yhteyttä niin suunnitellaan teille sopiva Vallisaaren retki.

Tiedustelut Vallisaaren retkestä

Puh. (09) 6874 5050, ihalines@ihalines.fi. Voit lähettää alustavan tiedustelun retkestä myös alla olevalla lomakkeella suoraan internetistä, jonka jälkeen otamme yhteyttä.
Täytä alla olevalle lomakkeelle yhteystiedot ja mahdolliset lisätiedot. Paina lopuksi 'Lähetä'-painiketta niin viesti tulee automaattisesti meille.

Organisaatio:
Nimi:
Sähköposti:
Matkapuhelin:
Henkilömäärä: osallistujaa
Suunnittelemanne Vallisaari-retken kokonaiskesto: 3-7 tuntia (noin 1 tunti matkoihin, vähintään 2 tuntia saaressa, jonka jälkeen vaikkapa lounas tai illallinen laivalla)
Lisätietoja, kuten toive ajankohdasta (päivämäärä ja kellonajat), luonnehdinta (asiakkaille, henkilöstölle)
Muita toiveita, kuten retkiruokailu tai edustustasoinen ruokailu
    

 

F A K T A L A A T I K K O

Ihanneryhmäkoko? 1-20 henkilöä
1-40 henkilöä
1-90 henkilöä
1-140 henkilöä
(enemmän, mikäli
kaksi laivaa)
1-80 VIP-taso
Millaiselle seurueelle? Yritysristeily,
VIP, virkistys, juhlat
Sopiva kestoaika? 3-7 tuntia
Muuta? Tuulenpitävä
vapaa-ajan asu
(tai casual asu)
ei korkokenkiä.
Harrastuneisuuden mukaan voi halutessaan varata mukaansa sopivia 'lisävarusteita':
tuulenpitävä takki,
hattu, aurinkolasit,
kiikarit, kamera,
aurinkovoide
Pelkkä venekyyti + opastus 30 henkilölle?
3 tuntia, m/s Merisaukko
+ opastuskierros
1110€/seurue
(~37€/hlö)
Esimerkkibudjetti 30 henkilölle?
'PIKAVISIITTI
LINNAKESAARELLE'
3 tuntia, Merisaukko
+ kahvit ja voileivät
+ opastuskierros
1460€/seurue
(~49€/hlö)
Esimerkkibudjetti 30 henkilölle?
'HYVÄTASOINEN
RETKI'
5 tuntia, Merisaraste
+ Kalastajan kesämenu
+ opastuskierros
2735€/seurue
(~91€/hlö)
Esimerkkibudjetti 20 henkilölle?
'TUNNELIRETKI'
5 tuntia, Merisaukko
+ Majakanvartijan retkimenu
+ erikoisopastus
2225€/seurue
(~111€/hlö)
Esimerkkibudjetti 40 henkilölle?
'TUNNELIRETKI'
5 tuntia, Merisaraste
+ Majakanvartijan retkimenu
+ erikoisopastus
2985€/seurue
(~75€/hlö)
Esimerkkibudjetti 80 henkilölle?
'HYVÄTASOINEN
RETKI'
5 tuntia, Doris II
+ Kalapöytä-buffet
+ opastuskierros
5160€/seurue
(~65€/hlö)
Esimerkkibudjetti 40 henkilölle?
'EDUSTAVA
TUNNELIRETKI'
6 tuntia, Merisaraste
+ Siianmätileivät
+ erikoisopastus + vesipullot kierroksella + Merimiehen Juhlamenu
4356€/seurue
(~109€/hlö)
Esimerkkibudjetti 80 henkilölle?
'EDUSTUSTASOINEN
SUOMI 100 v. RETKI'
6 tuntia, Doris II
+ Savulohiretkileivät ja kahvit + opastus + vesipullot kierroksella + risteilyllä hieno Suomi 100 v. Finlandia Menu + kahvit
8000€/seurue
(~100€/hlö)
Kuvagalleria Katso kuvia (rakenteilla) >>


L I S Ä T I E T O A

Esimerkkiopastus parisen tuntia
Mainittu esimerkkihinta opastuksesta sisältää 1,5-2 tunnin patikointikierroksen ja perusopastuksen tai taskulamppu- ja tunneliretki pidemmän erikoisretken, noin 2-3 tunnin mittaisena. Asiantuntevana oppaana toimii luonto-opas Jarmo Nieminen tai hänen kollegansa, valtuutettu Vallisaari-opas. Halutessanne saarillaoloaikaa ja retkipäivänne ohjelmaa voidaan pidentää lungimmaksi, jolloin kolmea tuntia pidemmän opastuksen hinta tapauskohtaisesti (perusopastusmaksuun lisätään noin +120 €/per alkava lisätunti).

Luonto-opas Jarmo Nieminen
Opastuksen Vallisaaressa järjestää Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen pj., saaristo- ja luonto-opas, luontokirjailija, valokuvaaja, everstiluutnantti evp., pitkäaikainen kaupunginvaltuutettu, yrittäjä ja sotahistorian tutkija Jarmo Nieminen. Näitä saaria sekä Niemisen upeita kuvia ja saaristo-tuntemusta esittelevä Niemisen hieno teos Aarresaaret – Helsingin saariston uskomaton luonto valittiin WWF:n Vuoden 2014 luontokirjaksi. Ennakkoon tilaamalla, retkelle osallistuville voi tilata lahjaksi myös signeeratut Aarresaaret-kirjat, jotka voidaan luovuttaa osallistujille retken päätteeksi (Mahdollinen kirjatilauksenne laskutetaan opastusmaksun laskuttamisen yhteydessä. Upea signeerattu luontokirja ennakkotilauksena ryhmille à 35€/kpl).

HYVÄ TIETÄÄ

Opastuksen tuottaa ja laskuttaa opastuksen tuottaja. Saaristoluonnon kalliot voivat olla liukkaita. Kulkeminen luonnossa tapahtuu kävijän omalla vastuulla. Vierailua ei suositella liikuntaesteisille. Kierroksen aikana patikointia vaihtelevassa maastossa kertyy helposti parisen tuntia. Halutessaan tilaaja voi ottaa retkelle osallistuville työntekijöilleen, asiakkailleen ja kutsuvierailleen tapahtumakohtaisen vakuutuksen. Matkanjärjestäjänä toimii tilaaja. Mainitut hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Retken matkanjärjestäjänä toimii tilaaja. Muutokset mahdollisia. Subject to alterations.