Takaisin etusivulle >>
 
Varaa koko laiva
Asiakkaamme kertovat
Laivat, useita erilaisia
Risteilyhinnasto
 
Valmiita esimerkkejä
Henkilömäärän mukaan
Kestoajan mukaan
Budjetin mukaan
Yritysristeilyt ja edustus
Kansainväliset seurueet
Henkilökunnan risteilyt
Yhdistysten tilaisuudet
Syntymäpäivät, häät
sekä yksityiset juhlat

Saari- ja elämyskohteita
Sipoon Kaunissaari
Kuivasaaren linnake
Söderskärin majakka
 
Maistuvat tarjoilut
Tarjouspyyntölomake
 
> Kuvagalleriat
> Sopivia lähtösatamia
> Usein kysyttyä
> PDF-esitteet
> Esitetilaukset
> Hyvä tietää
> Anna palautetta
 
 
 

Usein kysyttyä

NÄIN TILAAT OMAN RISTEILYN
Oman risteilyn järjestäminen on helppoa

Kun tiedät hieman risteilyn ideasta ja henkilömäärästä, ja kenties budjetistakin, on oma risteily pian valmis! Soitat ja varaat laivan jollekin tietylle päivälle, ja pian voittekin jo astua laivaan. Sopivan laivan varaaminen tietylle päivämäärälle on siis keskeisin seikka. Muita yksityiskohtia, kuten tarjoiluja, ehtii tarkentamaan vielä lähempänä risteilypäivää. Tärkeintä olisikin olla liikkeillä hyvissä ajoin, ja mikäli mahdollista, ettei päivää olisi lyöty lopullisesti lukkoon ennen kuin on tarkistettu milloin toivealuksenne on vapaana. Alla olevasta kappaleesta saat halutessasi tarkempia ohjeita ja vinkkejä.

Kun tavoitteena on onnistunut risteily, ota yhteyttä. Annamme mielellämme lisätietoa ja autamme risteilyjärjestelyissä parhaamme mukaan.

IHA-Lines Oy Helsinki Cruises
Puhelin (09) 879 5343 tai (09) 6874 5050
Sähköposti ihalines@ihalines.fi


USEIN KYSYTTYÄ

Kuinka kauan etukäteen yksityisristeily tulee tilata? Yhtä vastausta ei ole. Useimmiten yksityiset risteilyt tilataan viikkoja ja jopa kuukausia etukäteen, ja suosituimpina päivinä risteilyjä sovitellaan sopivasti muiden varauksien lomaan. Yhtälailla, risteilyjä voidaan järjestää hyvinkin nopeasti, jopa yhdellä puhelinsoitolla tai sähköpostilla asiat sopien, jos vain sopiva laiva ja miehistö on vapaina - jopa muutaman päivän, joskus jopa muutaman tunnin, varoitusajalla.

Mikä laiva sopii meille? Riippuen tilaisuutenne luonteesta, budjetista, keitä kutsutaan, kunka paljon väkeä, ja miten juhlavaa tunnelmaa tavoitellaan, ja mikä on esimerkiksi mahdollinen käyntikohde... näihin perustuu sopiva laivavalinta. Kaikilla laivoilla voidaan tehdä sisäsaaristoristeilyjä saariston reiteillä. Samoin kaikilla suurillakin laivoilla voidaan pysähtyä halutessanne ainakin jonkin saaren laituriin. Tiettyihin ulkosaaristokohteisiin kuten Söderskärin majakkasaarelle tai Kuivasaaren linnakkeelle liikennöidään puolestaan vain ulkomerialuksilla, m/s Merisaukolla ja m/s Merisarasteella. Ylipäätään kaikista suosituimpia yksityisristeilylaivojamme on monipuolinen ja hyvän hinta-laatu-suhteen omaava m/s Merisaraste sekä suuremmillekin seurueille soveltuva avara ja ylellinen m/s Doris II. Erityistä edustavaa laivanostalgiaa on mahdollista kokea historiallisilla aluksilla, kuten upeasti entisöidyllä höyrylaiva s/s Norrkullalla, tai perinnepurjelaiva m/aux Astridilla. Suurille seurueille ja esimerkiksi luento- tai juhlaohjelman järjestämiseen sopii parhaiten uusi avara m/s Doris II tai siipirataslaiva p/ws Vispilä. Kaupungin tasokkaimmat todelliset à la carte -herkut voidaan tajoilla pöytiin parhaiten m/s Doris ja m/s Doris II -laivojemme aidoista laivaravintoloista. Tästä näette vertailua eri laivoista.

Mistä risteily alkaa? Oma yksityinen risteily lähtee toivomastanne laiturista toivomaanne lähtöaikaan. Keskustan satamat ovat suosituimpia. Tästä näette tietoa satamista.

Miten pitkän risteilyn järjestäisin? Risteilyllä aika kuluu nopeasti - itse risteilykin kun on jo elämys ja ohilipuvat maisematkin imevät huomiotaan. Suosittelemme lyhyisiinkin risteilyihin, esimerkiksi pieniin vastaanottoihin, kolmen neljän tunnin risteilyaikaa. On tärkeää että risteilynne onnistuu ilman kiireen tuntua. Tervetulotoivotukset alkumaljoineen ja kuulumisten vaihdot vievät hetkisen, ennen kuin esimerkiksi tulee aika käydä tarjoilujen pariin. Olisi myös tavoiteltavaa, että laiva ei ole jo päätesatamassa ennen kuin puolet väestä on ehtinyt nauttia kahvikupposensa. Kuitenkin, esimerkiksi yksinkertaisen työlounaan tai napakan live-guided risteilyn kansainvälisille vieraillenne voi järjestää jopa kahdessa tunnissa, mikäli aikataulunne on tiukka. Runsaimmilla tarjoiluilla olevat yritysristeilyt ja syntymäpäivät onnistuvat parhaiten neljän viiden tunnin mittaisina. Mikäli on musiikkia tai iltaohjelmaa, kannattaa pidentää ruokailunne jälkeistä illanviettoon varattavaa aikaa. Saariretkiin varataan usein viidestä kahdeksaan tuntia, tapauskohtaisesti joskus enemmänkin. Tästä näette valmiita esimerkkejä kestoajan mukaan.

Millaisen menun valitsisin? Tarjoiluissa on varaa valita, niin monipuolisuuden, juhlavuuden kuin budjetinkin suhteen. Useimmilla laivoilla tarjoilut järjestyvät parhaiten noutopöydästä - valinnanvaraa on, retkitasosta ylelliseen. Lyhyillä muutaman tunnin risteilyillä yksinkertainenkin pieni suolainen kevyt buffet viinin kanssa on varmasti vieraidenne mieleen. Aamupäivätilaisuuksiin kansainvälisen tuulahduksen tuo loistavan hinta-laatu-suhteen 'Iloinen laivabrunssi'. Naisvaltaisille seurueille, kuten kevyttä työtä tekeville toimistotyöntekijöille, sopii lähiristeilyllä esimerkiksi 'Konttoristin Kesäpäivä' (hienompaa kananpoikaa pääruokana) tai jopa kevyempi 'Kaivopuiston Cocktailpöytä' (edullinen pieni kylmäpöytä). Mikäli tilaisuudessanne on paljon miehiä, on liha pääruokana osoittautunut pidetyksi ratkaisuksi. Ylipäätään, todella monipuolinen ja edustavaa tasoa oleva 'Merimiehen Juhlamenu' (jokaiselle jotain mieleistä) on kaikista suosituin menumme. 'Kapteenin juhlapöydän' ylevät alkupalat, nieriä-pääruoka sekä mieltä ylentävät romanovin mansikat kruunaavat hienon risteilyn. Ylellisillä lisäalkupaloilla, esimerkiksi tervetulomaljan kanssa tarjottavilla siianmätileivillä puolestaan aateloitte koko risteilynne tunnelman. Usein 'poispilatuille' eli upeilla kestityksillä taajaan hemmotetuille hienoille johtajille tarjottava tahallisen yksinkertainen saaristolaismenu puolestaan saattaakin tehdä juuri sen pikantin säväyksen, erityisesti jos ollaan ajatukseen sopien esimerkiksi elämysretkellä vaikkapa kaukaisella ulkosaariston luodolla. Tästä näette lisätietoa tarjoiluista.

Millaista ohjelmaa järjestäisimme? Risteily itsessään on jo elämys ja ohjelmanumero. Maisemat vaihtuvat ja puheensorina luo pian lisätunnelmaa. Aika kuluu kuin siivillä eikä aikataulua kannata ahtaa liian täyteen 'tapahtumia ja tekemistä'. Myös ruokailu ja tarjoilut ovat osa risteilyelämystä. Risteily onnistuu hyvin myös ilman erityistä ohjelmaa. Saariretkillä ja virkistyspäivänäkin moni haluaisi vain olla ja nauttia! Kansainvälisille vieraillenne, esimerkiksi englanninkielinen vapaamuotoinen opastus voisi olla sopiva lisämauste risteilyllenne. Juhlissa ja illanvietoissa taas elävä musiikki tai taikuri tuo omaa tunnelmaansa. Syntymäpäivillä ja senioriseurueilla musikantin vetämät yhteislaulut ovat edelleen rakastettu risteilyjen todellinen ohjelmanumeroklassikko. Lyhyille risteilyille saatte pestattua yksittäisen ammattimuusikon jo muutamalla sadalla eurolla, tai sopivasti sattuessa duon alkaen 500-600 eurolla. Nimekkäät esiintyjät veloittavat jo eri summia, mutta toisaalta juhlissa vieraat saattavat olla mielissään hienosta lisäohjelmastakin. Käypä esimerkiksi jazz-musiikki jo koko risteilynkin teemaksi! Kysykää lisätietoa risteilytoimistostamme.


IDEOITA JA OHJEITA RISTEILYÄ SUUNNITTELEVILLE
Ensikertalaisille ja innokkaille suunnittelijoille

Halutessanne voitte suunnitella jokaisen yksityiskohdan tarkasti etukäteen, mutta onnistuupa se risteily vähemmälläkin. Oma laiva, porukka ja jotain sopivaa tarjolle, ja kaikki on jo valmista! Merimieskään ei tarvitse olla, sillä ammattimiehistö keksii hienot reitit varatun ajan puitteisiin. Kesän suosituimmat risteilyajat 'viedään käsistä' eli parhaat ajat varataan nopeasti. Liikkeellä kannattaakin olla hyvissä ajoin, vaikka toisinaan yksityisristeilyjä järjestetään hyvinkin nopealla aikataululla.

Tutustu ideoihin ja mieti hieman millainen risteily sopisi juuri teille

Kun tutustut risteilyideoihin hieman etukäteen ja tiedät jo vähän ennakkoon millaista risteilyä toivot, saamme risteilyn meidän puolestamme järjestettyä nopeastikin, parhaimmillaan jopa yhdellä puhelinsoitolla tai sähköpostilla. Myös kaikki suosituimpien risteilyjen ja menujen hinnat näkyvät sivuillamme tarjouksena teille.

Voit myös miettiä risteilysi 'luonnetta'...

"Asiakkaille? Henkilökunnalle? Kansainvälisille vieraille? Ystäville? Sukulaisille? Edustavaa? Rentoa? Alkudrinkki irroittaa arjesta! Edustava juhlatarjoilu? Nordic-Suomi-ruokaa? Merellinen saaristolaismenu? Aamiaisbrunssi? Pientä syötävää? Omat eväät? Edullista? Pienimuotoista? Näyttävää? Ulkomaalaisia varten vapaamuotoinen opastus englanniksi? Rikastuttaisiko pikavisiitti Suomenlinnassa ulkomaisten vieraiden ohjelmaa? Valoisassa kesässä kokousmateriaalit ja powerpointit parhaiten paperikopioina! Firmanne lippu kiinni laivaan? Suuret logotulosteet laivaan Multiprintistä? Palkitse ja kiitä, yllätyslahjat henkilökunnalle saareen noustessa tai risteilyn päätteeksi? Asiakkaille lahjaksi jotain teemaan liittyvää, majakkaretkellä vaikkapa jokin museomajakan tukituote muistoksi? Entä löytyisikö firmanne liikelahjoista jotain sopivaa? Hauskat vai hienot? Huumoria mukaan? Esimerkiksi saunakasseihin pyyhkeet, tervaa ja snapsi? Kyllä kelpaisi! Taustamusiikkia CD:ltä tai oikea musikantti matruusiksi? Reipashenkisesti retkellä? Vai kaupunkilaisempaa menoa korkokengissä..?

Soita ja tarkista milloin toivealus olisi vapaana

Kun idea syntyy, tärkeintä on varmistaa heti milloin toivealus on vapaana ja tehdä varaus. Käytyämme puhelimessa tilaisuutenne ja toiveenne vielä läpi yhdessä, vahvistamme mielellämme varauksenne teille. Keskusteltuamme kanssanne voimme tehdä myös tarjouksen, esimerkiksi risteilyideanne esittelemiseksi työpaikallanne. Näin tarjouksesta tulee suoraan mahdollisimman 'oikea' eli toiveitanne vastaava. Kun keskustelemme ensin hieman tilaisuuden luonteesta ja suunnittelemme aikataulun ja valitsemme menun yhdessä, tiedämme jo keskustelussa olisiko jokin risteilyidea teidän tilaisuutenne tyyliin ja tarkoitukseen sekä aikatauluunne että budjettiinne sopiva. Ideoita oman risteilyn ja tunnelman virittämiseksi huippuunsa on, ja parhaista tiedetään että ne toimivatkin. Kun keskustelemme tilaisuudestanne hetken, saamme yhdessä keskustelussa nopeasti selville sellaiset puitteet, mitkä todella sopivat juuri teidän risteilyllenne.

1) Älä lyö risteilypäivää lukkoon ennen kun tiedät onko sopiva laiva vapaana.
Keskeisin neuvo tilaisuutta suunnitellessa on toivealuksen varaaminen etukäteen, ennen kuin olet lyönyt ajankohdan lopullisesti lukkoon. Näin saamme seurueellenne varmemmin sellaiset puitteet, joita olet toivonut. Usein päivä on kuitenkin jo päätetty, jolloin autamme teitä mielellämme valitsemaan parhaan mahdollisen vapaan laivavaihtoehdon.

2) Tutustu aluksiin, risteilyideoihin ja menuihin sivuillamme - hinnatkin näkyvät.
Kaikki suosituimpien risteilyjen ideat, esimerkkihinnat ja menuehdotelmat ovat sivuillamme nähtävissä. Laivan hinta on kiinteä ja perustuu kuluvaan aikaan, eikä riipu esimerkiksi henkilömäärästä. Mahdolliset tarjoilut puolestaan lasketaan henkilömäärän mukaisesti. Sivuillamme näkyvät esimerkkihinnat ovat itsessään virallinen avoin tarjous, joista saatte jo hieman osviittaa, eivätkä hinnat esimerkiksi tarjouspyyntökyselyllä muuksi muutu - vaikka toki menua ja yksityiskohtia muuttamalla muuntuukin. Esimerkiksi edullisempi tai ylellisempi menuvalinta vaikuttaa nopeasti kokonaisbudjettiinne. Saattekin sivuiltamme suoraan sekä ideoita että hintatietoa, mitä tarvitsette budjettia hahmotellessanne.

3) Ota yhteyttä heti kun tiedät hieman henkilömäärästä ja tilaisuuden luonteesta.
Voimme yhdessä valita nopeasti teille sopivimman aluksen ja menun, sekä vahvistaa hintatiedot - ja katsoa jo suunnitteluvaiheessa milloin toivealus on vapaana. Soita ja kysy vapaita aikoja!

4) Autamme ja neuvomme aluksen ja menun valinnassa - meillä on paljon kokemusta.
Kun varaatte alusta, keskustelemme mielellämme tilaisuudesta ja autamme järjestelyissä. Järjestämme joka kesä noin 300 yksityistä risteilyä, joista jokainen omanlaisensa. Meillä onkin paljon kokemusta risteilyistä ja tapahtumista. Toimistoltamme usein tavattava Niina on esimerkiksi tehnyt 2 700 erilaista risteilyä, ja on lisäksi järjestänyt satoja muita tilaisuuksia seminaareista suuryhtiöiden juhlagaaloihin.

5) Tee tilaus. Halutessasi voit vielä tarkentaa suunnitelmia, kuten tarjoiluasioita.
Kun saat vahvistettua laivan varauksen, voit halutessasi vielä lisäsuunnitella itse tilaisuutta rauhassa, ja halutessasi voit esimerkiksi harkita vielä vaikka millaisen menun valitset jne. Alus ja päivä on nyt varattuna, ja voit laatia kutsut!

6) Astu laivaan! Olemme toivomassasi laiturissa tilaamaasi aikaan, tervetuloa!
Nyt voitkin jo astua laivaan yhdessä seurueesi ja vieraidesi kanssa, oma risteily alkaa!

HÄÄPARIT, YSTÄVÄLLISESTI HUOMIOITAVAA
Toiveemme häitä suunnitteleville
~ soveltuu myös syntymäpäivää suunnitteleville

Elämän tärkeää päivää, hääjuhlaa ja vihkimistä suunnittelevia morsiamia ja hääpareja pyydämme ystävällisesti erityisesti miettimään millaisen risteilyn haluaisitte. Hintaesimerkit ja menut ovat nähtävillä sivuillamme. Onnittelut voi ottaa vastaan tyylikkäästi laivaan noustessa. Hääpari voi seisoa laivan ovella laiturilla kun vieraat nousevat laivaan. Suosittelemme hääjuhlan kestoksi mielellämme ainakin neljän tunnin risteilyä, jolloin ehtii pitämään sekä tervetulo-osuuden onnitteluineen, että järjestämään mahdollisen tarjoilun, ja nauttimaan hieman ihan risteilystäkin, ja vaihtaa kuulumisia. Mikäli toivotaan pientä pysähdystä ohjelmanumerona ja jaloittelutaukona jossain saaressa, suosittelemme mielellämme viiden tunnin risteilyä. Mahdollisen saarikäynnin jälkeen on oiva aika leikata hääkakku ja nauttia kahvit. Mikäli suunnitelmat ovat vielä hahmottumatta, emme mielellämme ota epävarmoja varauksia vastaan sellaisessa tilanteessa, jossa hääparilla on lukuisia varauksia vetämässä erilaisiin juhlapaikkohin ikäänkuin vasta alustavana pohdintana.

Kun oma yksityinen hääristeily alkaa tuntua sopivalta vaihtoehdolta, pyydämme ottamaan yhteyttä kun tiedätte hääpäivän ja vieraiden lukumäärän. Voimme kertoa heti onko sopiva alus vapaana ja paljonko risteily maksaisi. Alustavaa varausta voimme pitää voimassa viikon verran, jonka jälkeen risteily tulee vahvistaa. Pyydämmekin siis huomioimaan, että mikäli hääjuhla-ajatus on vielä kirkastumatta, emme voi pitää laivoja varattuina pitkiä aikoja ilman vahvistumatonta aikomustanne järjestää hääristeilyä oikeasti. Kun suunnitelmanne ovat vahvistuneet, ja hääjuhla laivalla siintää jo 'oikeastikin' suunnitelmissanne, järjestämme mielellämme juhlaristeilynne, ja neuvomme järjestelyissä. Järjestämme joka kesä kymmeniä pieniä hääjuhlia laivoillamme, ja onpa laivoillamme jopa vihittykin pariskuntia avioliiton yhteiseen satamaan! Hääristeilyssä on todellakin romanttista symboliikkaa, sillä silloin yhteinen aviotaival alkaa kirjaimellisesti astumalla 'samaan veneeseen'. Myös häävieraille oma laivaristeily on virkistävän erilainen kokemus verrattuna tavalliseen hääjuhlaan maissa.

m/s Merisaraste on suosituin hääristeilyaluksemme, joka soveltuu parhaiten 1-40 vieraalle.
Tälle laivalle voi tuoda omat juomat. Valmiita tarjoiluja tai omat tarjoilut.

  • 3 tunnin risteily, lyhyt pieni vastaanotto, risteilyä, 900 euroa
  • 4 tunnin risteily, risteilyä, halutessanne pysähdys jossakin saaressa, 1 100 euroa
  • 5 tunnin risteily, risteilyä, halutessanne pysähdys jossakin saaressa, 1 300 euroa
  • 6 tunnin risteily, risteilyä, halutessanne pysähdys jossakin saaressa, 1 480 euroa

  • Mikäli 5-6 tunnin risteilyllä siis pysähdytään jossakin saaressa parin tunnin ajaksi, esimerkiksi klassisessa Kaunissaaressa, vaikka laituritanssitunnelmissa, saatte alennusta laivavuokrasta. Alus on tuolloinkin koko ajan käytettävissänne seurueenne 'tukikohtana' saaren laiturissa. Tästä pääsette tarkempaan alusesittelyyn ja tässä on tietoa tarjoiluista.