fbpx

Företaget

IHA-Lines Ab Helsinki Cruises är en erkänd kännare av Helsingfors skärgård

IHA-Lines Ab Helsinki Cruises är en etablerad och pålitlig kryssningsoperatör. Som din partner för företags- och privatevenemang får du all service du behöver smidigt och med hög kvalitet – från ett ställe – då du vill bjuda på minnesvärda stunder till havs.

IHA-Lines Helsinki Cruises erbjuder tiotals ypperliga sätt att njuta av Helsingfors skärgård och utforska den medan du sitter avslappnad och njuter av vyerna, havet, det nordiska köket och servicen ombord och tillbringar kvalitetstid med för dig viktiga människor.

  • Tidtabellsenliga kryssningar: Lunchkryssningar, Middagskryssningar, Sightseeing-turer
  • Privatevenemang: skräddarsydda privatkryssningar med specifika mål och teman

Årets serviceföretag 2018
”Årets serviceföretag IHA-Lines gör det möjligt för var och en att mitt i huvudstaden, under lunch- och middagskryssningar uppleva den unika finska skärgården. Utöver kvalitativa tjänster satsar familjeföretaget stort på trygghet och miljöfrågor. Med sitt enastående servicekoncept har IHA-Lines en lång historia när det gäller huvudstadsregionens internationalisering.”
– I juryn finns förutom representanter för Nylands förbund även representanter för Nylands NTM-central, regionala företagarorganisationer och handelskammaren, 22.11.2018, Nylands landskapsparlament

Det privatägda bolaget är mest känt för sina tidtabellsenliga skärgårdsturer av hög kvalitet. Våra Helsingforskryssningar, Lunchkryssningar och Middagskryssningar har salutorget i hjärtat av Helsingfors som bas från maj till september. Dessutom arrangeras årligen hundratals skräddarsydda privatevenemang för att passa kundens önskemål, målsättningar, tidtabell, tema och budget.

Största delen av kunder utgörs av lokala människor inom affärslivet och offentliga sektorn som arrangerar något trevligt för sina gäster, klienter, samarbetskumpaner, personal, vänner och familjer.

SÄKERHETSäkerheten är av högsta prioritet i all verksamhet. Bolaget har investerat mycket på att skeppen är de bästa möjliga, att de opereras av ett toppen befäl och att hela besättningen är certifierad och professionell. Alla tidtabellsenliga turer opereras med de nyaste och tryggaste fartygen i Finland – de mest avancerade kryssningsbåtarna t.o.m. i internationell jämförelse. Till exempel m/s Doris och m/s Doris II har utgjort enorma investeringar då de byggts för att vara så trygga och av så hög standard som möjligt. Dessa större kryssningsbåtar av en ny generation är de enda båtarna i landet med en modern, klart säkrare skrovstruktur med flera åtskilda avdelningar. De fyller de mycket höga SOLAS-kraven, de nya striktare 2008 EU standarden för säkerhet och kvalitet. De står i särklass för sig själva så att de klart överträffar branschens allmänna nivå. För dig erbjuder allt detta bland annat möjligheter att njuta till och med av de mest avlägsna, stillsamma öarna med härliga vyer – även i den yttersta skärgården.

KVALITET • Detta pålitliga, lokala bolag har rekommenderats av Visit Finland / Den Finska Turistbyrån elva år i rad: 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 och 2018 (alla åren då mätningar gjorts) tack vare den mycket höga graden av kundtillfreddställelse som uppmätts med de regelbundna Quality1Q00 -enkäterna. Företaget har ett system för kvalitetsstyrning som stöder livslångt lärande och kontinuerlig utveckling: Företaget samlar årligen in ca 4 000 svar och åsikter från gäster för att verkligen veta vad de tyckt. Kundernas erfarenheter utnyttjas till att skapa förbättringar i servicen och som exempel i utbildningen av personalen, vars förståelse för kundbetjäning sålunda fördjupas och gemensamma mål för betjäningen konkretiseras.

MILJÖ • IHA-Lines Ltd Helsinki Cruises har belönats för sin miljöomsorg, investeringar i miljövänlighet och sitt ansvarstagande: Företaget blev den stolta vinnaren av Helsingfors Stads Miljöpris 2010: ”IHA-Lines Helsinki Cruises har i sin verksamhet fäst uppmärksamhet vid Östersjöns naturliga havsmiljö och visat exempel för andra.” Företaget har ett auditerat EMS (environment management system) och de senaste ikraftvarande certifikaten fram till 2019.

HISTORIAFamiljen Ihalainen startade sin kryssningsverksamhet med ett riktigt litet båttransportföretag, som först erbjöd passagerartrafik till de små öarna i södra Helsingfors och sedan fick statliga kontrakt till de mest avlägsna militäröarna, till vilka företaget opererade daglig trafik i över två decennier i den yttre skärgårdens mycket krävande förhållanden. Dessutom ordnades olika slag av privatkryssningar, öturer, fiskeresor, företagsevenemang och exkursioner med högsta möjliga gästvänlighet för grupper av resenärer. Redan före han grundade sitt företag hade grundaren bott på öarna och arbetat för stora shippingbolag, med farlig oljetankerverksamhet internationellt samt för mindre företag med passagerartrafik i hemlandet. Den andra grundaren hade sina rötter i det krävande arbetet som betjänt i en diplomatfamilj, sedan inom kundbetjäning, som servitör och som köksmästare i restauranger. Som infödda öbor och efterkomlingar till fiskare kände familjen väl den lugnande skärgårdsnaturens charm och hur njutningsfulla båtfärder i avslappnad semsterstämning kan vara. De förstod också hurdana delikatesser färska fiskrätter kan vara. Så lades grunden för allt det som idag erbjuds av kryssningar organiserade av IHA-Lines Ab Helsinki Cruises. Under årens gång har företaget vuxit och låtit bygga ett antal mycket fina fartyg. Flera personer har bidragit till utvecklingen med sin hjärtlighet, passion för personlig utveckling och strävan att ständigt uppnå allt högre kvalitet så att gästers behov tillfredsställs. Gästerna har också bidragit till utvecklingen i och med att de utmanat företaget med en konstant ström av nya, intressanta förslag. I dagens läge har det prisbelönade företaget varit marknadsledare och föregångare i branschens utveckling under flera decennier. Företagarfamiljens värden och arv – inklusive deras onekliga kärlek för skärgården – delas därför nu av bolaget, vilket tiotusentals kryssningsgäster årligen får njuta av.

Om du vill kunna lita på att du har att göra med ett kryssningsföretag som följer högsta tänkbara principer och erbjuder bästa tänkbara kvalitet så har du kommit till rätt ställe. Vår ursprungliga slogan kristalliserar väl våra högsta prioriteter: Tryggt, pålitligt och njutningsfullt sedan 1979. Välkommen ombord IHA-Lines Helsinki Cruises.