fbpx

s/s Norrkulla

Ett äkta historiskt ångskepp från 1911

Ett genuint ångfartyg, det enda i sitt slag i Helsingfors. Det charmerande s/s Norrkulla erbjuder de mest nostalgiska uppleverlserna i Helsingfors. hon har seglat här redan sedan 1920-talet. Låt s/s Norrkulla ge en sofistikerad atmosfär till ditt speciella privatevenemang. Njut av den lugna farten och utforska de härligaste närliggande rutterna kring staden.

Detta noggrannt renoverade museifartyg lever idag sin nya ungdomstid som ett vackert passagerarfartyg. Ursprungligen byggdes hon i Finland under den Ryska tiden 1911 då Finland var ett autonomt Storfurstendöme under den ryske tsaren. I dag är s/s Norkulla det sista ångfartyget i passagerartrafik av alla dem som har trafikerat i Helsingfors. Under årtiondenas lopp har detta vackra skepp rört sig runt Finska viken och i Saimen.

En elegant och mjukt flytande kryssningsupplevelse leder dig tillbaka till 1920-talet – kanske ackompanjerad av en jazztrio som spelar klassiska evergreens. Huvudsalongen för 30 gäster, dessutom två mindre salonger och ett soldäck. Idealisk för företagsevenemang, PR, årsfester och små bröllopsmottagningar. Äkta skeppskök. Högklassig catering enligt dina önskemål. Flera färdiga menyförslag finns att välja emellan.

Rekommenderas för 10-60 gäster, något över 60 cocktailgäster (maximikapacitet 80).